4

442 27 1
                                    

A sakra, zaklela jsem v duchu, ale Luna zavrčela. Věříš mi? Zeptá se jistým tónem. Pokud tohle přežijeme tak rozhodně. Vlk chvíli chodí v kruhu a cení na mě zuby, čímž mě jen znervózňuje. Pak zaútočí a narazí do mých žeber tak silně, až mi vyrazí dech a já skončím na zemi. Odmítám se vzdát tak rychle a namáhavě se postavím. V pohodě? Ozve se Askel. Neodpovím, místo toho předám kontrolu Luně, která se rozběhne proti Marcusovi, naznačí útok napravo a když se po nás ožene změní pohyb doleva. V tu chvíli bych jí dala metál za lstivost, ale vzápětí mě mé nadšení přejde. Sice se nám povedlo ho seknout po těle až zaskučel, ale jeho zadní nohy prudce narazily do mých žeber a znovu mi vyrazil dech. Luna se stáhla zpět a já bez dechu padla do trávy. Marcusi! Ostrý hlas ukončil souboj. Askel přešel ke mně a očichal mě. Jsi zraněná? Ještě pár minut ležím a snažím se popadnout dech. V pohodě, zasýpám nakonec, ale při pokusu vstát zaskučím při bolesti, která mi projede tělem. Omlouvám se, zašeptá má vlčice. Nic se neděje, příště jim nakopeme zadky, a obě se tomu zasmějeme.

Zajděte jí pro oblečení, ať se může přeměnit, nařídí Askel, ale s tím nesouhlasím. Ne, dojdu k domu, něco namítá, ale už ho neposlouchám. Zatnu čelisti a postavím se. Levá přední tlapa při došlápnutí lehce bolí, ale není to taková hrůza abych nemohla chodit. Pomalu se vydám na cestu zpět a všichni mě následují. Promiň, nechtěl jsem ti ublížit, ozve se vedle mě. Pootočím hlavu a spatřím Marcuse. To je v pořádku, chodit můžu, takže žádné drama, snažím se ho povzbudit.

Jdu rovnou do suterénu za Eliasem. Ten na mě už čeká, „Pojď, podívám se na to," co nejopatrněji vyskočím na lehátko a schoulím se do klubíčka. Zavřu oči, bolest z proměny, která se přidá k té co mě už chvíli sužovala způsobila, že se mi z hrdla vydralo téměř nelidské zařvání. Bolest odezněla tak rychle, jako se objevila a jí si mohla zhluboka vydechnout.

Po několika minutách co mě Elias přikryje a prohlédne, jeho závěr zní jasně, zlomené žebro a pohmožděné zápěstí. „Tvé regenerační schopnosti jsou ještě příliš pomalé, ale i tak během pár dní budeš v pořádku," mrkne na mě, když zavazuje zápěstí. „Jak to funguje?" „Čím více času strávíš v těle vlka a ve spojení s ním, tím rychleji je tvé tělo schopno se uzdravovat, takže už to bude jenom lepší." Pomalu se posadím, podá mi oblečení, které mi pomůže obléct. „Díky," vstanu a zamířím nahoru do pokoje, kde se svalím na pohovku a s úlevou si vydechnu. Jsi tam? Zeptám se, až moc dlouho o sobě nedala znát. Jo, ozve se tichý hlásek. Copak, ty sis myslela že hned na poprvé všechny převálcujeme? Ta představa je směšná, ale očividně si to myslela. Tak nějak, připustila. Neboj, ještě bude hodně příležitostí, jenom co mě přestane všechno bolet.

Ozve se klepání, „Dále," otočím hlavu. Dovnitř vejde Kolbein a s ustaraným pohledem přelétne místnost. „Slyšel jsem co se stalo, jsi v pořádku? Elias říkal že máš zlomené žebro," posadí se vedle mě a starostlivě mě prohlíží. Posadím se a opřu o polštář. „Nic to není, jen se nemůžu moc smát," pokusím se to odlehčit. „Co se stalo? Řekl jsem Askelovi aby byl opatrný, věděl že se neumíš uzdravovat tak rychle jako oni," v jeho tváři vidím vztek. „Askel za nic nemůže, ani nikdo jiný. Náhodou jsem porazila Einara, ale pak mě Marcus dorazil," protáhnu se. „Marcus? Nechal tě bojovat s Marcusem?" vytřeští na mě oči. Přikývnu „Bohyně, Marcus je jeden z nejlepších bojovníků celé smečky." Tak to nejsme zas tak špatné, pokusím se povzbudit Lunu, která stále trucuje. „A kdo je nejlepší?" zeptám se zvědavě abych věděla, koho musím porazit. „Můj syn, samozřejmě, po něm Askel, ale nejsilnější je Marcus. S ním je problém v tom, že při cvičení nedokáže odhadnout použitou sílu," povzdechne si. Najednou mi něco dojde, „Už jsem u vás několik dní, ale vašeho syna jsem ještě nepoznala," přikývne. „Protože odjel před tím, než jsi k nám dorazila. Jeden kmen potřeboval radu, ale já už nejsem tak mladý abych mohl cestovat takovou dálku, takže Grenseløs šel místo mě. Počítám že do měsíce se vrátí." To máme dost času abychom se připravili, Luna zavrtí ocasem a já jsem ráda že se jí konečně vrátila nálada.

SjelevennWhere stories live. Discover now