Hoofdstuk 5

228 31 8
                                    

Ik leg mijn telefoon op mijn nachtkastje en laat mezelf achterover vallen op mijn kussen

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ik leg mijn telefoon op mijn nachtkastje en laat mezelf achterover vallen op mijn kussen. Aan de andere kant van de ruimte ligt Jay te snurken maar voor deze keer maakt het me niet zo veel uit.

Ik heb een afspraak met Ridge.

Dan pas lijkt het tot me door te dringen. Het is alsof ik vanuit de zevende hemel vol op mijn muil op een betonnen vloer terecht kom. Ik heb een afspraak met... een jongen?!

Holy hell. Is het een vriendschappelijk iets? Dat moet toch wel? Voor zover ik weet is de hele band hetero. Tenminste, dat is als de websites die ik al de hele avond sinds we thuis kwamen heb doorgezocht gelijk hadden. Al heb ik niks gelezen over Ridge en een relatie. Ik weet nu dat Charlie een player is, Aeden idem dito en Seth was nauwelijks iets over te vinden, maar Ridge heeft geen enkele relatie gehad.

Ik slaak een diepe zucht en duw mijn neus in het kussen. Ik weet dat ik moet gaan slapen in plaats van piekeren, aangezien ik morgen genoeg te doen heb, maar ergens, diep vanbinnen, lijkt iets te fladderen. Het voelt net als toen ik en Heather net samen waren.

Nadat zij en ik het uitgemaakt hadden - ik probeer mezelf er vaak nog van te overtuigen dat het dumpen wederzijds was zodat ik minder zielig lijk, maar de waarheid is dat zij mij dumpte - dacht ik veel na over de woorden die ze toen sprak. Ik herinner me de dag dat ze me dumpte als de dag van gisteren. 

'Ik heb het gevoel dat het niet echt is, Ow.' Dat was haar bijnaam voor me. Ze vond Owen niet cool genoeg klinken, of zoiets. 'Niet oprecht. Tenminste...' Heather aarzelde even en haar rode haar waaide door de lucht heen, als een vlam in de wind. 'Niet van jouw kant.'

Waar had ze het over? Ik was zo verliefd op haar dat ik nauwelijks meer kon eten en slapen. Dat zei ik dan ook tegen haar, en ze schudde haar hoofd, glimlachend alsof ik een naïeve kleine puppy was. 'Nee, Ow. Ik denk dat je jezelf vooral probeert te overtuigen dat je me leuk vindt.' Wijze woorden voor een vijftienjarig meisje, maar Heather was altijd al een van de slimmere meisjes. Haar woorden waren iets waar ik lang mee zat, en sindsdien heb ik nooit normaal meer naar meisjes kunnen kijken. Niet dat ik nu getraumatiseerd ben, maar ik heb gewoon nooit meer hetzelfde gevoel op kunnen brengen.

Tot daarnet, voor het podium, en het moment waarop ik hem zag staan.

Misschien hoop ik diep vanbinnen toch dat het een date is, maar ben ik te bang het toe te geven.

'Owen. Dude.' Iemand schopt tegen mijn bed en ik grom wat voor ik mijn ogen open.

'Wah?' Ik ben nog niet helemaal wakker en het duurt even voor Jay's gezicht helder te zien is.

'Anna komt zo langs, dus misschien moet je even douchen of zo.' Mijn kamergenoot geeft me een klopje tegen mijn wang alsof hij mijn vader is in plaats van iemand van mijn leeftijd, voor hij opstaat en richting het aanrecht loopt.

Blijkbaar ben ik afgelopen nacht toch in slaap gevallen, ondanks de adrenaline die door mijn aderen stroomde.

Het koffiezetapparaat begint te pruttelen en al gauw drijft een zware koffielucht door de ruimte. Het maakt me een beetje wakker en ik sleep mezelf mijn bed uit en stap onder de douche.

Boys In BandsWhere stories live. Discover now