10. rész

2.4K 149 2
                                    


Miközben eszegettem, gondoltam felnézek a netre, hogy a saját szememmel lássam, mi is a helyzet.
A keresőbe rutinos mozdulatokkal beütöttem a nevem, majd az első cikkre rámentem, amit kiadott.
"Holly Turner és Logan Ashton?"-hangzott a cím, amelybe biztos nagyon sok kreativitást öltek bele. Gyorsan elkezdtem átfutni a szememmel a szöveget. „A fiatal sztár-tehetség talán korához nem megfelelő, illetlen dolgokat művelt nyilvános helyen”
-Meg a jó büdös...-morogtam az orrom alatt.
Az emberek olyan kiszámíthatóak. Okoskodnak, ezer meg ezer féle variációt kitalálnak, de az igazságra nem gondolnak, arra, hogy Logan-nel csak beszélgettünk, semmi több. És ezt csak azért, mert aznap hajnalban jelentette be a pasim, hogy megcsalt. Mert ebben az esetben tuti hogy egy kurva vagyok, aki véletlen sem lelki támaszt keres a fiú barátjában, hanem testi élvezeteket...
Annyira belemerültem a gondolatmemetembe, hogy a csengő hangja szinte pofán ütött. Hirtelen  annyira megijedtem, hogy a joghurtos doboz a levegőbe repült, és egyenesen az ölemben landolt.
-Ahh, nagyszerű-ráztam le a kezemre esett pár cseppet. A többi az arcomon, a hajamon, és a nadrágomon, na meg a felsőmön éktelenkedett.
Lassan felálltam, mivel az illető úgy gondolta, hogy ráfekszik a csengőmre.
-Megyek már!-kiabáltam, de nyilvánvalóan hiába, mivel a bejárati ajtó előtt álló személyig nem juthat el az erőtlen, kissé ideges hangom.
Kikukucskáltam, és mikor Logan arcával találtam szembe magam, azonnal nyitottam az ajtót.
-Hát te?-pislogtam rá.
-Ezt én is kérdezhetném tőled-nevetett, miközben beljebb jött.
-Miért is? Én ha jól tudom, itt lakok-tettem csípőre a kezem.
-Az biztos. De mi az a hajadban?-kísérelte meg, hogy hozzáér a joghurthoz, de útközben meggondolta magát, egy fintort vágva.-Holly, mi ez?
-Nyugi, csak Joghurt-nevettem, majd egy papírzsepit vettem le az asztalról, és megpróbáltam folt nélkül eltávolítani magamról. Hát, ez a fermeromról, és fekete toppomról nem igazán ment.
-Á-bólintott, mintha mi sem lenne természetesebb, minthogy az ember lánya joghurtban ázva fogadja a váratlan vendégeit.-Kérdésedre válaszolva, csak azért jöttem hogy beszéljünk. Gondoltam személyesen jobb lenne.
-Végül is, a modern technológia kinek kell-forgattam meg a szemem-Véletlen még lehallgat a Nasa, és kiszivárogtatja hogy monitoron keresztül éltünk át nemi...
-Oké, látom ki vagy készülve-húzta a száját Logan.
-Minden okom megvan rá, nem?-rogytam le a nappaliban a kanapéra.
-De, ahogy nekem is...
-Na, miről akartál beszélni? Egyébként miért elől jöttél be? Nem voltak fotósok? Miért nem csörgettél meg?-bombáztam hirtelen a kérdéseimmel.
-Nyugi, nem voltak fotósok. És hívtalak volna, de nem vetted fel.
Igaz is. A telefonomat a konyhában hagytam, biztos nem hallatszott fel.
-Megesik-biccentettem.-Egyébként...nagyon köszönöm amit értem tettél. Teszel... Hány órája vagy talpon?-kérdeztem mosolyogva, egy kis bűntudattal.
-Már nem is számolom-legyintett beletörődve.-Csak azt akartam mondani hogy sajnálom. Eléggé megnehezítette a dolgodat az a rohadék, erre megjelenek hajnalban és én is ráteszek egy lapáttal.
-De csak segíteni akartál. Nem úgy sült el ahogy elterveztük, de emberek vagyunk, néha becsúszhat egy-két kis hiba a számításainkba-tártam szét a karom, majd magamhoz vontam egy ölelésre.-Nálad jobb barátot nem is kívánhatnék-fúrom a fejemet a mellkasába.
