32. Co změnil čas

248 17 4
                                    

32.

Co změnil čas

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Co změnil čas

--------------------


Ozvalo se několik výstřelů. Oba se rozeběhli za zvukem. Rozdělili se až u schodů, posunky si dali znamení, že Natasha půjde nahoru a Dmytry mu nadběhne z druhé strany. Vyběhla tedy po schodech, a ani nemusela přemýšlet na kterou stranu půjde, protože u dveří Henryho Boota leželi stráže. Zkontrolovala jedno, ale tomu už se nedalo pomoct. Druhý se držel za žebra a zvedal se k ní. "Byl to Ivan." Zachraptě. A ukázal rukou směrem do pokoje, kde byli otevřené dveře. Zvedla se a se zbraní v ruce vešla dovnitř. Ivan už tam ale nebyl. Jediné co po něm zbylo, bylo bezvládné tělo mladíka. Došla k oknu, aby zkontrolovala jestli ho neuvidí. Rozhlédla se po okolí.

"Vyskočil oknem, v budově už není." Nahlásila Dmytrymu a ještě jednou sjela okolí pohledem. "Nevidím ho." Najednou se ozvalo několik dalších výstřelů a z jednoho jejich taktické místnosti vyšel Ivan s Yelenou, jako svým štítem. Jednou rukou jí držel ruce, a druhou na ni mířil zbraní. Očividně s tou rukou nemohl moc hýbat, ale druhou, kterou jí držel měl dost silnou. Došel s ní dostatečně daleko od budovy a mířil k dodávce. 

"Pusťte mě a nic se jí nestane!" Křikl na všechny, co už na něj mířili. Yelena mu očividně něco říkala, ale ignoroval ji. "Drž hubu." Okřikl ji. 

"Odtud se nedostaneš živý." Promluvil na něj Dmytry, který právě vyšel z budovy a pomalými krůčky se k němu přibližoval. 

"Stůj, nebo to nepřežije." Chytil ji pevněji za ruce a zbraň jí silněji přitlačil k žebrům. Yelena zavřela oči a zhluboka se nadechla aby se trochu uklidnila. Sice se jí to nestalo poprvé, ale na tohle se prostě zvyknout nedá. Dmytry se zastavil. Ivana to rozesmálo. "Já věděl že svou děvku bys nenechal umřít." Smál se dál. 

"Nemůžu střílet." Oznámila Nat Dmytrymu, ale stále mířila jeho směrem. Najednou se ale jakovy odnikud vynořil šíp, a zabodl se mu do lýtka. Noha se mu podlomila, tělem mu projela nesnesitelná bolest, v tu chvíli povolil sevření. Yelena se odstrčila a odskočila na bok. Hned na to se ozvalo nespočet výstřelů, které měli jeden cíl. A to byl Ivan. Když ustala střelba, Dmytry se rozeběhl k Yeleně. V ruce stále svíral připravenou zbraň a mířil, kdyby se náhodou chtěl Ivan ještě zvednout. Došel až k nim, odkopl od jeho ruky zbraň a zkontroloval ho. Dva prsty na krční tepně mu dali jasnou informaci. Byl mrtvý. Zbraň si tedy zastrčil do pouzdra a přiskočil k Yeleně. Pomohl jí vstát.

"Jsi v pořádku?" Chytil ji za tvář a prohlížel si ji.

"Ano, nic se mi nestalo." Usmála se a pohladila ho po ruce, kterou měl na její tváři. On si ji potom přitáhl do polibku. "Myslela sem, že nechceš aby to někdo věděl." Promluvila po chvilce ticha, která nastala.

Avengers - Doba temnaWhere stories live. Discover now