Příprava Na Ples

3.4K 134 40
                                    

22.12.1977

Dnes je ples. Ráno se vzbudím s touhle myšlenkou. Maya už je vzhůru a pobíhá po celém pokoji s tím, jestli na nic nezapomněla.

,,Mayo, kolik je hodin?"

,,Dobré ráno, Vick. Je sedm."

,,Musíš tady tak pobíhat? Ples začíná v osm večer. To je za třináct hodin. S holkami se do příprav pustíme ve dvě. Tak je to domluvené. Takže přestaň vyšilovat."

,,Ok,ok. Teď se obleč a jdeme na snídani, Vicky." Já se zasměju a pustím se do oblékání. Po deseti minutách jsem byla připravená, a tak jsme šly do Velké síně na snídani. U stolu jsme si sedly k Lily s Kate.

,,Dobré ráno, Mayo a Vicky." pozdravila nás Lily.

,,Dobré ráno." pozdravily jsme já a Maya unisimo.

,,Ve dvě u nás." připomene nám Kate s úsměvem.

,,Je nám to jasný, Kate. Ráno jsem to ještě připomínala Maye. Všechno bude, jak jsme se domluvily." přikývnu a posadím se k nim a nandám si snídani. Nestihnu si ani kousnout, když přijdou Poberti.

,,Dobré ráno, slečny." pozdraví Sirius s Jamesem.

,,Dobré ráno, Poberti." pozdravím s Lily, Kate a Mayou unisimo.

,,Jakpak jste se vyspali?" zeptal se James sladkým hlasem.

,,Dobře, Monty." řeknu stejně sladkým hlasem. Ostatní se rozesmějou a já s Montym po chvíli taky. Snídani jinak sníme v klidu.

Po snídani se vydáme na pozemky školy. My s holkami se ještě domlouváme na posledních detailech. Kluci se domlouvají na nějakým žertíku. S holkami nad tím zakroutíme hlavou. Dojdeme až k jezeru, kde se posadíme a dál se bavíme. Celé dopoledne uběhne strašně rychle a najednou je čas oběda, na který se vydáme.

Už jsou dvě hodiny a s holkami sedíme v nebelvírské ložnici. Vytahujeme doplňky, šaty, boty a make-up. A daly jsme si i pořadí do koupelny. První šla Kate a my jsme jí vybíraly líčení. Rozhodly jsme se pro hnědé přirozené líčení. Dále šla do koupelny Lily. Pro ni jsme vybrali stříbrnou. Následovala je Maya, pro kterou jsme vybrali růžovou se zlatou a nakonec jsem šla do koupelny já. Jaké mi holky vybrali stíny netuším. Pro všechny to bude překvapení.

První jsme se vrhly na přípravu Kate. Vlasy jsme jí zapletli do uhlazeného účesu s fialovou sponou. Dále jsme ji nalíčily. Daly jsme jí hnědé oční stíny a růžový lesk na rty.

Dále šla Lily. Vlasy jsme jí zapletly do copu a následně ji začaly líčit. Daly jsme jí stříbrné stíny a rty jsme jí natřely na hnědo fialovou.

Potom šla Maya. Vlasy jsme jí stáhli do elegantního culíku. Oči jsme jí nalíčily do růžovo- zlaté a rty jsme jí daly do červena.

Pak jsem následovala já. Cítila jsem jak mi navlňují vlasy. Dále mě nalíčily.

,,Takže holky. Je sedm. Je čas na šaty." prohlásí Lily. My jen přikývneme. Všechny se oblékneme do šatů, nasadíme si šperky a obujeme boty. Pak se na sebe podíváme do zrcadla.

,,Sluší nám to." pochválí náš vzhled Maya.

,,Kluci se zblázní." řekne Kate.

,,Takže holky. Kluci na nás mají čekat před Velkou síni. Takže první tam půjde Maya a potom Kate, pak já a nakonec Vicky. Souhlas?" zeptá se Lily. My znovu přikývneme.

Je za pět osm a my se ještě naposledy kontrolujeme v zrcadle. Jako první odchází Maya. My jdeme za ní. Jsme před schodištěm, které vede před Velkou síň. První ho schází Maya. Slyšíme jen zalapání po dechu a s Lily a Kate se usmějeme. Potom jde Kate, opět je slyšet zalapání po dechu. Po chvilce jde Lil. A pak já. Když scházím schody, tak se na mě všichni dívají. Slyším věty typu: ,,Ta je krásná." ,,Kde koupila ty šaty?" ,,Proč jsem ji nepozval?" atd.

Jdu až k Siriovi, který kouká s pusou otevřenou dokořán.

,,Sluší ti to." řekne když se probere z transu.

,,Děkuji." špitnu.

,,Vicky, sluší ti to." vydechne James.

,,Díky, Monty." řeknu.

,,Sluší vám to, holky." řekne Sam.

,,Vám to taky sekne, kluci." ušklíbnu se. Kluci se zasmějou, Sirius mi nabídne rámě a jdeme do Velké síně. Na sobě cítím žárlivé pohledy dívek.

Vzhled Lily:

Vzhled Kate:

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Vzhled Kate:

Vzhled Mayi:

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Vzhled Mayi:

Vzhled Vicky:

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Vzhled Vicky:

Vítám vás u další části

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Vítám vás u další části. Doufám, že se vám líbila. Claire.

Victorie Clark Where stories live. Discover now