Logan gyengéden visszaölelt, majd aprókat köhintve megpróbált eltolni magától. Kissé zavartan arrébb csúsztam, és az arcomba lógó hajfelesleget hátrasöpöttem a vállam felett.
Mintha Logan is zavarba jött volna egy kicsit, a tekintetét a padló felé fordította, és egy ideig kerülte a szemkontaktust.
-Szóval!-szólalt meg pár hosszú másospercnyi kínos csend után-Amiről beszélni akartam még, az a klipp. Felfogtad már?-csapott a combjára. Nem tudtam kivenni a mozdulatából, hogy most ideges, izgatott, vagy esetleg hülyének néz, aki azután sem fog fel dolgokat, hogy egész nap erről beszélt, és ez ügyben intézkedett.
-Hogy hirtelen becsúszott egy plusz klipp forgatása? Igen, tudod már tudatosult bennem...
-Én nem csak arról beszélek! Hanem hogy együtt leszünk a videóban. És az is valószínű, hogy egy csók is el fog csattanni.
Hirtelen abbahagytam a tincsemmel való babrálást. Erre még nem is gondoltam, pedig annyira nyilvánvaló. Logan arcát kezdtem vizsgálni. Az alsó ajkát beharapva várta a válaszom.
-Istenem! Annyira sajnálom!-kaptam a fejemhez. Logan az egyik legjobb barátom! És lehetséges hogy meg kell csókolni a kamerák előtt! Basszus!-Mikor rábólintottam Kevin ötletére, nem gondoltam át teljesen, hogy a klipp forgatása mi mindent foglalhat magába... Logan, én sajnálom hogy...
-Nyugodj meg Holly-állított le, a vállamra téve a kezét.-Nincs vele semmi bajom. Egyrészt, ez csak egy csók. Másrészt, veled...-nézett mélyen a szemembe. Az utolsó szót úgy mondta, hogy kirázott a hideg a gerincem mentén. Annyi érzelmet véltem felfedezni ebben az egyetlen szóban, hogy elfelejtettem levegőt venni, és hosszú pillanatokig letaglózva bámultam Logan szemébe. Éreztem hogy az arcomat elönti a pír, de hiába küzdöttem, nem tudtam elfordítani a tekintetem Logan-étől.
-Azt hiszem...-motyogtam, majd felpattantam, mint egy gumilabda, amit erőből nekivágtak a padlónak. Kicsit úgy is éreztem magam, szédültem.-Azt hiszem jobb ha mész.
Logan felállt, így egy fejjel magasabb lett nálam.
-Én is azt hiszem...-suttogta maga elé.
-Hát akkor..-nyitottam ki a bejárati ajtót, amin ki is léptem, engem pedig Logan követett.
Levegőt venni se jutott időm, meghallottam azt a hangot, ami mostanában az "utálom" kategóriába sorolok.
-Holly, Logan! Itt repül a kis madár!-mondta egy fotós abban a pillanatban, ahogy odakaptuk a fejünket.
-Ó, basszus!-löktem vissza Logant az ajtón. Vagyis megpróbáltam, de ő nem mozdult.
-Ne kezeljük amatőrként a helyzetet. Megoldom, egyedül van-vont vállat.
-Oké, akkor menj. Gyorsan!-siettettem az egyre sűrűsödő kattogás miatt. Ez a pasas sosem akar leállni?
Megvártam amíg elsétál a kapuig, utána pedig már csak pár méter volt az autóig. Kedves fotósunk már nagyban tett rám, Logan-nel foglalkozott, neki tette fel a lehetetlennél lehetetlenebb kérdéseit.
Kifújtam a levegőt, mintha hirtelen óriási nyugalom telepedett volna rám. Ezt is ráfoghatjuk a klippre. Simán. Átjött, hogy simítsunk a koreográfián. Már ha lesz egyáltalán... Lényegtelen.
A nyugalom addig tartott, míg hirtelen le nem pillantottam a ruhámra. Pillanatok alatt tudatosult bennem hogy azok a bizarr joghurt okozta foltok még mindig rajtam éktelenkednek. És hollywood nem a jó szándékáról, és optimista felfogásáról híres.
-Ne! Ne ne ne...-ugrottam be az ajtón, és bevágtam magam után.
Az élet valamiért nagyon keresztbe akar nekem tenni. És csak reménykedek, hogy Kevinnek erre is lesz valami ötlete.

Életem hangsoraWhere stories live. Discover now