Η πρώτη μου δουλειά....

212 24 1
                                    

ΚΕΦΆΛΑΙΟ ΊΡΙΣ


Στο στομάχι μου υπάρχει μια καταιγίδα, το κεφάλι μου γυρίζει, τα μάτια μου βλέπουν θολά, ένα ζεστό υγρό ανεβαίνει στον λαιμό μου αλλά αντί να βγει ξανά κατεβαίνει. Τα βήματα μου δεν είναι σταθερά, ο ιδρώτας τρέχει κάτω το μέτωπο μου, νιώθω λες και θα χάσω τις αισθήσεις μου, νιώθω τόση κούραση και δεν έχω κάνει τίποτα. Συνέχισα να περπατάω πίσω από τον Αίθερον που κάτι έλεγε με τον Ηχώ. Αν και είμαι πέντε βήματα ποιο πίσω καταφέρνω να κρατάω εκεί την απόσταση, πρέπει να περπατάμε τρεις ώρες, αλλά ξέρω ότι δεν είναι αυτός ο λόγος που το σώμα μου είναι σε αυτή την απόσταση, ο πραγματικός λόγος είναι επειδή σχεδόν πάνω από μία εβδομάδα δεν έχει μπει το φαγητό στον οργανισμό μου επειδή ήμουν σε κάτι σαν καταστολή, ο οργανισμός μου δεν έχει πάρει τις βιταμίνες που χρειάζεται για να επιβιώσω, και αν δεν φάω κάτι σύντομα δεν θα αντέξω πολύ ακόμα.
''Θα πρέπει να πάρουμε κάρο μέχρι ένα συμμείο'' λέει ο Αίθερον και γυρνάει να με κοιτάξει
''Δεν φαίνεσαι και πολύ καλά, είσαι ποιο χλωμή και από ένα σύννεφο το καλοκαίρι'' λέει ο Ηχώ
''Ναι, δεν είναι τίποτα έτσι είναι το χρώμα μου'' απαντάω, εκτός από ότι δεν θέλω να τους ανησυχήσω δεν θέλω να σταματήσουμε γιατί όσο ποιο γρήγορα τελειώσουμε τη δουλεία τόσο ποιο γρήγορα θα φάω....
Στο χωματένιο δρόμο ακούγονται ρόδες και βήματα κάποιου ζώου, ξεπροβάλει ένα ξύλινο κάρο με ένα άτομο με ψάθινο καπέλο που του καλύπτει το πρόσωπο να κρατάει τα ηνία ενός πλάσματος που τραβάει το κάρο, έχει σώμα αλόγου, ουρά λιονταριού, πόδια λεοπάρδαλης και κεφάλι ελαφιού. Δεν ξέρω πως λέγετε αλλά είναι όμορφο πλάσμα.
Ο Αίθερον κάνει νόημα στοκ κάρο και αυτό σταματάει.
''Τι χρειάζεστε από έναν του παλιού κάρου σαν και εμένα εσείς της νέας γενιάς?'' μίλησε το άτομο πάνω στο κάρο
''Αν πηγαίνεις στο Αμπ θα θέλαμε να μας πάρεις και εμάς'' ο Αίθερον λέει
''Και τι θέλει ένας νεαρός σαν και εσένα από αυτό το καταδικασμένο μέρος?'' ρωτάει το άτομο
''Είναι για δουλεία, μπορείς να μας πας ή όχι?'' απαντάει ο Αίθερον
''Μωρέ εγώ εκεί πηγαίνω, αλλά σας προειδοποιώ καλύτερα εσείς οι ξένοι να μην ερθήτε''
''Και γιατί αυτό?'' ρωτάει ο Αίθερον
''Αυτό το μέρος δεν καλωσορίζει τους ξένου'' και αυτό ήταν το τελευταίο πράγμα που είπε, ο Αίθερον πήδηξε στο κάρο από πίσω και μου έκανε νόημα να ανέβω και εγώ, ανέβηκα και έκατσα δίπλα στον Ηχώ, το κάρο ξεκίνησε.

Μέχρι να φτάσουμε στο χωριό δεν αντάλλαξε κανείς λέξη με κανέναν. Όταν φτάσαμε το κάρο μας άφησε στην είσοδο και μετά εξαφανίστηκε στον ορίζοντα.
''Και τώρα??'' ρωτάω
''Απλά κοίτα με'' απαντάει ο Αίθερον, περπατάει στο ποιο κοντινό μπαρ και μπαίνει μέσα, εγώ και ο Ηχώ να τον ακολουθούμε από πίσω. Μπαίνοντας στο μπαρ όλα τα μάτια πέσανε πάνω μας, ο Αίθερον πάει στο μπαρ και αρχίζει να ρωτάει τον μπάρμαν για τη δουλεία, ο μπάρμαν δείχνει ξαφνιασμένος αλλά του απαντάει.
Ο Αίθερον κατευθύνετε προς το μέρος μας
''Καλύτερα να πηγένουμε'' λέει ο Αίθερον
''Και η δουλεία??'' ρωτάω εγώ, δεν θα αντέξω πολύ ακόμα
''Την έχει πάρει άλλος'' απαντάε

Ancient Creatures (On Hold)Where stories live. Discover now