91.

2.2K 140 12
                                    

Uběhlo pár dní od mého výbuchu s Patrikem. Od té doby jsem naspal snad jen deset hodin, zhubl jsem šest kilo a kdyby do mě kluci nelili násilím vodu, ani bych nepil. Neměl jsem potřebu cokoliv z tohoto dělat. Mou mysl okupoval Liam společně s Patrikem. Kdykoliv jsem zavřel oči viděl jsem Liam a jeho bolestný, ustrašený pohled a hned na to Patrikův zakrvavený obličej a cítil jsem jak to chci dokončit. Jak ho chci zabít tím nejhorším způsobem. Ještě večer v ten den, kdy se tady Patrik stavil, všichni z gangu od Liama i Rundla ho začali hledat společně s jeho rodinou, aby se pomstili. Ti však zmizeli jako by snad mávnutím kouzelného proutku. Nikdo netuší jak se jim tak rychle povedlo ztratit se, ale slibuju, že je najdeme. Musím Patrika zničit za to, co mě a Liamovi udělal. Zaslouží si trpět stejně jako my. Stejně jako Liam. O toho mi jde především. Snažil jsem se najít nějaký způsob jak ho zachránit. Pročítal jsem zákoníky, hledal nějaké důkazy, které by vyvracely Liamovu vinu a mluvil jsem s Liamovým právníkem. Tim Groom. Nejlepší právník ve Velké Británii. I přes to, že určitě na sto procent ví, že vše z čeho je Liam obviněný udělal, choval se jako profesionál a popisoval mi postup a fakta, se kterými bude pracovat, aby Liama dostal ven. Hlavně, aby ho nezabili. Nedovolí, aby dostal trest smrti. Na to je až moc dobrý. Už dříve jsem o něm slyšel. Je to opravdu skvělý právník a hodně žádaný. A drahý. To ovšem v tomhle případě nehraje žádnou roli. A on to moc dobře ví. Ví jak je tenhle případ důležitý nejen pro nás, ale i pro něj. Ví, že jakmile neuspěje, půjde po něm celé Liamovo společenství, které za ním stojí i teď v tuhle dobu. Jiný gang už by se vzbouřil a byl by rád, že se Liama zbavili. On pro ně však není ten velký zlý a krutý šéf. On je pro ně vůdce a pro některé i přítel, kterého si váží a mají v něm autoritu. Mají v něm vzor a ochránce. Liam neváhal za kohokoliv z nich investovat spoustu peněz, aby je dostat z malérů a nesnášel ztráty na životech jeho mužů. Nikdy je nenechal ve štychu. I když se to zdá skoro neuvěřitelné.

Další plus, které jsem zjistil je to, že je Tim nějakým způsobem známý Liama. Ano nejlepší právník země a zná se s Liamem Paynem. Dokonce to vypadá, že mezi sebou mají i přátelské pouto a to situaci ještě více napomáhá.

Nemůžu si pomoct, ale čím dál tím víc věřím, že dokážu Liama dostat ven. Pomocí všech kontaktů a známých Liama to zvládnu. Musí žít. Musím ho dostat na svobodu. Všechno tohle mě změnilo. Dívám se na svět jinak. Už ho nevidím jako obyčejné místo. Už ho nevidím tak hezky jako dříve. Už vím, že existuje i jeho temná strana, které jsem se stal součástí, už když jsem byl malý chlapec, díky mému otci, který se zapletl s Liamový gangem. Už v tu dobu jsem jako nevinný ustrašený kluk byl zapletený s Liamovým gangem. A neměl jsem o tom ani nejmenší ponětí. Kdyby mi někdo před půl rokem řekl, že budu mít chuť zabíjet, že budu chodit s největším kriminálníkem Londýna a bude se chtít kvůli němu mstít, že budu nenávidět svět, poslal bych ho hodně rychle do blázince. Nemůžu ani teď uvěřit tomu kam mě až osud zavedl. Nemůžu tomu věřit je to až moc jako z filmu nebo z knížky. Nevinný kluk se zamiluje bez nadějně do kriminálníka a jde to s ním z kopce. Je to moc velké klišé. Až moc velké klišé. Nechci, aby můj příběh skončil sad endem. Nemůže. Je to můj život a jedině já rozhodnu jak skončí. A proto říká, že Liam bude žít. Se mnou.

Procházím dlouhou chodbou okolo mřížovaných pokojů. Liama hned druhý den převezli do věznice, kde bude čekat na rozhodnutí soudu. Vůbec se mi tady nelíbí. Už takhle z tohoto místa vyzařuje negativní energie, smutek a smrt a to se mi teď opravdu vůbec nelíbí. Nemohl jsem si, ale ztěžovat. To já byl ten, co sem chtěl. Dalo to hodně práce, ale nakonec jsem našel někoho, kdo mi mohl zařídit, abych se s Liamem mohl vidět. Liam je zvláštní případ a proto měl zakázané jakékoliv návštěvy, protože to bylo až moc riskantní. Já však našel policistu, který je Liamovi za něco dlužný a tak jsem si to teď hodlal vybrat. Liam na mě čeká v malé místnosti, kde spolu pod dohledem budeme moc mluvit. Již zmíněný policista kráčí přede mnou zdánlivě klidným krokem, já však moc dobře vidím kapky studeného potu na jeho krku a trochu nejistý krok. Kdyby se totiž něco podělalo, on by mohl přijít o místo. A nejen to. Tohle by byla ta lepší možná verze. Kdyby se to pokazilo ve smyslu, že by mě nedokázal dostat za Liamem, kluci by si to s ním vyřídili. Rozhodl jsem se postavit úplně všem, kdo mi zabrání Liamovi pomoct. Je mi jedno, že budu muset jít klidně i přes mrtvoly. Hlavní je Liam.

Criminal and nerd - NiamWhere stories live. Discover now