Hoofdstuk 3- Femke

128 10 1
                                    

'Doen we iets fout?' We ploffen verward in de zetel. 'Ik dacht dat we er goed in zouden zijn?' Floor haar lip trilt van de stress. 'Je strest weer.' Haar lippen trillen altijd wanneer ze stress heeft. 'ik weet het' De tranen staan in haar ogen. Ze is zo een gevoelig persoon. Ze moet soms dingen leren loslaten. Ze neemt z'on dingen ook zo persoonlijk. Ik ben ook best aangedaan van de situatie, maar het is te begrijpen dat het voor Nour aanpassen is. Ze heeft veel moeten doorstaan. Het is normaal dat ze dit allemaal heel emotioneel vindt. 'Floor, vat het niet zo persoonlijk op. Ze heeft veel meegemaakt. Gun haar even tijd.' Ik druk mijn lippen op de hare. Onze lippen raken elkaar totdat de hare zijn gestopt met trillen. 'je hebt gelijk. Ik hebt het gewoon met haar te doen en ik wil gewoon dat ze zich thuis voelt.' Er rolt een traan over haar wang die ik zachtjes wegveeg. 'Ik heb gewoon een naar gevoel in mijn buik. Precies alsof die van pleegzorg niet alles hebben gezegd.' Ik geloof Floor wel, haar buikgevoel klopt meestal wel. Ik lach haar er altijd eerst met uit, maar ze blijkt vaak gelijk te hebben. toch zeg ik:'Wacht gewoon even af.'

 'Floor, Femke?' Nour komt van de trap gewandeld. 'Sorry dat ik zo naar doe.' Het meisje forceert een glimlach. Ik kijk fronsend naar Floor die net zoals ik er geen fluit van geloof. 'Je hoeft geen sorry te zeggen omdat wij dat leuk zouden vinden.' Floor knipoogt. 'Ze heeft gelijk. Je moet het enkel zeggen als je het echt meent. Zeker de waarheid zeggen. Dan kunnen we helpen.' Ik zie hoe het meisje twijfelend aan de trap blijft staan. 'Is het oké als ik bij jullie kom zitten?' Ze zegt het stil terwijl ze ons angstig aankijkt. 'Natuurlijk' Floor schuift op zodat Nour tussen ons beiden kan komen zitten. ' Kijk jij graag films?' Ik en Floor zijn verzot op Films. Ik vind het dan ook een slim idee van Floor om het te vragen. 'Ja' Ze knikt gretig. 'Welke genres?' Vragen ik en mijn vriendin in koor. 'Alles buiten fantasy  en SCI-FI' Ik en Floor kijken elkaar grijnzend aan. 'Wij ook!' Floor loopt enthousiast naar onze kast vol dvd's. 'Kies er, maar eentje uit!' Nour waggelt verlegen achter haar aan. Ik blijf ondertussen zitten en kijk die twee vol plezier aan. 'Jullie hebben mijn favoriete film' Ze grist er een film uit. 'Dat is van een memoires , dat is waargebeurd' verteld ze ons enthousiast.  'laat eens zien?' Ze steekt hem op zodat ik hem ook kan zien. 'Dat is ook mijn favoriet.' Het is een ontroerend verhaal over de zoon van een pastoor die homoseksueel is. Hij wordt gezonden naar z'on bekeringskamp. Het brak mijn hart, maar het is z'on een goede film. 'Ik vind hem ook echt goed. die dus?' Floor neemt de dvd van Nour aan en loopt naar de tv om die op te zetten. 'Is dat echt jouw lievelingsfilm?' Ze lijkt mij niet te geloven. 'Ja,waarom zou ik daar nu over liegen?' Ik lach verbaasd en snap totaal niet waarom mensen over zoiets zouden liegen. 'Gewoon, Ervaring' Mompelt ze. Ik negeer de rare opmerking.  Floor beslist hem ook te negeren en naast Nour op de bank te gaan zitten. 


We zitten alle drie met tranen in onze ogen. 'Deze film blijft goed.' Ik neem een zakdoek van het salontafeltje en Floor veegt haar tranen weg. 'ik heb hem al zo vaak gezien , maar toch ween ik telkens.' ook Nour neemt een zakdoekje om haar tranen weg te vegen. 'Als ik dit zie denk ik altijd aan mijn coming out die net heel goed verlopen is. Niemand vond het een big deal.' Floor glimlacht. 'De mijne was iets moeilijker, maar moeilijk gaat ook.' meer zeg ik er niet over. Ik heb geen zin om een heel verhaal uit de doeken te doen. 'Mijne was ook niet zo tof.' Er valt een vreselijke stilte. 'Hoe komt het?' Durft Floor na een tijdje vragen. 'Gewoon' Het gesprek valt weer stil. 'Wat wil je eten?' Ik probeer het gesprek terug in gang te brengen. 'Ik weet het niet. Ik lus best veel.' Ze haalt haar schouders op. 'Wat lust je niet?' Dingen loskrijgen uit dat meisje gaat moeilijk worden ik voel het. ' champignons en radijsjes' Ik en Floor kijken elkaar lachend aan. 'Wat?' Ze kijkt ons verbaasd aan. 'Ik lust helemaal geen radijsjes' zeg ik lachend. 'En ik geen champignons' Grinnikt Floor. 'Echt' Ze trekt weer eens wenkbrauw op. 'Echt!' giechelen we in koor. 'Gewoon frietjes gaan halen?' Stel ik voor. Ik krijg twee ja's. 'Kom we gaan naar de frituur' We staan samen op. 'Dank je' zegt Nour voor we naar buiten vertrekken. 'Voor wat?' veel hebben we toch niet gedaan? 'Gewoon, voor de film en de frietjes subiet.' ze glimlacht. Ik en Floor kijken elkaar blij aan. 'Ik heb een goed gevoel' fluistert Floor zachtjes in mijn oor. Normaal had ik er eerst om gelachen, maar dit keer geloofde ik haar. 

Wij en haarWhere stories live. Discover now