34.

1.2K 88 8
                                    

Sledovala som, ako sa mu hruď pomaly dvíha a klesá. Vyvolávalo to vo mne pocit pokoja.
Aj on vyzeral tak spokojne. Jemne kučeravé pramienky vlasov mu padali do tváre a týždňové strnisko mu rozhodne neuberalo na kráse. Podrobne som študovala jeho tvár, až kým sa mu na perách neobjavil úsmev.

,,Láska, všetko najlepšie." nahla som sa nad neho a na pery mu vtisla bozk.
,,Nechaj ma ešte spať." zamumlal a otočil sa na druhú stranu.
Prevrátila som očami.
,,Vstávaj, chcem ti dať darček."
,,Princezná, najkrajší darček pre mňa je to, že si tu a teraz so mnou. Tak si prosím ťa ešte lahni a spi."
Ani si neviete predstaviť, aký úsmev na tvári mi tieto jeho slová vyčarovali. Čím som si zaslúžila tohto chlapca?

,,No taaaak, Travis." Chytila som do ruky malú krabičku a mávala mu ňou pred očami. Zistil, že už toho pri mne asi veľa nenaspí, preto sa s povzdychom posadil. Chvíľu na mňa hľadel a ja som sa už začínala červenať.
,,Bože, si taká nádherná." zastrčil mi neposlušný prameň vlasov za ucho a pohladil ma po líci. Už som to ďalej nevydržala a vrhla som sa mu na pery. Bozkávali sme sa vášnivo, no pri tom naše bozky boli také jemné. Po chvíľke som sa odtiahla a položila pred seba tú malú škatuľku.
Travis sa zasmial a vzal ju do ruky, kde sa s ňou ešte chvíľu hral, a potom ju začal pomaly otvárať.

Prekvapene hľadel na zlaté hodinky, ktoré držal v ruke. Kúpila som mu ich, lebo som si všimla, že hodinky sú jeho vášeň. Má ich naozaj veľa, a každý deň mu ruku zdobia nejaké iné. Vedela som, že ho to poteší.
,,Milujem ťa." zašepkal a ja som znova prisala svoje pery na jeho, aby sme dokončili to, čo sme predtým začali.

• • •

Opaľovala som sa už naozaj dlho, keď som zrazu započula zvláštne hlasy a dievčenský smiech. Klobúk, ktorý som pre to obrovské slnko mala na tvári, som odhodila niekam do piesku a šla som sa pozrieť, čo sa deje.
Keď som vošla dnu, pohľad sa mi naskytol na chrbty niekoľkých ľudí. Hneď som ich spoznala. Na tvári sa mi rozlial obrovský úsmev. Toto som teda nečakala.

• • •

,,Wau, je to tu fakt krásne." rozhorčovala sa Stacy a Lucy len chabo prikyvovala.
Mike a Jason sa niekam vytratili s Travisom, vraj si nemohli nechať ujsť kamarátove narodeniny a hneď musia ísť ochutnať tunajšie pivo. No jasné, veď chlapi.
Dievčatám som navrhla, aby sme sa išli ešte opaľovať  a že potom pôjdeme pozrieť do mesta, a ony jednohlasne súhlasili.

,,Tak, čo ste tu celé štyri dni robili sami?" vyzvedala Lucy a neušlo mi, ako zvýraznila slovo ,,sami".
Prevrátila som očami.
Presne som otázky tohto typu čakala.
,,Nič, čo by som vám mala vešať na nos." zasmiala som sa.
Obe sa na mňa zamračili a nespokojne zafučali.
To sme už počuli, že chlapci prišli. Ich smiech sa rozliezal snáď celým ostrovom.
Všetci sme sa dohodli, že večer pôjdeme do neďalekého klubu, osláviť Travisove narodeniny.

Keď sa už blížil večer, rozhodla som sa, že sa pôjdem nachystať. Obliekla som si krátke krémové šaty, ktoré som si kúpila len pred pár dňami, ešte keď som netušila, že budem mať hneď aj príležitosť si ich vyskúšať. Doladila som to trblietavou kabelkou, ešte som sa namaľovala, upravila si vlasy, a vybrala sa do kuchyne, odkiaľ vychádzali hlasy. Samozrejme, všetci už boli nachystaní, len na mňa sa čakalo.
No, snáď si už zvykli...

• • •

V klube to naozaj žilo. Hudba hrala na plné pecky a bolo tam fakt plno. Ledva sme našli jeden prázdny box. Po chvíľke rozprávania som sa postavila a vybrala sa k baru. Mladý čašník sa na mňa otočil a s úsmevom mi ponúkol nápojový lístok. Dala som si dvojitú vodku a nejaký tropický drink. Až potom som zistila, že aj v ňom bol alkohol. A nie málo.
Keď mi stúpol do hlavy, zišiel mi na um skvelý nápad. Idem tancovať.
Zosadla som z vysokej barovej stoličky a už som stála na parkete. Vrtela som bokmi a tancovala ako o dušu. Už dlho som sa takto neodreagovala. Zrazu ma zo zadu za boky chytili niečie ruky. Nepridávala som tomu žiadnu váhu, lebo som si myslela, že sú Travisove. Chytila som ich, a keď som zistila, že ani na jednej ruke nie sú hodinky, rýchlo som sa zvrtla. Vyškieral sa na mňa postarší, na pohľad dosť opitý chlap. Žalúdok sa mi obrátil o 360 stupňov.
,,Ahoj cica. Čo povieš na to, keby sme sa išli spolu pohrať?" slizko sa na mňa usmial. Rýchlo som sa otočila a chcela odísť, lenže jeho ruky pevne zvierali moje drobné zápästia. Snažila som sa vymaniť z jeho zovretia, no neúspešne. Surovo si ma otočil k sebe a jeho tvár sa začala nebezpečne približovať k mojej. Vtedy sa mi do očí začali tisnúť slzy.
Zrazu som za jeho chrbtom zbadala mne veľmi známeho chlapca. Poklepkal toho starého úchyla po pleci a keď sa otočil, surovo mu päsťou udrel do tváre. Ten hajzel sa zapotácal a bez slova sa rozbehol preč. Zbabelec.
Travis rýchlo podišiel ku mne a rukami sa mi dotkol tváre. Palcom utrel slzu, ktorá sa skotúľala po mojom líci.
,,Spravil ti niečo?" spýtal sa starostlivo, ale z očí mu šľahali blesky. Pokrútila som hlavou na znak nesúhlasu a jeho pohľad v okamihu zmäkol.
,,Chcem ísť naspäť." zašepkala som takmer nečujne, no on ma aj tak počul.
Chytil ma za ruku a už ma ťahal z klubu von.

———————————————————————————

Tak dnes som stihla napísať ešte jednu časť❤️ Čo na ňu hovoríte ?

Love u or hate u?Where stories live. Discover now