11.

10.1K 258 86
                                    

"L-Li oh...po-počkej." silou vůle se od Liama odtáhnu, když mě líbá u něj doma. Má záda jsou natisknutá na hlavní dveře a dech je splašený. Strašně rád bych se jím nechal líbat, ale musím se ho zeptat na pár věcí. Chci si to ujasnit.

"Copak?" odtáhne se ode mě nechápavě.

"Chci si nejdřív promluvit." vydechnu a snažím se uklidnit svůj dech a rychle bijící srdce.

Liam přikývne a nechá mě, abych se zul stejně, jako on. Hned poté mě chytí za ruku a táhne do útrob jeho obrovského domu, který už z venku vypadal nádherně. Rozhlížím se na všechny strany a prohlížím si obrovskou chodbu i místnosti, ale nemám čas si všímat detailů, protože mě Liam táhne stále dál až do obyváku, kde se zastaví a sedne si na velký gauč uprostřed.

"Pojď, sedni si." zářivě se na mě usměje a já bez váhání poslechnu a sednu si vedle něho. "Takže o čem si chtěl mluvit?" zeptá se hned a já se zhluboka nadechnu. Chtěl bych se zeptat na takových věcí, ale bojím se odpovědí a nebo třeba toho, že mě skutečnost bude bolet.

"Ovšem." vydechnu prostě a Liam se trochu zamračí, když mu dojde o čem přesně chci mluvit.

"Tak povídej."

"Pokud to dobře chápu..." začnu nejistě a celou dobu se mu dívám do očí "Můj otec pro tebe pracoval..." chci si být jistý vším, co mi dneska v noci říkal. Nemůžu pořád uvěřit tomu, že se to všechno stalo. Že největší zlo celého Londýna bylo pořád v mém životě a já o tom ani nevěděl.

"Ano. Byl to jeden z mých nejlepších mužů." Liam přikývne a položí jednu svou dlaň na mé koleno, jako by chtěl mít jistotu, že mu neuteču a nebo mi chtěl dát najevo, že na to nejsem sám.

"Co přesně pro tebe dělal?" Nevím jestli tohle chci vědět. Pamatuju si tátu, jako poctivého člověka, který dělal vše pro rodinu. Nikdy by nikomu neublížil. Nebo jsem si to alespoň myslel.

"Všechno možné. Nechci, aby sis o svém tátovi myslel něco špatného. Pracoval pro mě stejně, jako všichni ostatní, ale byl to dobrý člověk a všechno to dělal pro vás." snaží se to zakecat, ale já chci stále vědět své. Chci vědět všechno. Chci vědět, kdo byl ve skutečnosti můj táta.

"Takže, co přesně dělal?" nadzvednu obočí a čekám na jeho odpověď. Liam si povzdychne a s klidem se mi podívá do očí.

"Jak už jsem říkal. Hodně věcí. Kradl, přebíral dodávky zboží...zabíjel..." vydechne s naprostým klidem až mě z toho zamrazí. Takže můj táta byl zločinec? Co ho k tomu vedlo?

"J-Jak...jak se k tobě dostal?"

"Bylo ti asi tak sedm." uchechtne se "Je zvláštní o tom mluvit, když já byl v té době už vůdce největšího gangu a ty teprve malé dítě." jo má pravdu je to divný. "Tvoji rodiče měli problém s penězi. Hrozilo jim, že jim město vezme dům kvůli dluhům. Neměli jste z čeho žít a tak mě tvůj táta vyhledal. Není to moc těžký. Stačí si najít nebezpečnou oblast pozdě v noci a čekat až tě někdo najde a přepadne. Je to otázka života a smrti, buď tě zabijou a okradou a nebo tě dovedou ke mě. Našel ho Scott, jeden z mých mužů a přivedl ho ke mě. Tvůj táta chtěl práci, protože potřeboval prachy a tak jsem mu ji dal. Když se mi osvědčil tak jsem se ho zeptal jestli by nechtěl zůstat a on souhlasil. Svou práci pak dělal dalo by se říct rád. Je škoda, že se mnou nemohl pracovat déle než tři roky." dokončí své vyprávění a mě se do očí naženou slzy. Takže on u Liama začal pracovat kvůli nám. "Víš co je zvláštní? Když u nás začal pracovat, ptal jsem se ho jestli má rodinu a tak. Dokonce se z nás postupem času stali přátelé a já se ho často ptal, jak se má jeho syn a manželka. Ukazoval mi i tvoje fotky a říkal mi, jak sis odřel koleno na zahradě nebo, jak s tebou skočil do bazenu plného ledové vody. Kurva divný pocit, že tenkrát si pro mě byl jen děcko mého "zaměstnance" a kamaráda a teď jsi kluk, pro kterého jsem schopný udělat cokoliv." po jeho slovech se mu podívám do očí a snažím se uklidnit své splašeně bijící srdce.

Criminal and nerd - NiamWhere stories live. Discover now