139. Volám jméno tvý

223 12 10
                                    

139.

Volám jméno tvý--------------------

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Volám jméno tvý
--------------------

Dlouhý jsou dny, tam na moři, nad hlavou žhavý slunce pálí. 
Proč každej z nás, nese svůj kříž, neustoupím, vím že nepochopíš,
chtěl jsem mít víc a ztratil co měl.
Řekla jsi zůstaň, já stejně šel, stejně jsem šel.

Zima a tras. Mlha a šeď. Tak vypadalo posledních několik dní. Jako by je někdo slil do jedné táhlé nicoty, která neměla konec. Prostě nekončila. Nebylo světlo na konci tunelu. Neviděl ho. 

Od doby, co se vrátil se svým životním selháním se věci zdály nějak těžší. Cokoli i samotné dýchání mu bralo všechnu energii, kterou snad ještě měl. Bylo těžké vstát z postele, protože neměl cíl své cesty, ta skončila s Natashinou smrtí. Už nebyla šance. Ležela v chladném boxu jedné z márnic. 

A náhle bylo i těžké přemýšlet nad čímkoli. Nemohl přemýšlet a vlastně by měl zařizovat její rozloučení, protože tohle přece chtěl. Mít možnost se rozloučit. A i když to někde uvnitř něj už dávno byla pravda, odkládání toho dne se zdálo jako záchrana. 

Protože, co bude dělat potom? Co dělá Pepper aby se nezbláznila? Nemluvil s ní a nemluvil ani s nikým jiným. 

Přátelé přicházeli, zdrželi se a zase odcházeli, jen Bucky ne. Tak nějak neoficiálně se k němu nastěhoval a staral se o něj, o domácnost, o Liho. 

Steve jen vše apaticky ignoroval. Cítil uvnitř tu beznaděj, která ho sužovala a zabraňovala mu snad ve všem, na co by jen pomyslel. 

Přišla Laura a začala se přehrabovat v jejích skříních. Tak moc chtěl křičet, že nikdo nemá právo na nic z toho sahat, ale copak mohl? Vytáhla jedny černé šaty, které jí tak nesmírně slušely, z jedné z krabic černé lodičky. Žádala ho o názor, zda to může odnést do pohřební služby a on se nenáviděl, že nic z toho nedokázal udělat on. Byl to Clint, který zařizoval formality.

A teď? Stál těsně u otevřené rakve a možná už to byly hodiny, ale nedokázla se od její bledé tváře odtrhnout. Když přestane, už nikdy nebude mít tu příležitost. Služba odvedla dobrou práci, kdyby ji neznal osobně, možná by i věřil, že mrtvá doopravdy není. 

"Vypadá, jako by jen spala." Pronesl tiše a s pokorou Clint, který se zastavil vedle Steva. Oba oděni v černém, stojíc vedle sebe jako dva zmučení. "Všichni už přijeli." Oznámil mu po chvíli ticha. 

Ač si Natasha zasloužila úctu své slávě, znali ji a věděli, že by si nic velkého nechtěla. Za svůj život byla nedůvěřivá vůči lidem, protože jí ublížili a proto nechtěl dovolit, aby měla ten pocit i ve svůj poslední den, který měl být o ní. 

Avengers - Doba temnaWhere stories live. Discover now