12. Spojenec

364 18 27
                                    

12.

Spojenec

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.

Spojenec

--------------------


Steve seděl na posteli se zabalenou taškou a čekal. Měl nepřítomný pohled, jako by nad něčím přemýšlel. Z myšlenek ho však vytrhl T'Challa, který zrovna vstoupil. "Nemusíte nikam chodit. Dokud nepomůžeme Wandě a panu Barnesovi, jste zde vítán jako host." Snažil se přesvědčit Steva.

"Moc vám děkuji, ale nemohu tam nechat své přátele napospas." Odpověděl mu vážně. 

"Chápu." Pokýval souhlasně hlavou a přistoupil k němu blíž a natáhl k němu ruku. Steve vstal a ruku mu podal taky. "Přeji vám hodně štěstí." Potřásl mu rukou.

"Moc vám děkuji za pomoc." Odpověděl mu nazpět. 

"Buďte opatrní, jakmile se něco dozvím, dám vám vědět."  Slíbil mu a mířili spolu k letounu, který byl připraven pro Steva. 

"Doufám, že vám to budu moct někdy oplatit." Usmál se. T'Challa jen souhlasně přikývl a rukou mu naznačil ať nastoupí.  Steve nečekal a nastoupil, už chtěl být zase zpět doma. Teda pokud se tomu tak dalo říct. 


Fury stál u okna a díval se ven. Nervózně stále pokukoval po hodinách. U stolu seděla agentka Carterová a Tony Stark. Po dalších několika minutách už to Tony nevydržel. "Budeme tohle dělat často? Já jen že mám i jinou práci, než stále sedět ve vaší kanceláři." Fury na něj pohlédl. 

"Tuhle situaci je třeba vyřešit. Pokud mi nedokážete vysvětlit z jakého důvodu Romanoffová kontaktovala Wakandu" Čekal na jeho odpověď. 

"To nevím." Svěsil hlavu. Moc dobře věděl, proč jim psala, ale říct jim to nemohl, už proto, že část té zprávy vymazal. Kdyby se dozvěděli co se stalo Visionovi, začali by se v tom hrabat. A zas tak moc jim nevěří, aby jim dal do rukou vyšetřování.  Mohl tedy jen sedět a mlčet. 

"To sem si myslel." Ušklíbl se. "Potom tedy budeme muset čekat, s čím přijde agent Rimr." Nedlouho na to se ozvalo zaklepání. "Dále." Odpověděl Fury, a ve dveřích se objevil Rimr. Přistoupil až ke stolu a položil tam složku. "Podejte hlášení." Nakázal mu.

"Je mi líto pane, ale neřekla nic." Odpověděl sklesle agent. 

"To už si snad děláte srandu." Praštil vztekle do stolu. "Nedokážete vytáhnout pár informací z jedný ženský." Křičel dál. 

"Pane, dovolte mi to zkusit." Vstala ze židle Carterová. Fury na ni nevěřícně zíral. Ale proč to nezkusit, horší už to být nemůže. 

"Máte 24 hodin. Potom zahájíme plán B." Stanovil podmínky a vyhodil je z kanceláře. Moc dobře věděl, že když se Natasha v něčem zatvrdí, tak s ní nepohne ani tank. O to víc ho to rozčilovalo. Sharon si vzala ze stolu složku a opustila i s ostatními kancelář. Tony ji následoval. 

Avengers - Doba temnaKde žijí příběhy. Začni objevovat