39.

5.3K 186 29
                                    

Překvapeně vykulím oči na bruneta přede mnou a musím chvíli vstřebat to, co právě řekl. Opravdu teď zmínil, že po mě střílela mafie z Ameriky a ještě ke všemu z NY?! Sakra to o mě ví až tam?! A proč to dělají?! Je to zase kvůli Liamovi? Nevěděl jsem, že má Liam kontakty a obchody i s Amerikou.

"Co?" zeptám se nechápavě a Liam na stůl položí talíř plný tuhých i tavených sýrů a různých druhů šunky.

"Je to tak." začne krájet zeleninu a já mám pocit, jako bychom se teď bavili o naprosto normální věci. "Ale tentokrát jsem v tom tak trochu nevině." rychle se obhájí než stačím něco říct. Cože?! Tak proč mě postřelili? To normálně tak přijeli do Londýna a řekli si 'tak se pojedeme projet a jen tak si na někoho zastřílíme'?

"Jak to?"

"Hey děláš, jako kdybych za všechno mohl já." obrátí se na mě a já nadzvednu obočí. Nemyslím to nijak zle, ale za všechno, co se mi v poslední době stalo může moje seznámení s Liamem.

Liam si povzdechne "No jo dobře máš pravdu. To já tě dostal do těch sraček." skloní pohled a začne znovu krájet zeleninu. Zdá se mi skleslejší než před tím. Nechtěl jsem, aby si myslel, že se na něj zlobím. Vstanu ze židle, uvědomujíc si bolest, která projela mým bokem, ale naprosto jsem ji ignoroval. Přišel jsem zezadu k Liamovi a objal ho. Položil jsem si hlavu na jeho záda zajel jsem rukama pod jeho tričko, hladíc jeho dokonale vypracované břicho.

"Nezlobím se na tebe. A ani ti nic nedávám za vinu. Věděl jsem do čeho jdu."

"Já vím jen...já opravdu můžu za všechno špatné, co se ti, kdy stalo." zvednu hlavu z jeho zad a políbím je.

"Už jsem ti říkal, aby ses ničím netrápil. Miluju tě a to mi stačí." ještě jednou ho políbím a trochu nakloním hlavu, abych viděl, jak se tváří. Chvíli se mračí, ale pak se zářivě usměje a natočí hlavu směrem ke mě.

"Taky tě miluju Maličký."

Stoupnu si na špičky doufajíc, že mě pak bok nebude bolet, jako čert a políbím ho na tvář, vydávajíc se k židli, abych si mohl zase sednout. "Jak je to tedy s tou mafii?" zeptám se, když o tom Liam znovu nezačal mluvit.

"Maličký hlavně nechci, aby ses kvůli tomu trápil ano?" Cože? Jak to myslí? Vůbec mu nerozumím.

"Dobře." vydechnu nejistě a on položí další talíř se zeleninou na stůl a sedne si vedle mě.

"Tvůj táta nepracoval jen pro mě. Včera jsem zjistil, že ho...Rundle nechal zabít kvůli tomu, že pracoval i pro něj. Navzájem nám prozrazoval různé akce a donášel. Rundle to zjistil a proto ho nechal zabít. Nejhorší na tom, ale je, že včera jsme našli komu auto patří. NY mafie tady má něco, jako...já nevím, jak to nazvat. Prostě něco, jako pobočku. Je tady malá část gangu a těm to auto patří. Jeff přivezl jednoho kluka od nic. Zjistili jsme, že tvůj táta nepracoval jen pro mě a Rundla, ale i pro NY. Nechápu, jak to dokázal, ale prostě to tak je. Neměli tušení, že je tvůj táta mrtví. Zjistili teprve nedávno, že pracoval i pro nás a myslí si, že nám donesl informace on nich. Je jim teď jedno, že je Bobby mrtví. Chtějí pomstu." dokončí svůj monolog a já mám pocit, že to se mnou za chvíli sekne. Takže pokud jsem to pochopil tak jsem možná ve větším nebezpečí než před tím!

"Zabijí mě?" zeptám se strachem v hlase a Liam chytí mé dlaně do svých.

"Pokusí se o to, ale já jim to nedovolím." usměje se na mě a já mu v tu chvíli věřil. "Navíc. Znám se se synem vůdce toho gangu." pokrčí rameny.

Criminal and nerd - NiamWhere stories live. Discover now