Riddikulus

675 27 0
                                    

Nastal druhý den a s ním i školní povinnosti. Dívka, v černém hábitu, procházela chodbou a hledala svou učebnu. Dnes, jako první hodinu, má obranu proti černé magii, kterou vyučuje profesor Remus Lupin.

Vešla do učebny, rozhlédla se po poloprázdné učebně. Ostatní studenti nejspíš ještě byli ve Velké síni na snídani. Sedla si do zadní lavice a přemýšlela o včerejším rozhovoru mezi profesorem Snapem a profesorem Brumbálem.

Třída se pomalu začala naplňovat studenty.

,,Pane profesore, je pravda, že jste zahnal toho mozkomora a zachránil tak Luně RIDDLE život?" zeptala se nějaká dívka v první lavici.
Tato otázka Lunu probrala ze snění a velice ji znepokojila, ale nebyla jediná, také profesor Lupin vypadal velice zaskočeně. ,,Ano, je to pravda, slečno Foxová." podíval se na Lunu a věnoval ji vřelý úsměv.
,,A jak jste ho zahnal?" tentokrát se zeptal nějaký tlouštík zastrčený úplně v rohu. ,,Použil jsem Patronovo zaklínadlo." odpověděl Lupin. ,,A naučíte nás ho?" tentokrát se zeptala Luna. Všechny oči směřovaly k ní. Ignorovala je a přímo hleděla na profesora Lupina. ,,Ano, někdy ano, ale dneska máme v plánu něco jiného, a to, zahnat bubáka pomocí kouzla RIDDIKULUS. S tímto bubákem jsem již pracoval s druhým ročníkem a dopadlo to vskutku dobře, tak jsem zvědav na vás." změřil si všechny studenty pohledem.  ,,Tak dobře, všichni si prosím stoupněte do řady, před tuto skříň, až ji otevřu, vyjde ven bubák, kterého musíte pomocí kouzla riddikulus proměnit v něco směšného." pomocí kouzla otevrěl dveře od dřevěné skříně. První v řadě stála Jin Foxová. Když před ní ze skříně vylezla mumie, Jin se rozklepaly kolena . ,,Neboj se Jin a vyslov to zaklínadlo" promluvil na ni profesor Lupin.  ,,Riddikulus." vyslovila a před ní místo mumie, byla jen hromádka toaletního papíru. Celou učebnou se roznesl burácivý smích.
A tak to pokračovalo skoro celou hodinu. Až nakonec přišla řada i na Lunu. Stoupla si před bubáka a čekala v co se promění. Najednou už před ní nestál kašpárek, ale mozkomor, srdce se ji rozbušilo, snažila se zachovat chladnou hlavu. Uchopila do ruky hůlku a vyslovila ,,Riddikulus.'', ale nic se nestalo. Zkusila zaklínadlo vyslovit znovu a znovu, ale nic se nestalo. Stále před ní stál v kápy zahalený mozkomor. ,,Pozor!'' zařval profesor Lupin a stoupl si před bubáka, který se proměnil v měsíc v úplňku. ,,Riddikulus." vyslovil a z bubáka se stal bílý blónek, který proletěl třídou a zpět do skříně. ,,Tak to je pro dnešek vše, děkuji za spolupráci. Nashledanou.'' rozloučil se se studenty a zavřel za nimi dveře. Otočil se a všiml si, že v učebně není sám. Před skříní stále stála Luna. Přišel k ní a položil ji ruku na rameno. ,,Zítra začneme s tvojí výukou.'' zvedla k němu hlavu. ,,S jakou?'' zeptala se. ,,S pravou obranou proti černé magii, ale nejprve se naučíš ovládat své city a mysl. To co se teď stalo se už nesmí nikdy opakovat.'' s těmito slovy opustil učebnu.

NEVINNÁ Where stories live. Discover now