Sötét Védelmező - Tizenkilencedik fejezet

984 77 14
                                    

Alytta alig várta, hogy a pajzs a terem körül megszűnjön és oda tudjon teleportálni. Aggódott Liaért, és bár ő döntött úgy, hogy távol tartja magát tőle. Rangjánál fogva nem akart terhet rakni rá, de azért mindig szemmel tartotta.

Eddig nem mutatott a lánya nagyobb tehetséget, de amióta a vámpírral összekerült nagyon sokat fejlődött. Persze először mikor megtudta, hogy mit csinált majdnem szívrohamot kapott és legszívesebben jól lehordta volna Liat. Elképzelni sem tudta hogyan jutott ilyen az eszébe.

De azóta megváltozott a véleménye. Lucien láthatóan mellette állt és jelenléte erősítette, így nem lehetett kifogása ellene. Még azután sem, hogy Sha'tactól megtudta a vámpír milyen sötét energiák birtokosa.

Lia viszont most olyan erőt mutatott meg, ami nem hétköznapi, és Alytta tudta, hogy ez nem feltétlen csak tőle származik. Natan szavai visszhangzottak benne, és próbált rájönni az értelmükre.

Attól nem félt, hogy a lánya talál valamit arról miért világított a szeme, már ha keresne. Akadt néhány könyv, amikhez csak a főwiccák férhettek hozzá. És az az egyetlen könyv is ilyen volt, ami erről információt tartalmazott.

Abban is egyetlen feljegyzés szólt erről, ami Merlinhez, a legnagyobb varázslóhoz kapcsolódott. Nála fordult elő az, hogyha nagyobb erőt használt fel, akkor világítani kezdett a szeme. Sem előtte, sem utána nem tapasztaltak semmi ilyet.

A feljegyzés nem tudott konkrét magyarázatot adni arra mi okozta ezt nála. Több boszorkány leírta az idők során a gondolatait, és egyikük úgy vélte az angyalok vére erőteljesebben ütközött ki nála. Mások szerint pedig Merlin egy boszorkány és egy varázsló gyermekeként született, ezért halmozottan örökölte az erőt.

Erősen kételkedett abban, hogy Natan varázsló lenne, hisz nagyon régóta figyelték a férfi leszármazottakat és aki erőteljesebb képességet mutatott, annak elzárták az erejét. Szóval kizárt, hacsak Natan nem Merlin közvetlen leszármazottja.

A mai napig nem tudták mi történt a varázslóval. Egyesek szerint halhatatlanságra tett szert, és mivel elege lett abból, hogy mindenki tőle vár megoldást így elrejtőzött.

Mások még ezen is túlmentek és azt állították rájött hogyan lehet utazni az időben és most is ezt teszi. De Natan ahhoz túl fiatalnak tűnt, semhogy netán ő legyen Merlin álnéven.

A harmadik elmélet szerint beleőrült annak az erőnek a nagyságába, amit birtokolt. Ez még akár igaz is lehet, hisz a történelem során számos példa akadt hasonlóra. Hatalmat kaptak, megváltoztak és olyan utasításokat adtak, amik józan ésszel őrültségnek tűntek.

Akadt néhány boszorkány, akik szerint egy démon végzett vele. Merlin korából több feljegyzés is akadt, amik eme pokoli teremtményekről szóltak, de ezek mind kisebbek, akikkel még a boszorkányok is elbírtak csapatosan. Ő pedig, ha igazak a feljegyzések erősebb volt, mint ők hárman, két főwicca társával.

Létezett olyan verzió is, hogy a lassan megőrülő varázslót egy angyal vitte a túlvilágra. Nem akarták, hogy tudása kárba vesszen, esetleg olyat tegyen, ami lerombolna mindent, amit addig felépített. Így inkább elvitték és ott gondoskodnak róla a mai napig.

De akármi volt is az igazság Merlinről, ha Natan kapcsolódik hozzá valahogy, vagy szimplán tényleg csak egy olyan varázsló, aki eddig elkerülte az ő és az Árnyék urainak figyelmét, akkor magyarázat lenne, hogy Lia miért birtokol ekkora erőt.

Meg kell találnia a férfit, és a legjobb kiindulási pont az a hely, ahol találkoztak. Megtehette volna, hogy odateleportál, de át akarta gondolni azt mit fog neki mondani, ha megtalálja. Így egy nemzetközi vonatra ült fel, ami most halkan zakatolt alatta, ő pedig figyelte a mellette elfutó tájat.

Sötét Védelmező (Befejezett)Where stories live. Discover now