9

2.2K 88 18
                                    

С Наш отново бяхме както преди. Пише ми съобщения и ми праща тайни погледи. Всичко беше наред при нас, но късмета на Матю не беше същия. Тази сутрин, когато излизахме се скара с Рафа заради оценките му. На обяд се караше и с Мадисън, но там вече не ме интересува защо.

Когато часовете свършиха, той ме закара до в къщи. През целия път не каза нищо, което е доста странно. Все пак това е Матю,устата не му се затваря!

-Какво ти има? - попитах го най-накрая.

-Нищо...Защо днес всички се заяждат с мен?! - попита сериозен. Повдигнах рамене, но тогава се сетих за нещо. Матю има проблеми, а както той беше казал ние сме семейство.

-Ако искаш можем да поговорим... - предложих, но той не каза нищо. - Добре, Матю предлагам ти помощ, а ако решиш да спреш с фасоните, можеш да дойдеш в стаята ми за да поговорим. - казах и слязох от колата му. Реших да му помогна, а той дори не ме погледна. Предаде ми негативната си енергия и сега се ядосвам за глупости. Ако иска да идва, все ми е едно,няма да го моля да ми сподели.

След може би двадесет минути, прекарани в стаята ми, някой почука на вратата. Беше Матю. Явно е решил да се възползва от предложението ми да го изслушам.

-Провалих се на още един изпит. - започна той, хвърляйки се върху леглото ми. - Обадиха се на баща ми, за да му съобщят, че пренебрегвам ученето заради компанията си в гимназията. Казах му, че не е вярно, а той продължи да ми изнася лекции. След това в гимназията един преподавател ми обясняваше същото. Мадисън си прави каквото поиска. Ще се побъркам, разбираш ли ме?

-Да.. - прекъсна ме.

-Нищо не разбираш! Трябва да ми помогнеш!

-Какво мога да направя аз, Матю! - попитах го, объркана. Той се замисли, след което се усмихна отново по онзи дразнещ начин.

-Стани ми гадже!-предложи, карайки ме да се засмея, докато той все още беше сериозен. Да не го е тренирал?

-Много забавно! Говоря сериозно. - отвърнах му.

-Аз също! Замисли се! Ако всички преподаватели в гимназията, видят че излизам с теб, ще спрат да се обаждат на баща ми, за това че се събирам с лоша компания. Теб всички те харесват!

-Ти да не си полудял?! Ако не забравяш, аз си имам гадже както и ти....

-Вече си нямам, скъсах с Мадисън! - останах учудена от думите му, но все още шокирана от предложението му.

-Да, но аз все още си имам! Съжалявам, Матю, но няма да стане. - възразих му.

-Добре, надявах се да не ме караш да го използвам срещу теб...

-За какво говориш? - прекъснах го.

-Ако не станеш мое гадже ще кажа на всички за връзката ти с Гриър.!

-Не можеш да ме изнудваш! - поклатих глава невярващо.

-Хайде, Грейси. Какво избираш? Да ми бъдеш гадже за около месец. И след това аз да скъсам с теб публично. Или всички да обсъждат теб и връзката ти с Наш? Ти решаваш, Грейси! - намигна ми и излезе от стаята.

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
STEPBROTHER Where stories live. Discover now