Bölüm 4

4.6K 291 0
                                    

Neşe hanım kalbinin yerinden çıkacağını düşünmesine rağmen gözlerini bir an olsun ayırmıyor, susmadan bağırıyordu. Beşinci sırada ilerleyen Ayla nefes nefese kalmış ve kurumuş ağzıyla, kısık bir ses tonuyla
"İlk ona girmiş olayım lütfen.. lütfen.." diye söyleniyor hız kesmeden devam ediyordu. Neşe hanım Ayla'nın bu kadar iyi bir performans sergileyeceğini düşünmediğinden şaşkınlıktan ne yapacağını bilmez tavırlarla bir elini kaldırıp sallarken diğer elini alnına koyup çekiyordu. Bir kaç adım sonra bitiş çizgisine ulaşan Ayla'nın yanına koşan Feyza hanım bir yandan durmadan alkışlıyor bir yandan
"Tebrikler cancağızım dereceye girdin!" diye bağırıyordu. Feyza hanımın arkasından gelen diğer öğretmeninin uzattığı suyu açtığı gibi bitiren Ayla
"İlk ona girebildiğime inanamıyorum. Başardım!"
"Sadece ilk on değil cancağzım ilk beştesin". Duyduklarına inanamıyormuşçasına ağzını kocaman açan Ayla birşey söylemeden öylece donakalmıştı. Biten yarıştan sonra koşu alanının yanlarında bulunan tahta banklara oturan yarışmacılar heycananla sonuçları bekliyordu. Neşe hanım koşar adımlarla Ayla'yı tebrik etmeye gelmiş kızının terlemiş ellerini avuçlarının içinde tutarak gördüklerine inanamıyor bir kez de dereceye giren kişilerin isimlerinin söylendiği anonstan duymayı bekliyordu.
Boynunda düdük üstünde siyah beyaz kareli forması olan delikanlı, koşu alanının trübüne bakan kısmına gelmiş bir elinde üç zarf diğer elinde mikrafonla konuşmaya başlamıştı. Katılan ve bu etkinliği düzenlerken emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettikten sonra sırasıyla isimleri açıklamaya başlamıştı.
"Üçüncü olarak bronz madalyayı kazanan isim Betül YILMAZ" alkışlar eşliğinde sahaya ilerleyen hafif toplu kumral tenli genç kız, yüzündeki masum ve kocaman gülüşüyle çok göz alıcı gözüküyordu.
"İkinci olarak gümüş madalyayı kazanan Ayla BULUT".
"Ne? Nasıl yani? İnanamıyorum!." Eli ayağı birbirine dolanan Ayla'ya sahaya kadar Neşe hanım eşlik etmiş ve artık gözyaşlarını tutamayarak ağlamaya başlamıştı.
Bu akıl almaz derecede mükemmel olan atmosfer sona ermiş, dereceye giren öğrenciler için düzenlenen yemeğe katılmak için servise binmeye çıkışa doğru yönelmişti Ayla.

ÂmâWhere stories live. Discover now