Neštěstí

2K 95 27
                                    

31.10.1981

Je Halloween. Od rána mám takové tušení že se něco stane. Mám pocit, že dnešní den neskončí dobře. Ale k veselejšímu tématu. 4.8.1981 se Removi s Kate narodil syn, který se jmenuje Nicolas Remus Lupin. Malý Nick nastoupí do školy rok po nástupu ostatních. Stejně jako všichni se skrývají. Upřímně se jim nedivím. Na mojí rodinu by si nikdo neodvážil zaútočit, ale James takové štěstí nemá. Všichni jsou stále v domění, že se jmenuje Potter. Prý si nechal své příjmení změnit, jen aby si zachránil život. A já jako jeho kamarádka jsem mu to měla dovolit. Lidi prostě dochází ke špatným závěrům.

Právě sedím v obýváku a čtu Cass knížku. Je to její nejoblíbenější kniha, která se jmenuje 'Čaroděj ze země Oz'. Cass se na mě usmívá a je u toho roztomilá. Sirius ještě spí a já nemám srdce ho budit, takže jsme šli s Cass dolů. Cassandra je zlaté dítě, vůbec není podobná Siriovi. Teda vzhledem trochu, ale povahou zatím ne. Ale uvidím až vyroste. Zatím je spíše po mě. Táta říká, že jsem byla jako dítě taky taková. A všichni mi říkají, že se mi Cass podobá, ale já v ní vidím i Siriuse. Má totiž jeho oči. I úsměv.

Cass mi začala brečet, takže má hlad. Je to moje malé zlatíčko. Vidím ji na očích, že miluje mě, Siria, Teddyho, Harryho a všechny ostatní taky. Nejvíce asi Teddyho. Podle mě budou nejlepší kamarádi jako já se Samem. Taky se zbožně kouká na Nicka. Podle mě chce mít mladšího sourozence. Ale kdo ví, třeba ho jednou mít bude. Zrovna mi usnula v náručí, tak jsem ji potichu odnesla do jejího pokojíčku. Měla tam hodně dětských knížek. Tak malá a už takový knihomol. Uložila jsem ji a odešla do knihovny. Bylo tam totiž ticho. Vzala jsem si knihu a začala si číst. Už jsem byla ponořená do děje, když někdo otevřel dveře.

,,Nečekal jsem, že budeš tady." řekl mi člověk, který narušil můj klid.

,,Kde sis myslel, že budu?" zeptala jsem se.

,,Sázel jsem na obývák. Spletl jsem se." přiznal.

,,A proč si mě hledal?" zeptala jsem se sladkým hlasem.

,,Abych si vzal svůj ranní polibek." řekl mi a políbil mě.

,,Už spokojený, Siri?" otázala jsem se.

,,Teď už ano." přikývl.

,,Co dalšího potřebuješ?" zeptala jsem se.

,,Chtěl bych si užít." zašeptal mi do ucha a svůdně se usmál. Já jsem ho objala a odvedla ho do ložnice. Tam jsme se spolu vyspali. Vzala jsem to rychle, protože na něco delšího nebyl čas, protože Cass začala brečet. Oblékla jsem si župan a vydala se za ní asi měla jen noční můru. Pohoupala jsem ji a zazpívala jsem jí ukolébavku. Ona nakonec usnula. Usmála jsem se a vydala se do ložnice. Převlékla jsem se a šla na oběd. Celé odpoledne jsem strávila s knihou.

,,Vick. Zajdu zkontrolovat Petera, ano?" řekl mi Sirius večer.

,,Dobře. Ale brzy se vrať." řekla jsem. Já jsem se uvelebila s knihou. Všechno bylo teď takové klidné. Najednou přiletěla od ministerstva. Bylo tam napsáno, že Sirius je v Azkabanu, že Lily a James jsou po smrti a že mám přijít na soudní řízení. Zhroutila jsem se z toho. Úplně ke konci bylo napsáno, že Harry porazil Pána zla. Našel je. Peter zradil. Co teď budu dělat. Byla jsem unavená a vynervovaná. Po chvíli jsem usnula.

Další kapitola u konce. Dneska to bylo krátké. Snad se líbilo. Claire

Victorie Clark Kde žijí příběhy. Začni objevovat