Blair Witch

18.5K 581 69
                                    


Blair Cadısı, zamanında Burkittsville, Maryland,'de yaşadığı iddia edilen ve gerçek adı Elly Kedward olan bir kadındır. Büyücülük yaptığı için halk tarafından pek sevilmemiştir. En sonunda da zorla Burkittsville yakınlarında bir ormana gönderilmiştir. Diğer insanlara ve özellikle büyücülükle uğraşanlara ibret olsun diye bir ağaca asılarak öldürülmüştür. Buna rağmen Elly'nin ruhu kasabaya ve öldürüldüğü ormana geri dönüp musallat olmuştur. Elly yani Blair Cadısı hakkında anlatılan korkunç hikayeler ise 1786 yılında başlayıp günümüze kadar ulaşmıştır.

1786'da Elly, ilk etkilerini göstermeye başlamıştır. Anlatılanlara göre kasabada Elly'i büyücülükle suçlayıp ormana öldürmeye götürenlerin çocukları bir gecede kaybolur. Bu olay sonrasında Blair Cadısının kendilerinden intikam almaya başladıklarını düşünen köy halkı kendi aralarında bir daha onun adını yüksek sesle söylememe kararı alırlar. Lanetten kurtulmak için düşündükleri bu yöntem pek de işe yaramayacaktır.

Yıl 1825 olduğunda bölgede gezen 11 genç, korkunç bir olaya tanıklık ederler. Yerde otların arasında soluk bir insan kolu görürler. Daha net görmek için yaklaştıkları zaman ise bu kol aralarında bulunan Eileen Treacle'ı yakalayıp derenin içine doğru çeker. Genç kız sürüklenerek Tappy East Deresine düşer. Arkadaşları onu sudan çıkarmaya çalışırlar ancak saatlerce aramalarına rağmen kızın cesedini dahi bulamazlar. Bu olaydan da tam 13 gün sonra dere dal parçaları ve yağ gibi maddelerle dolmaya başlar en sonunda ise tamamen bataklık halini alır.

1886 yılında ise yine kasaba halkından birinin çocuğu olan Robin Weaver kaybolur. Küçük kızı bulmak için bölgeye aram kurtarma ekibi gönderilir. Ertesi gün Robin kendiliğinden kasabaya geri döner ancak bu sefer de arama kurtarma ekibine ulaşılamamaktadır. Bir hafta sonra bölgede bulunan ve Coffin Rock denilen kayalık bir bölgede cesetlerine rastlanır ve anlatılana göre ekiptekilerin tamamı kol ve bacaklarından birbirine bağlanmış ve iç organları deşilmiştir.

Uzun süren bir sessizlikten sonra Blair Cadısı 1940'ta yine ortaya çıkar ve Burkittsville'de bu yıllarda toplam 7 çocuk daha kayıplara karışır.

1941'de Rustin Parr adlı yaşlı bir adam kasabaya gelir. Uzun yıllar ormanın içinde bir kulübede yaşadığını iddia eder ve sonunda Blair Cadısı lanetinin bittiğini iddia eder. İddiası polisin de ilgisini çeker ve bahsettiği evi bulmaya çalışırlar. Ormanın içinde gerçekten küçük bir kulübe bulunur. Evin kileri insan kemikleriyle doludur. Araştırmalar sonunda bu kemiklerin kaybolan 7 çocuğa ait olduğu sonucuna varılır. Parr ise bu cinayetleri bilerek işlemediğini, yaşlı bir kadının kendisini buna zorladığını iddia eder. Ancak bu iddia onu kurtarmaya yetmez, yargılanır ve idam edilir.

1994'te Montgomery Üniversitesi öğrencileri Burkittsville'e giderler. Amaçları Blair Cadısı hakkında kasaba halkından bilgi almak ve araştırma yapmaktır. Burada Marry Brown adında doğduğundan beri bu kasabada yaşayan yaşlı bir kadını ziyaret ederler. Yaşlı kadın bir keresinde Tappy Deresinin olduğu bölgede Blair Cadısını gördüğünü söyler. Ancak onu yarı insan yarı hayvan görünümlü yaşlı bir canlı olarak betimler.

Dereye vardıklarında 2 balıkçı görürler. Balıkçılardan Coffin Rock'ın da yerini öğrenip yola koyulurlar. 20 dakika kadar sürecek bir yol olmasına rağmen öğrencilerden bir daha haber alınamaz.
Aralarından birinin arabası Black Rock Yolu denen bir yerde park halinde bulunur. Bölgenin sıkıntılı bir alan olduğu bilindiğinden kaybolan gençleri aramak için polis de işe koyulur ve helikopterlerle, eğitimli köpeklerle ve hatta uydularla bölge defalarca taranır. Tüm çabalara rağmen gençlere ulaşılamaz ve çözülememiş bir dosya olarak arşive kaldırılır.

1995'te Maryland Üniversitesi öğrencileri bölgede gezerken uzun zamandır orada olduğu her halinden anlaşılan bir çanta bulurlar. Bu çantanın içinde ise onlarca kamera ve kaydedilmiş bir çok görüntü vardır. Bölgede yetkili olan şerif ve polis tarafından yeterli incelemeler yapıldıktan sonra 1997'de tüm bu görüntüler birleştirilir ve film haline getirilir.

Şehir EfsaneleriWhere stories live. Discover now