17.

2.5K 95 2
                                    

Život nikada nije jednostavan. Nisam niti očekivala da jest, ali definitivno nisam niti očekivala da moja prijateljica nosi dijete od onakvog neozbiljnog čovjeka.

"Jasmina šta ćeš sada?", nježno sam pogledala svoju prijateljicu koja je plakala na mom ramenu.

"Ne znam šta da radim s njim kamoli s djetetom. Prekinuli smo jer smo se posvađali, on ne želi reći šta ga muči, a ja ne planiram čupati riječi iz njega. Opija se danima i neka tako ostane. Neće saznati za moje dijete."

Tužno sam pogledala u nju i uzdahnula snažno. "Ne znam koji problem ima, ali Kristijan i ja da nismo pričali o našem problemu ne bismo sada bili zajedno."

Slegnula je ramenima i obrisala suze. "Ti znaš kakav je Denis. Šaljivdžija i sve mu je ravno do mora, ali meni nije niti će biti. Ne želim biti s nekim ko ne želi podijeliti svoje probleme sa mnom. Uostalom, očigledno smatra da nisam dovoljno dobra da bi ih podijelio sa mnom."

Naš razgovor je prekinulo lupanje vrata od toaleta. U kuhinju je ušao Kristijan koji je malim ručnikom brisao svoju kosu.

"O ljepoto moja, kada si prije završio?"

Ustala sam i zagrlila ga trljajući njegovu kosu.

"Ja sam brz ljubavi. Oh, Jasmina otkud ti ovdje? Dobrodošla", prišao joj je i zagrlio je.

"Došla sam malo, nadam se da ne smetam. Faktično sam sad beskućnik", slegnula je ramenima. Kristijan se okrenuo prema meni i blago zadignuo obrvu.

Prevrnula sam očima i otpuhnula. "Šta je sad ona nevolja uradila?"

"Odjavila sam se prije mjesec dana iz svog stana i prešla da živim kod Denisa u onoj kući gdje sam bila glavi dizajner. Međutim, njemu se očigledno nešto dešava u životu i ja sam pokušala pomoći, ali on se opija i to je to. Tako da stari stan je već zauzet, a ako se vratim njemu pregaziti ću ponos sebe i djeteta."

"Djeteta?", Kristijan je blago otvorio usta.

Klimnula je glavom.

"Sjeme mu jebem, čut će on mene istog trena", navukao je duks i prišao meni.

Zagrlio me i blago poljubio moje usne, a potom izletio kao furija kroz vrata. "Dovući će ga ovamo i budi spremna na razgovor. Znam Kristijana, ali znam da i bez razloga ne psuje."

"Samo sam tražila ljubav. Ti to znaš. Znaš da mi je samo to u životu važno."

Klimnula sam glavom i zagrlila je. "Ti si moja najbolja prijateljica i štogod da se desi ja ću biti uz tebe, ali znaš da ćete morati popričati kada god. A sada idemo sebi napraviti nešto da jedemo."

Ušle smo u kuhinju i napravile vlastitu pizzu, ali nas je u jedenju prekinulo snažno otvaranje vrata. "Otrijeznio sam kretena."

Odmjerila sam Kristijana jer mu je ovaj komplet trenirke zaista stajao dobro. Uhvatio me je da ga odmjeravam i uputio zločesti osmijeh.

"Jasmina?", Denis joj se polako približio.

Okrenula je glavu od njega. "Imao sam problem u porodici. Zaista jesam Kristijan zna, sestra mi je trudna s osamnaest godina i moji se protive, a ja sam razapet između."

"Da li je to toliko ogroman razlog da se onako ponašaš prema meni, mislila sam da imamo povjerenja Denise, ali ga nemamo."

U zagrljaju Kristijana gledala sam tužni izraz Denisa. Njega nikad nisam vidjela tako tužnog.

"Imamo ga, samo sam bio potrešen ljubavi."

"Trudna sam."

"Molim?", zbunjeno me pogledao.

"Ja sam trudna Denise."

"Šta je gledaš? Progovori nešto", Kristijan ga je ćušnuo.

"O moj Bože, ti si trudna. Tako sam sretan."

Zagrlio je i odignuo do poda.

Sreću su našli jedno u drugome.



Između nas 🔚Where stories live. Discover now