Prasinky

3.8K 147 34
                                    

16.12.1977

Ráno se vzbudím v sedm. Na vedlejší posteli stále spí Maya. Dnes s ní a s Lily a Kate jdu do Prasinek. Jdeme si nakoupit šaty, boty a šperky. Jestli se ptáte s kým jdeme, tak vám to řeknu. Lily jde s Jamesem, Maya se Samuelem. To byli jasné páry. Kate jde s Remusem a já jdu se Siriem. Nemohla jsem uvěřit, že mě pozval. Už totiž vidím ty závistivé pohledy dívek až zjistí, kdo s ním jde. A byl docela nervózní když mě zval.

Flashback:

Je desátého prosince a za dvanáct dní je ples. Žádná holka už neřeší nic jiného. Jen já se toho neúčastním. Zrovna sedím u jezera a čtu si když mě někdo vyruší.

,,Ahoj Vicky." pozdraví mě dotyčný a já se otočím.

,,Ahoj Siriusi." pozdravím ho a on si ke mě sedne.

,,Co ty tady tak sama?" zeptá se.

,,Potřebovala jsem na vzduch. Každá holka teď řeší ples a já toho mám po krk. Tak jsem se někde potřebovala schovat." přiznám.

,,Aha. A když už je řeč o plese, tak bych se tě chtěl na něco zeptat." řekne.

,,Tak se ptej." pobídnu ho.

,,Nešlabyssemnounaples?" vyhrkne hrozně rychle.

,,Siriusi, ještě jednou a pomalu prosím." poprosím ho.

,,Nešla bys se mnou na ples?" zopakuje předchozí otázku. Musím uznat, že tohle jsem nečekala.

,,Tak dobře." usměje se. On mi úsměv opětuje a vypadá že se mu ulevilo. Já jsem se zvedla z místa, vzala jsem knihu a políbila ho na tvář.

,,Tak ahoj." rozloučila jsem se a vydala se najít Mayu se Samem.

End of Flashback

Přehrála jsem si v hlavě tu konkrétní vzpomínku a ani jsem si nevšimla, že je Maya vzhůru.

,,Budeš tu dlouho sedět zamyšlená nebo se oblékneš a vyrazíme koupit šaty?" zeptala se pobaveně.

,,Vždyť už jdu, Mayo." houkla jsem na ni, když jsem vešla do koupelny. Udělala jsem si ranní hygienu a oblékla jsem se. Když jsem byla hotová, tak jsem se vyměnila s Mayou. Ona odešla do koupelny a já si vzala knihu.

Po půlhodině Maya vylezla z koupelny. Když byla učesaná, tak jsme se vydali na snídani. Maya si šla sednout k Samovi a já šla k Pobertům. Sedla jsem si a nandala si snídani. Než jsem si stihla vzít jen sousto, tak na mě promluvila Lily.

,,Připravená?"

,,Ano, Lils. Nasnídáme se a potom se vydáme do Prasinek. Všechno si nám to ještě včera vysvětlovala Lil." připomněla jsem jí.

,,Já vím." přikývla a sedla si k snídani. To samé udělala i Kate.

Po snídani jsme se šly před hlavní bránu. Tam jsme čekaly na Mayu, která po chvíli došla. Společně jsme se vydaly do Prasinek.

Když jsme tam došly, tak jsme se vydaly rovnou k obchodům s šaty. Prvně jsme vybíraly šaty Lily. Já s Kate a Mayou jsme chodily od regálu k regálu a vybíraly vhodné šaty.  Nakonec jsme vybrali tmavě zelené dlouhé šaty na ramínka a musím říct, že Lily slušely.

,,Ty jsou boží!" vykřikla Lily, když se nám v nich ukazovala.

,,James omdlí, Lil." ujistila jsem ji.

,,Tak a teď Kate!" řekla Lily, když si své šaty sundala. Kate jsme nechali v kabince a s holkama jsme šly k regálům. Kate byla trochu těžší, ale nakonec jsme vybrali šaty, stejně jako u Lily, v barvě jejích očí. Byly modré bez ramínek a strašně krásné.

,,Jsou nádherné holky." vydechla Kate, když je uviděla.

,,Zkus si je." pobídla ji Maya. Kate si je oblékla a taky na ní vypadali dobře.

,,Sluší ti to, Kate." řekla Lil.

,,Díky. A teď jdeme vybrat Maye." řekla, už převlečená, Kate. Maya vlezla do kabinky a my jsme šly hledat vhodné šaty pro ni. Šaty, které jsme vybrali, byly světle růžové. Ramínka měly kolem krku. Byly krásně zdobené. Prostě dokonalé pro Mayu.

,,Díky holky." řekla jen ,,A teď ty Vicky."

Holky mi přikázaly, abych zůstala v kabince a šly mi vybrat šaty. Když je přinesly, nemohla jsem z nich odtrhnout oči. Byly černé a krásně zdobené. Hodily se mi k vlasům. Oblékla jsem si je a šla je ukázat holkám.

,,Teda Vicky. Myslím, že všichni kluci budou slintat až tě uvidí." vydechla Maya a Lily s Kate přikyvovaly. Já jsem se začervenala a šla si sundat šaty. Vylezla jsem z kabinky a s holkami jsme šly zaplatit šaty. Poté jsme se vydaly pro šperky.

Lily si vybrala smaragdové doplňky. Kate šla do rose gold. Maya naproti tomu si vybrala zlaté šperky se stříbrným kamenem a já jsem šla do modré. Když jsme zaplatily i šperky, tak jsme se vydali pro boty.

V obchodu s boty jsme se nezdržely dlouho. Každá jsme si vybrala boty v barvě našich šatů. Bylo už odpoledne a my jsme byly večerpané, tak jsme se rozhodly, že se vydáme ke Třem košťatům. Tašku s nákupem jsme si zmenčily a daly do kapsy.

Dorazily jsme ke Třem a posadily jsme se. Objednaly jsme si máslový ležák a odpočívaly po dlouhém nákupu. Jak jsme zjistili tak jsou tři hodiny a do Prasinek jsme šly v osm. Sedm hodin nakupování. To je i nad moje síly.  U Třech jsme narazily na Poberty se Samem.

,,Nazdar dámy." pozdravil nás James, když k nám došli.

,,Ahoj kluci." odpověděly jsme sborově.

,,Máte nakoupeno?" zeptal se James.

,,Ano, zlato." usmála se na něj Lily.

,,A můžeme to vidět?" zeptal se Sirius se zájmem.

,,Ne. Počkejte si na ples." řekly jsme sborově a rozesmály jsme se. Kluci si k nám přisedli a dali si máslový ležák. Celý zbytek odpoledne jsme prokecali a do hradu jsme se vraceli celí veselí. Jelikož byl čas večeře, tak jsme se vydali rovnou do Velké síně. Sam s Mayou si tentokrát sedli k nám. Celou večeři jsme si povídali o škole. Řešili jsme hlavně blížící se OVCE. Kluci nad tím jen kroutili hlavami.

Po večeři jsme se s Mayou a Samem vydali na kruvalskou loď. S Mayou jsme v pokoji zvětšili nás nákup a schovaly ho do kufru. Ještě jsme si chvíli povídaly než jsme obě usnuly.

Ahojky. Za dnešní část děkuji hlavně CarolineKJ14 a Caroliinee14
Jsem ráda, že vás můj příběh zaujal. Vaše Claire

Victorie Clark Where stories live. Discover now