Rodina

503 19 0
                                    

Dívka se zeleným hadem na hábitu, vyšla ze Zmijozelské společenské místnosti.
Šla do Velké síně na snídani, která byla poloprázdná, protože se blížily vánoční prázdniny a spousta studentů se chystala na svátky domů.
Tomu také nasvědčovala výzdoba, která byla na chodbách, učebnách a samozřejmě také ve Velké síni. Strop jako vždy byl očarovaný, tentokrát z něj padal suchý a teplý sníh.
Hagrid (školní hajný, a poloobr) přinesl z lesa strom, který profesorka McGonagalová s profesorem Kratiknotem a s profesorem Lupinem ozdobili. Na stolech byly vánoční ubrusy v barvách koleje, která u toho stolu sedávala. 
Luna si sedla ke Zmijozelskému stolu. Nandala si vánoční snídani (cukroví), když se k ní přiřítili dvě totožné zrzavé postavy.
,,Ahoj Luno."
,,Ahoj Frede." přisedli si  ,,Ale tady by jste neměli být." nervózně se rozhlédla po Zmijozelštích studentech a zpět na dvojčata sedící naproti ní.
,,To bude jen chvilička." široce se usmál George.
,,My jsme tě totiž přišli pozvat na svátky k nám." dopověděl Fred.
,,Kluci, to je od vás milé, ale to není úplně dobrý nápad."
,,Všichni se na tebe těší.. dokonce i Bill při..." Fred nestihl dopovědět, protože se za dvojčaty zjevil profesor Snape.
,,Co tu vy dva pohledáváte?! Zapomněli jste, kde je váš stůl? Chcete snad půjčit kompas, aby jste ho našli?!"
,,Ne pane." řekli dvojhlasně.
,,Tak co tu ještě chcete." vzal dvojčata za límec od hábitu a vyvedl je ze síně.
Luna nakonec nesnědla ani sousto a šla zpět do Zmijozelské společenské místnosti, poté šla do dívčí ložnice, která byla prázdná, protože všechny její spolužačky odjely na prázdniny domů. Sedla si na postel a vzala si do ruky tašku plnou zabalených dárků. Byly to dárky, které Luna měla koupené pro všechny členy rodiny Weasleyů. Dívka jen seděla na posteli a přemýšlela. Nakonec vstala, vzala si kufr, tašku s dárky, letax a vyšla z Bradavic. Šla školními pozemky, až došla do Prasinek. Šla pořád dál lesní cestou, až došla k Chroptící chýši. (Je to starý polorozpadlí dům, který je postaven na kopci poblíž Prasinek, proslulý jako dům, ve kterém straší.)
Dívka vešla dovnitř. Ocitla se v předsíni, když však otevřela další dveře zahlédla krb na konci místnosti. ,,Nejspíš to byl obývací pokoj." pomyslela si při pohledu na onu místnost. Když stála před krbem, rozhlédla se, zda ji někdo nesleduje. Nikde nikdo, jen ona. Vyndala z kapsy prášek (letax), stoupla si do krbu a prášek hodila na zem se slovy ,,Doupě."

Vše kolem ní se točilo. Ulevilo se jí, až cítila, že má pod nohama tvrdou zem. Otevřela oči a spatřila před sebou Molly Weasleyovou. Vyšla z krbu. ,,Já přišla jsem.. no já.. chtěla bych se zeptat... jestli stále platí to pozvání na svátky." zavládlo ticho, které přerušila Molly menším vzliknutím a vrhla se Luně do náruče. ,,Samozřejmě, že platí drahoušku. Moc jsi nám chyběla." rozplakala se. ,,Vy mně taky." přitiskla si Molly blíž k sobě.
Tuhle chvilku jim nikdo nemohl překazit, ale pouze jen vylepšit jako muž vcházící do místnosti.
,,Vítej doma." pověděl muž do ticha.
,,Bille." vykřikla dívka, pustila Molly a uvítala v obětí Billiho.
,,Artur jel pro kluky a Ginny. Už by se měli zachvilku vrátit.... a rodina už bude zase celá pohromadě." řekla Molly se slzami v očích a zmizela v kuchyni.
,,Bille, asi bych ti měla něco říct." kývla hlavou na gauč. Posadili se. ,,Víš Bille mně se ..." ,,Jsme doma." rozlehl se Doupětem hlas Artura.

NEVINNÁ Where stories live. Discover now