Grey Lady Ghost

19.1K 565 69
                                    

Multimedyada kütüphane...

Evansville'de bulunan Willard Kütüphanesi, farklı bir şöhrete sahiptir. Onlarca yıldır kütüphane binasında yaşayan bir hayalet olduğu söylenir. Bu hayalet, başındaki şapkasından ayakkabılarına kadar tamamen gri renkli giyinmiş olan bir kadının hayaletidir.

Yapımı 1885'de tamamlanmış ve kullanıma açılmış olan bu kütüphane 1972'ye kadar hizmet sunmuş ve 1972'de ABD Ulusal Tarihi Yapılar Listesi'ne alınmıştır. (ABD Ulusal Tarihi Yapılar Listesi'nde bulunan diğer bir korkunç yer : Bell Cadısı Mağarası)

Gri Kadın'ın insanlar tarafından görüldüğü ilk zaman 1937'lere kadar uzanır. Bir gece kütüphane görevlisi kontrol için odaları gezmeye başlamışken saat 3 sularında hayaleti görür. Ancak hayalet onu fark etmez, yoluna devam ederek gölgelerin içinde kaybolur. Güvenlik görevlisi tanık olduğu bu olay sonrasında ertesi günün sabahı işinden ayrılır. Onun yerine işe alınan görevli de ilk gecesinde Gri Kadın Hayeleti 'ni gördüğünü iddia eder ve o da istifa eder.

Hayalet bir çok kez görevliler tarafından ve kütüphaneyi ziyaret eden insanlar tarafından görülmeye başlar. Öte yandan kütüphane içinde bibloların, ufak eşyaların da bazı geceler yerleri değişmeye başlamıştır. Bazı günler muslukların sürekli su damlatması, nereden geldiği belli olmayan, kimin çıkardığı belli olmayan sesler ve dahası bazı günler kısa süreliğine kütüphanenin içini dolduran yoğun kadın parfümü kokusu insanları tedirgin eder.

Şehir EfsaneleriWhere stories live. Discover now