Kaan Bahadır (18)

2.1K 83 101
                                    

Telefonu kapatıp Sadık hocamın yanına gittim, üstünü giyiyordu.


" Kim ile konusuyordun ? " dedi.

" Asistanim Seher hanim ile , Kaan'in bulunduğunu söyledi." dedim.

" Gözümüz aydın." dedi gülerek.

" Siz kim ile konustunuz hocam ? " dedim üstümü giyerken.

" Hüseyin hoca ile görüştüm.Dun sana bahsettiğim kişi." dedi.

" Bu üniversite hocasimi yoksa o *** hocalardan mı ? " diye sordum. 

" Hocam siz bize böyle kisilerden uzak durmamizi , guvenmemizi soylemememis miydiniz. Boyle hocaların tek derdinin para , mal ve mülk olduğunu soylemistiniz." dedim. 

Sadik Hoca elini omzuma koyarak " Ramazan sen bana ne kadar guveniyorsan bende ona o kadar güveniyorum." dedim." Ama... " diyemeden lafımı keserek " Ben sana onları söylerken seni uzak tutmak icin söylemiştim , bu işi ancak dini, ilimi yüksek kişiler çözebilir. inan bana." dedi." 

Peki hocam nasıl isterseniz." dedim. Arabaya binip yola koyulduk, Sadik hoca yolu tarif ediyor ben ise sürüyordum. Hocama dönüp " Peki hocam kim bu Hüseyin Hoca ? " diye sordum. Merak etme oglum oldukca ilim sahibi birisi hatta en iyisi.*** Üniversitesi ilahiyat Fakültesi Dekanı." dedi.   

Uzunca bir yolculuğun ardından sahil kenarına doğru geldik , her tarafta villalar vardı.Bir tanesinin önüne gelerek arabadan indik.Çantamı aldım ve Sadık Hoca zile bastı.

Bir kaç saniye sonra hizmetçi kadın gelerek " Buyrun ? " dedi." Hüseyin Bey ile görüşecektik , kendisi bekliyordu bizi. " dedi Sadık Hoca. Hizmetçi " Bir dakika haber veriyim. " dedi ve kapıyı kapattı.

Bir kaç saniye sonra tekrar gelerek " Buyrun , Hüseyin Bey sizi bekliyor. " dedi.


 içeri girdik , ev oldukça büyüktü , içerisi çok lükstü. 


Salona geçtik , Sadık hoca " Selamun Aleyküm " dedi ve Hüseyin Hoca ile tokalaştı.

Altmışlı yaşlarda , kısa boylu , yuvarlak suratlı kel bir adamdı Hüseyin Hoca." Aleyküm Selam hoşgeldiniz Sadık Hocam. " dedi.


" Hoşbulduk , buda Ramazan , eski öğrencim. " dedi. Hüseyin Hoca bana bakarak " Hoşgeldin delikanlı. " dedi." Hoşbulduk. " dedim. Bizi küçük bir odaya zütürdü , hizmetçiden 3 tane kahve getirmesini söyledi. 


Odaya geçtik , bir kaç dakika sohbet etti Hüseyin ve Sadık hoca. Hizmetçi kahveleri getirdikten sonra Sadık Hoca oturuşunu düzelterek " Hüseyin Hocam , telefonda da bahsetmiştim , konuya gelelim isterseniz. " dedi." Tabi , dinliyorum. " dedi. 


Sadık Hoca bana döndü ve çantama baktı.Çantamı açarak cisimi Hüseyin hocaya uzattım. Sadık Hoca " Anlat istersen. " dedi. Başımdan geçen olayların hepsini tekrardan , yeri geldi çekinerek , yeri geldi korkarak anlatmaya başladım Hüseyin Hocaya.  


Hüseyin Hoca cisimi incelemeye başladı ve " Siz nasıl bir belaya bulaştınız böyle ? " dedi. 


Sadık Hoca " Bende aynısını söyledim. " dedi. Hoca cisime bakmaya devam ediyordu , cisimi ters çevirerek ortadaki yuvarlağın altına baktı. 

Yaşanmış Korku Hikayeleri -2-  (Gerçek)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin