Oslava Narozenin

2.1K 90 16
                                    

1.8.1981

Už je to rok. Rok co se mě a Lily narodily děti. Oba to jsou zlatíčka. Kvůli té věštbě se Lily s Jamesem přestěhovali do Godrickova dolu, do domu chráněné Fideliovým zaklínadlem. Strážcem tajemství je Peter. Já mu nevěřím. Jednou, mám pocit, jsem viděla na jeho levém předloktí znamení zla. Když se strážce určoval, tak jsem řekla, že Peterovi nevěřím, že se bojím, aby nezradil. James ale tvrdil, že nezradí. Upřímně, moc tomu nevěřím. Teď se tím nehodlám zabývat, protože dnes slaví Cassandra jeden rok. Harry měl narozeniny včera a Edward před týdnem. Tak jsme rozhodli, že oslavu spojíme v jednu. Bude se konat u nás na Clark manoru. Všechno tady se Siriem připravujeme, protože za chvíli mají dorazit. Taky jsme zjistili, že Kate je těhotná. Takže s Remem čekají dítě, které se má narodit na konci srpna. Má to být kluk. Rem se bojí, že bude po něm vlkodlak, ale já věřím, že nebude.

Všichni už dorazili a oslava může začít. Tedy nemůže, protože oslavenci spí. Dárky jsme položili na stůl a nalili jsme si víno. Teda holky víno, kluci ohnivou whiskey. Pomalu jsme pili a čekali, až se malí probudí. Netrvalo to dlouho, probudili se po půl hodině. Tak jsme jim začali přát.

,,Všechno nejlepší, Harry." začala Lily, dala mu pusu a malý dáreček. Harry ho roztrhal a našel v něm nějaké oblečení. Něco zamumlal, což mělo být asi díky. Další šel na řadu Rem, který mu dal dětskou knihu. Pak Kate zase s knihou, Sam s Mayou mu koupili zlatonku, já mu koupila nějaké oblečení. A Sirius mu dal dětské koště. Když to Lily viděla, málem se zcvokla.

,,Není to nebezpečný?" ptala se hystericky.

,,Neboj, Lil, není. Létá to jen metr nad zemí." vysvětlil Sirius. Harry po tom košťátku hned skočil a začal s ním létat. James ho musel sundat uprostřed jeho záchvatu smíchu.

,,Podle mě z něj bude famfrpálový hráč, Lil." smál se James. Lily jen zavřela na nesouhlas. Pak jsme přesunuli pozornost na nejstarší dítě v místnosti a to na Edwarda. Ten dostal hlavně oblečení a knihy. Byl po své mámě a knihy miloval. Spokojeně si hned jednu začal číst. A teď byla řada na nejmladšího člena rodiny a to na Cassandru. Ta taky dostala oblečení s knihami. Cass je více po mě než po Siriovi, za což jsem ráda. Aspoň jí Sirius nekoupil koště, protože by jen někde leželo. Ona bude více na učení a doufám, že bude vzorná. Jak doma, tak později ve škole. Třeba se z ní stane prefektka. To se zase koukám na moc vzdálenou budoucnost.

Usmívala jsem se a pozorovala svojí dceru, která si 'četla' s Teddym. Bylo úžasné je pozorovat. Harry létal po celým obýváku, evidentně se mu líbilo a vesele se smál. Nemůžu uvěřit jaké mám štěstí.

Chvíli jsme ještě pozorovali děti, než jsme se vydali k obědu. Vařili skřítci a uvařili to zase dobře. Po obědě jsme rozkrojili dort. Měli jsme jen jeden, protože tři bychom asi nesnědli. Malý kousek dortu dostali i oslavenci.

Nakonec jsme se rozhodli se projít po zahradě. Harry si prakticky 'vydupal', aby si mohl vzít se nové koště. Ten kluk je celý James. Edward s Cass si vzali nějakou obrázkovou knížku. Vydali jsme se na zahradu. Harry lítal a Edward s Cass si sedli na zem s knížkou. Jde vidět, že Cass a Harry jsou úplně opaky. Stejně jako James a já.

Ze zahrady jsme se dostali, až když byl čas večeře. Malí byli úplně unavený, takže usnuli docela rychle. Večeře proběhla za velmi veselého rozhovoru.

Večer jsme si nalili víno a tentokrát i kluci. Připíjeli jsme si na zdraví našich dětí. Kate pít nemohla, takže si s námi přiťukla džusem.

Bylo už kolem desáté a všichni už šli domů. Zůstala jsem tu jen se svým manželem a svojí dcerou. Uklízela jsem balicí papír, umývala nádobí. Zabralo to dobrých 45 minut. Kdyz jsem se konečně dostala do ložnice, byla jsem strašně unavená. Celý úklid mi dal hodně zabrat. Sirius momentálně uspával Cassandru, takže jsem měla klid. Převlékla jsem se do pyžama a zalezla si do postele. Vytáhla jsem si knihu a začali si číst. Dlouho mě to však nebavilo, tak jsem ji odložila. Ovšem hned jak jsem to udělala, tak jsem usnula.

Dort:

Vítám vás

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Vítám vás. Další kapitola u konce. Dneska byla o trochu kratší. Pomalu už končíme. Ovšem připravuji pokračování. Taky bych vám chtěla popřát šťastný konec školního roku a hezké prázdniny. Snad máte vysvědčení podle svých představ a jste spokojení. Zase brzy. Claire

Victorie Clark Where stories live. Discover now