První Vánoce Mimo Školu

2.6K 106 28
                                    

24.12.1978

Dnes je Štědrý den. Dárky se sice rozbalují o den později ale co. Letos slavíme Vánoce na Clark manoru. James splnil svůj slib a oficiálně se jmenuje Clark. Když se do dozvěděl Denní Věštec, tak to bylo na první stránce. Odteď všude kam James šel, viděl závistivé pohledy. Taky se společně s Lily a Siriem přestěhovali sem. Táta se přestěhoval na naší vilku v USA, konkrétně v New Yorku. Sice James ještě není hlavou rodu, ale za chvíli bude. Taky do našeho domu přijeli Remus s Kate, kteří se staly párem, a Maya se Samem, který se stal vyděděncem rodiny jako Sirius. Taky se Maya se Samem zasnoubili a svatbu plánuji na prvního února. Já jdu Samovi za svědka a Maye jde Lily. Takže tak. Momentálně ležím ve své posteli a vedle mě je Sirius. Je asi devět hodin a mě se z té postele vůbec nechce.

,,Dobré ráno, lásko." zašeptám Siriovi do ucha a dám mu pusu. On si mě přitáhne blíž a začne mě líbat.

,,Stačí, Siriusi." utnula jsem ho, když mě začal líbat na krku.

,,Ale notak." prosil ,,jsme spolu už rok a pořád jsme spolu nic neměli."

,,Je mi líto, Siriusi, ale já ještě nejsem připravená." přiznala jsem mu.

,,Neboj se, zlato. Já počkám dokud nebudeš připravená." řekl mi konejšivě.

,,Děkuji." zašeptala jsem a začala ho znovu líbat. Hned se připojil. Po chvíli jsme se odtrhli a já jsem se zvedla z postele. Vydala jsem se do šatny, kde jsem se oblékla vánočně. Prostě vánoční svetr, černé legíny a černé tenisky. Když jsem byla oblečená, šla jsem do koupelny,kde jsem udělala ranní hygienu. Pak jsem se vydala zpátky do ložnice. Sirius stále ležel v posteli a koukal do stropu. Já jsem si k němu lehla a on se na mě otočil.

,,Běž se převlíct." řekla jsem rázně. On docela neochotně vstal a vydal se do šatny. Po chvíli se už převlečený a umytý vrátil. Dala jsem mu pusu a odešli jsme do obýváku. Všichni už tam seděli.

,,Dobré ráno, vy dva." pozdravil nás James, který si nás jako první všiml.

,,Dobré ráno, všichni." pozdravila jsem zvesela.

,,Proč ta veselá nálada?" zeptal se James podezřívavě.

,,Jsou Vánoce, Jamesi." odpověděla jsem.

,,Pravda." přiznal. Já jsem se posadila na gauč a Sirius si sedl vedle mě.

,,Všechno připravené?" zeptala se Lily.

,,Samozřejmě." ujistil ji James. Všichni si povídali a měli vánoční náladu. Ve dvanáct jsme se vydali na oběd. Vařili ho naši domácí skřítci a opět byl vynikající.

Po obědě jsme šli na zahradu. Skončilo to sněhovou bitkou holky proti klukům. Každá jsme se vrhly na svého přítele. Vedli jsme válku celé odpoledne, než jsme se vydali na večeři. Byla to štědrovečerní večeře. A jako každý rok byla výborná. Večer jsme si ještě povídali než jsme vydali spát.

................................................................................................................................................

25.12.1978

Je ráno. Boží hod. Nevím ani kolik je. Venku je ještě tma, tak asi bude ještě brzo. Sirius vedle mě spokojeně oddechuje. Podívám se na budík, je teprve šest hodin. Potichu se zvednu a vydám se do šatny. Obléknu si šedý svetr s tučňákem, bílé legíny a šedé tenisky. Prostě něco pohodlného. V koupelně provedu ranní hygienu a dám si dlouhou vanu. Dám si relax. Všichni ještě spí, takže mám chvíli pro sebe.

Victorie Clark Where stories live. Discover now