5. Eufória

40 5 0
                                    

Zbytok dňa som využila na zorganizovanie svojej izby. Navarila som taktiež večeru pre dievčatá, zavolala som domov aby sa o mňa zbytočne nestrachovali a skôr než som sa nazdala, buchli vchodové dvere a ozvalo sa dvojhlasné „Ahoj."

„Lexie, ja tú tvoju kuchyňu milujem," hovorila Jasmine popri tom ako si do úst tlačila špagety.
„Ja tiež, ale mám pocit že, o mesiac budem mať sto kíl," dedukovala Phoebe a utierala si ústa od omáčky.
Keď dojedli, posadili sme sa na gauč a rozprávali mi o svojom dni v práci.

„Asi by sme sa mali dať dokopy a ísť hore na tú Danielovu oslavu,"
pomaly sa stavala Phoebe a zarovno s ňou aj my. Každá sme odišla do svojej izby a cez dvere sme si navzájom kričali čo si obliekame.
Jasmine si obliekla čipkovaný top, ktorý zapravila do obtiahnutých čiernych kožených nohavíc, ktoré vynikli na jej štíhlej postave. Phoebe na seba natiahla čierne mini šaty s odhalenými ramenami. Ja som rovnako ako ona zvolila šaty. Boli to šaty so špagetovými ramienkami, leopardím vzorom a pod ne som si obliekla biele tričko s krátkym rukávom. V kúpeľni sme sa mierne primaľovali a už aj sme kráčali o poschodie vyššie.


Zazvonili sme a trvalo len niekoľko sekúnd kým nám Tonny otvoril dvere.
„No konečne!" potešil sa a vtiahol nás dnu. Do rúk nám okamžite strčil pohárik a zmizol niekde v dave, pre mňa cudzích ľudí.
Jasmine a Phoebe ma s množstvom z nich zoznámili, no niektorých nepoznali ani ony samé.
„Tak čo vlastne oslavujeme?" pýtala sa Jas, vedľa nej stojaceho Charlesa.
„Nebuď nedočkavá, dozvieš sa to už o chvíľku," zasmial sa a očami hľadal Daniela. Len čo ho našiel, ho stiahol ku sebe a následne sa ku nim pridal aj Tonny. Postavili sa na stranu a Charles lyžičkou pobúchal po pohári, ktorý držal v ruke aby na nich upriamil pozornosť. Tonny zatiaľ stíšil hudbu.
„Dobre, už tu máme snáď všetkých takže je načase aby vám Daniel oznámil jednu veľkú novinu," prehovoril opäť Charles a slovo prenechal Danielovi.
„Najskôr by som chcel poďakovať chlapcom za to, že toto celé zorganizovali bezomňa," s ďakovným pohľadom na nich pozrel a pokračoval, : „ a teraz k veci. V mojom pracovnom živote bolo načase posunúť sa vpred a osud sa postaral o ponuku, ktorá sa neodmieta a o ktorú by som sa s vami rád podelil. Podpísal som zmluvu s Red Bullom. O rok zo mňa bude oficiálne jazdec formule 1."
Miestnosťou sa po jeho ozname ozvali rôzne zvuky jasotu a šťastia a na Danielovej tvári žiaril široký úsmev. Ja som len bez slova a s vytreštenými očami stála uprostred nejakého zvláštneho tranzu. Doteraz som totižto netušila, čo Daniel a zvyšný chalani robia.
V okamihu ako som sa prebrala z tohto prvotného šoku som sa s Jas a Phoebe pridala ku gratulantom.
„A teraz je načase poriadne si vypiť!" zakričal Daniel uprostred všetkej tej eufórie a všetci ako na povel chytili do rúk svoje poháriky a pripíjali si.

Bavili sme sa dobre celú noc. Možno až príliš. Nebola som zvyknutá veľa piť a tak ma lámalo už z mála. Napriek tomu, že som hovorila, že mám dosť do mňa liali ďalej...
„Tak, Lexie, povedz nám ako si sa dostala až do Austrálie," pýtal sa ma jeden z Danielových kamarátov menom Nicolas, počas toho ako som stála na balkóne a snažila sa nadýchať čerstvého vzduchu.
„Už ma nebavilo Anglicko. Ľudia tam kde som bývala sú zlí, neprajní, stále tam prší a vlastne tam všetko stojí za hovno. A tak som sa jedného dňa zaťala a povedala, že odtiaľ odídem a pozrite, prešlo niekoľko rokova ja tu stojím na balkóne s cudzími ľuďmi, zamilovaná do Austrálie."
„A Austrália a cudzí ľudia sú zamilovaný do teba!" vykríkla zrazu z dverí Jasmine a hromadne sa na mňa „zosypali". Zo všetkých tých objatí som dostala taký nával endorfínov ako nikdy doposiaľ.
„Vypi si Austrálčanka. Toto je odteraz tvoj domov!" vo dverách teraz pre zmenu stál opitý Daniel s fľašou v ruke a spoza neho vytŕčal Charles.
„Nemáte kľúče od strechy?" ozvala sa Phoebe so šibalským úsmevom.
„Ja mám všetko," Tonny z vačku vytiahol zväzok kľúčov a pre efekt s nimi zaštrngotal. Celá párty sa premiestnila na strechu. Teda, možno nie celá... Niekoľko ľudí zostalo popíjať v byte a my sme vyliezli hore. Všetci sme si ľahli na deky, ktoré vzali z bytu a ja som im ukazovala súhvezdia. Vesmír bol totižto vždy mojou vášňou.
„Tamto je Polárka, Malý voz, Veľká medvedica, Panna, Oriónov pás a tá žiarivá guľa je Mars," ukazovala som rukou vedľa mňa ležiacemu Danielovi a Charlesovi.
„Nemúdruj a radšej si vypi," drgla do mňa z druhej strany Jasmine.
„Ja už nechcem," pokrútila som hlavou, no spravila som chybu.
Nasilu mi chytili ruky a naliali mi pohárik do úst.
„Kto nepije s nami, pije proti nám!" vyhlásila Phoebe a naliala si ďalší. A tým ďalším skončila aj noc. Teda aspoň pre mňa. Zobudila som sa totižto až druhé ráno v úplne cudzej posteli. Nebola som v nej dokonca ani sama. Ležali sme tam piati. Ruku som natiahla cez spiaceho Daniela aby som sa pozrela na čas na mojom mobile. Nešťastnou náhodou som nohou kopla do Charlesa, ktorý zobudil Phoebe a tá natiahla ruku tak, že takmer vylepila Jasmine. Spustila som teda domino efekt, ktorý zobudil úplne všetkých nachádzajúcich sa v tejto posteli.
„Ale, ale, táto veľká päťka konečne vstala," zasmial sa Tonny stojaci na prahu dverí.
„Zhasni to hlúpe svetlo," zamrnčal Charles a spolu s Jasmine sa prikryli pod perinu.
„To svetlo sa volá slnko a naznačuje vám, že je osem hodín," povedal a ja som sa cítila akoby do mňa niekto pustil elektrošok.
„Do riti!" vyletelo zo mňa a vyskočila som na rovné nohy.
„O pol hodinu musím byť v práci!" v tom momente som vytriezvela aj zo zbytkového alkoholu a letela som do bytu o poschodie nižšie. Tam som si rýchlo umyla zuby, osprchovala sa, rozčesala rozlietané vlasy, upravila čo sa na tvári po prehýrenej noci upraviť dalo a prezlečená som bežala do reštaurácie.
A porekadlo: aké ráno taký deň, platilo v tomto prípade snáď stonásobne....

Place on EarthWhere stories live. Discover now