Obvinění

715 32 0
                                    

Pootevřela oči a rozhlédla se po kupé. U okna stál Lupin. Nevěnoval ji žádnou pozornost, jen se díval na mijící se krajinu za oknem.

Opatrně si sedla. ,,Ahh" sykla bolestí a chytla se za hlavu.

,,Na vem si tohle... uleví se ti." přišel k Luně a podal ji kousek čokolády.

,,Jak dlouho jsem spala?" zadívala se do jeho starostlivých očí a ukousla kousek čokolády.

,,Pár minut" přisedl si.
,,Ani jsem se nepředstavil... Remus Lupin těší mě." podal ji ruku. ,,Luna Riddle." stěží vyslovila své jméno a sklopila zrak k zemi. Jeho silná zjizvená ruka přistála na jejím rameni. ,,Už budeme v Bradavicích, tak se připrav, Luno." zvedla k němu hlavu. Jejich oči se na okamžik střetly. Konečně viděla s kým má tu čest. Kaštanové vlasy mu padaly do šedozelených očí. A jeho zjizvená tvář mu zvýrazňovala rysy.

Ty oči, ty rysy, už jsem je někde viděla, ale kde ? Přece není možné, aby jsme se už někdy viděli? Nebo snad ano?
Hlavou se ji proháněly všemožný myšlenky, díky kterým ani nezaregistrovala, že už jsou na místě.

Zvedla se, vzala si kufr a vyšla z kupé. Profesor Lupin ji následoval.

...

Právě, všichni studenti, stojí před Velkou síní. Nadechla se a vešla dovnitř. Šla si sednout ke stolu své koleje. Zmijozelské koleje.

Nejprve byly malé děti rozřazeni do kolejí, poté, ředitel Brumbál, měl proslov ke studentům a k učitelskému sboru a dále následovala večeře, na kterou už se všichni moc těšili.

Po večeři se všichni studenti odbavili do svých ložnic. Až na Lunu, která se v uličce vytratila a šla do Astronomické věže.

Přešla k zábradlí a chytla se. Vzhlédla k nebi, její oči se zastavily na Měsíci, který se Siriusem pozorovali každou noc v Azkabanu. ,,Dostanu tě odtamtud Siriusi, slibuji." sklopila zrak a utřela si slzu, která nezbědně stékala po její tváři. ,,Budeš nevinný... zařídim to." 

Dívka měla namířeno k odchodu, když v tom zaslechla hlasy. Schovala se za bednu s astronomickým nářadím a vyčkávala, co bude následovat.
Hlasy a kroky kouzelníků se stále přibližovaly. 

,,Pane řediteli, musíme s tím něco udělat, co nevidět se dostane na hrad." řekl velice známý a hluboký hlas muže.
,,Snape, jak by se sem dostal?" řekl Brumbál a přešli k zábradlí.
,,Říkal jsem vám, že tu má jistého kamarádíčka, který by mu s radostí pomohl se na hrad dostat." podíval se nemilým pohledem na Brumbála Snape.
,,Snape, myslím, že profesor Lupin by nepomohl Blackovi dostat se do Bradavic." usmál se.
,,A co Luna. Je v bezpečí?"
,,O Lunu bych se nebál,!Snape. Ona ví, co dělá." odešli.

Co to mělo znamenat? Řekla si pro sebe a vylezla ze své skrýše. Jak to mysleli, že Sirius se dostane do Bradavic? A Lupin mu pomůže? A proč bych neměla být v bezpečí?

NEVINNÁ Where stories live. Discover now