Svatba

2.6K 99 28
                                    

7.9.1979

Dnes je můj velký den. Dnes budu vdaná. Celá naše svatba se bude odehrávat v Godrikově dole, v domě mojí mámy. Za svědka mi jde Sam a Siriovi James. Kate s Mayou a Lily jsou družičky. Obřad začíná v poledne a s holkami jsme se sešly v osm ráno, abychom se štíhlý nachystat. Došly jsme do mého pokoje. První se připravily holky. Maya na sobě měla světle fialové šaty, stříbrné šperky, přirozené líčení a zlaté podpatky. Dále byla Kate se světle růžovými šaty, vlasy stáhnuté v drdolu, přirozené líčení a světle růžové sandálky na podpatku. Lily měla červené šaty s červenými lodičkami, přirozené líčení a rozpuštěné vlasy. Slušelo jim to. Všechny tři byly hotové za hodinu a my měli tři hodiny na mojí přípravu. Všechny víme jak na to, protože Maya se vdávala 1.2. a Lily 11.8. Kate je zasnoubená.

Holky mě posadily na židli a začaly. Lily s Mayou mě líčily a Kate něco dělala s vlasy. Vůbec jsem nevěděla, co mi dělají. Když po nějaké době skočily, tak jsem si oblékla šaty, obula boty a holky mi zaply šperky. Teď jsem se mohla podívat do zrcadla. Byla jsem unešená. Ty kouřovky vypadaly velmi dobře a vlasy byly také velmi pěkné.

,,Díky, holky." málem jsem se rozbrečela.

,,Sluší ti to Vicky. Sirius omdlí až tě uvidí." prohlásila Lily. Maya s Kate přikyvovaly. Holky ještě komentovaly a chválily se jak se jim to povedlo, když se otevřeli dveře mého pokoje.

,,Za chvíli to začne." řekl nově příchozí. Podle hlasu to byl James.

,,Dobře Jamesi." řekla Lily.

,,Sluší vám to dámy. A Vicky, jsi překrásná. Podle mě to se Siriusem sekne." zasmál se.

,,S tebou to taky málem seklo, když si se ženil. Lily ti vyrazila dech." podotkla jsem.

,,To máš pravdu. Za chvíli přijde táta, takže holky už jděte dolů. Já jdu ještě popohnat Siriuse. Dalo mi totiž hodně práce ho přesvědčit, aby se na tebe nešel podívat. Musel jsem mu nalít jednu sklenku whiskey na uklidnění." řekl James se smíchem.

,,Ty jsi taky měl jednu sklenku na své vlastní svatbě." rýpla si Kate.

,,No nic dámy, já mizím." to byla jeho poslední slova než za sebou zavřel dveře.

,,Tak my jdeme." řekla Maya a odešly. Já jsem osaměla. Chvíli jsem čekala než přišel táta.

,,Sluší ti to, Tori." řekl táta.

,,Díky tati."

,,Nemůžu uvěřit, že se má dcera vdává."

,,Radši tomu věř, tati." řekla jsem. On mi nabídl rámě a já ho přijala. Vydali jsme se na zahradu. Po chvíli začala hrát hudba a my vešli do uličky. Všechny pohledy se stočily na nás. Já jsem se usmívala a koukala se po hostech. Byli tu moji i Siriusovi kamarádi, Polovidi, moje rodina a ze Siriusovi rodiny tu byla pouze Andromeda s jejím manželem Tedem a jejich dcerou Nymfadorou.

Prošli jsme uličkou až před oltář u kterého stál Sirius. Měl pusu dokořán a pozoroval mě s údivem. Táta mu předal mou ruku a šel se posadit. Já jsem se podívala Siriusovi do očí. Farář si odkašlal a začal svou řeč.

,,Vážení hosté, sešli jsme se tu dnes, abychom spojili Siriuse Oriona Blacka a Victorii Cassandru Clarkovou ve svazku manželském. Táži se tě tedy, Siriusi Blacku, zda si bereš Victorii Clarkovou?" zeptal se.

,,Ano." řekl Sirius hrdě.

,,Slož slib." pokynul.

,,Vick. Od první chvíle, kdy jsem tě viděl, jsem věděl, že mi líbíš, ovšem to časem přerostlo v lásku. Pochopil jsem, že jedině s tebou chci žít svůj život a vychovávat naše děti. Budu s tebou ve zdraví, nemoci, v bohatství i chudobě. Slibuji že tě nikdy nezradím, nepodvedu a nebudu ti lhát. Miluji tě." dořekl, převzal si od Jamese prstýnek a nasadil mi ho má levý prsteníček.

Victorie Clark Where stories live. Discover now