34

1.8K 77 50
                                    


Стоях в стаята си, докато си мислех какво да правя с живота си. Напоследък често ми се случва. Намерих си гадже, ура?

-Грейси... -Матю влезе в стаята ми и седна върху леглото ми. Точно както правеше преди. Не поглеждах към него, нито му казах каквото и да е било. Нямам намерение да му говоря. - Не харесвам, Джак.-започна, приковавайки вниманието ми.-Той не ми е много симпатичен. Изглежда странен и не съм сигурен, че можеш да му имаш доверие...

-Какво съвпадение! Както и на теб!.. Това не те засяга, Матю. Джак е мое гадже, не твое.

-Не ме разбирай погрешно, Грейси, но не съм сигурен, че това между вас ще има бъдеще. Виж се! Мислиш за мен, макар да отричаш е най-очевидното нещо. Може би все още не можеш да проумееш това, че аз не искам да те нараня, а мисля за твое добро.

-За мое добро? Матю, разкарай се от стаята ми преди да си отворя устата.

-Успокой се, скъпа! Аз точно това искам! Ще ти улекне.

-Нищо няма да ти казвам! Ти си виновен да бъда в това състояние! Ако се беше върнал тогава... - млъкнах след като разбрах какво щях да кажа.

-Мислиш, че те зарязах без причина? Дори аз не знаех, че са ме приели. Онази вечер баща ми се обади и каза да си стягам багажа, защото заминавам в колеж. Исках да поговрим за това, но той ме отряза както всеки път. Не исках да си мислиш, че съм спал с теб, а след това съм те зарязал като едно нищожество. Но след като заминах, нямах смелостта да ти се обадя или каквото и да е. Всеки път, когато баща ми идваше с Кара и Дерек, аз очаквах и теб. Исках и ти да си там да си поговорим. Ти така и не се появяваше. С времето разбрах, че това беше правилното решение, колкото и да мислех за теб, го осъзнах. Между нас това е невъзможно. Не исках да се връщам тук, защото знаех как ще реагираш и напредъка ми относно чувствата към теб, щеше да отиде по дяволите. - мълчах в продължение на минути. След това майка ми влезе в стаята, заварвайки ни заобиколени от тишина.

-Какво става? Много сте тихи?-отбеляза, усмихвайки се на Матю. - Надявам се да поговорите и да си споделите нещата, които не можете да признаете на нас с Рафа. Грейс... Не искаше да споделиш нищо с мен, относно детето, но моля те, не се затваряй. Разкажи на Матю. - останах закована. Тя наистина ли току-що призна всичко на Матю. Погледнах към него, а той също беше толкова шокиран.

-Дете? - попита ме той. Сега какво?

STEPBROTHER Where stories live. Discover now