8.

3.8K 164 6
                                    

"Nego što je s tobom i onim likom s bala? Jeste se čuli?" pitala sam Anu slažuči nam palačinke.

Došla sam s posla prije pola sata i zatekla Anu u svome stanu. Ima ključ mog stana kao i ja od njenog.

Odkad sam je uočila nije skinula oslijeh s lica.

Na moje pitanje samo se za rumenila.

"Paaaa čujemo se svaki dan od bala. Izašli smo na kavu jedanput. I trebali bi opet danas pa sam te htjela pitat jel oćeš s nama?"

"Ček ček ček malo?! ČULA SI SE S NJIM I MENI NISI NIŠTA REKLA??!?!?" nisam ni primijetila koliko mi se glas podigao od pozitivnog šoka.

" Pa... Zapravo pokušavala sam al ti nisi mogla na kavu u ovih par dana i kak je sutra Badnjak nisam te htjela mučit."

" Ma to mi nebi bilo mučenje. " prišla sam joj i zagrlila ju." Naravno da ću ići s vama. Ionako treba moj blagoslov." obje smo se nasmijale i počele jesti napravljene palačinke.

Ana i ja smo ko male napravile dogovor da kad jedna nađe potencijalnog dečka, druga ga mora odobrit prije nego što bude išta ozbiljno među njima.

Nakon večere otišla je doma spremiti se i poslala mi adresu gdje ćemo se naći.

Ko i obično, obukla sam sve crno

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ko i obično, obukla sam sve crno. Možete zaključiti da mi je to najdraža boja. No ima onih koji crnu ne smatraju bojom nego mi počnu govorit "Crna nije boja, to je ton" taman mi dođe da ih razvalim po podu. Dogodilo se par puta kad su stvarno prešli granicu. Odtad ako kažu da je crna ton samo kažem umjesto crne ljubičastu i pokažem na kosu. Smanjena interakcija s ljudima.

Nasmijala sam se sama sebi i zaključala vrata na izlazu.
Na sreću Ana je izabrala kafić udaljen  20 min pješice od moje zgrade. Ušla sam unutra i oblio me val topline. Osjetim kako mi se nos i obrazi žare od topline.

Nažalost jako sam zimogrozna i skoro uvijek mi je hladno. I to se uvijek zna kad su mi nos i obrazi crveni.

Pogledala sam po kafiću da ju što prije uočim izbjegavajući osuđujuće poglede drugih gostiju.

Ne znam zašto, ali uvijek mi je nekako neugodno kad uđem u neki kafić i svi odmah pogledaju u mene.

Napokon sam uočila njenu plavu, ravnu kosu u repu iza nekog velikog lika. Prišla sam im i susrela se s likom s bala i svojom najboljom prijateljicom.

"Hunter, ovo je Surea, moja najbolja prijateljica. " predstavila me, "Surea, ovo je Hunter, dečko s bala." rukovali smo se te sam s njima sjela za stol.

"Malo smo ranije došli pa sam naručila i za tebe." rekla mi je Ana kad je primijetila da tražim konobara.

"Jesi uzela moj sm.."

"Da uzela sam tvoj čokoladni smoothie sa šlagom i čokoladnim mrvicama." prekinula me te sam se ponosno nasmijala.

"Nego Hunter, odkud tebe na balu?" okrenula sam se i započela ispitivanje na koje je Ana samo teško uzdahnula i nasmijala se.

"Pa išao sam sa najboljim prijateljima i njihovom obitelji. A svaki od njih si je našao nekog na balu i ja reko što ću ja sad ovdje sam."

"I onda si naišao na moju naj frendicu?"

"Da, jesam. Vidio sam kako ju jedan lik dosađuje pa sam se ubacio rekavši da sam joj dečko i da ne volim kad nepoznati ljudi pričaju s njom bez mene. Lik se prepao, ispričao se i u sekundi nestao te sam ja zauzeo njegovo mjesto. Onda si ubrzo ti došla. Kad si otišla nas dvoje smo se upoznali." dovršio je taman kad je konobar donio našu narudžbu.

On i Ana su pili kavu koju ja ne podnosim, dok sam ja imala veliku čašu za smoothie i veliku slamku.

Povukla sam smoothie kroz slamku i opustila se. To je skoro jedino što me automatski može dovesti u dobro raspoloženje. Zapravo to, sladoled i vožnja.

"A ti, kako si ti završila na balu? Prvi put te vidim. Da si netko od slavnih, prepoznao bih te." on je sad pitao mene. Oke ovo je novo.

"Umm.... Ovajj Ana je dobila dvije pozivnice jer je napravila nekim poznatim osobama haljine koje su se nosile na tom događaju pa je zvala mene. Iako sam ja taj dan bila pripravna." izvukla sam slamku i polizala šlag i mrvice s njega.

"Kako to misliš pripravna?" pitao me zbunjeno.

"Ona ti je medicinska sestra. Radi u hitnoj. To znači da imaš slobodan dan, ali ako te zatrebaju u bolnici moraš doć." odgovorila je Ana umjesto mene.

Hunter me iznenađeno pogledao na što sam samo klimnula.

"Da nisi možda vidla dok su doveli mog frenda, imao je saobračajku tu noć?" Ana i ja smo se automatski pogledale.

"Kako se zove?" pitala sam praveći se glupa.

"Umm Xavier Sullivan, mislim da ga znaš?" podlo se nasmijao i micao obrvama gore dolje.

"Da, znam ga, zapravo znam njegovog oca. Za Xaviera sam samo čula." popila sam još jedan gutljaj ovog savršenstva zvanog smoothie.

"Joj kome si ti našla lagat? Znam da si ti plesala s njime i da si mu susjeda. Nema puno djevojaka sa ljubičastom kosom u New Yorku." otpio je gutljaj kave i sa pobjedničkim stavom se naslonio na stolac.

Ostala sam bez riječi.

"Čekaj malo, kako to misliš susjeda?" umjesto mene je pitala Ana.

" Pa zar ne znate?" klimnule smo negativno glavom. "Naš dragi Xav živi u zgradi odma do tvoje," pokazao je na mene, "i ima savršen pogled na cijeli tvoj stan." nasmijao se.

Ima pogled na moj stan? Pa kako ja to nisam prije uočila? Nisam ni znala da sam praktički susjeda sa osobom koju prezirem.

"Čekaj malo. A kako ti to znaš?" Ana i ja smo ga istovremeno pogledale.

E sad su se strane okrenule. Lice mu se blago zacrvenilo, počeo je malo brže disati i tapkati s nogom o moj stolac.

"Iii?" pitala je Ana.

"Pa ajmo reć da smo vas primijetili kad ste se spremale za izlazak i malo promatrali?" stavio je anđeoski osmijeh ko da u životu nije ništa skrivio.

"MOLIM? Ti si sad ozbiljan?" pitala sam ga ne vjerujući, "Jer to nije nimalo creepy."

"Ma cure, ništa strašno. Ja se duboko ispričavam. Oćete li mi oprostiti?" zamolio nas je.

Pogledala sam u Anu i nakon kratkog razgovora očima zajedno rekle "Hoćemo."

Odahnuo je i nasmijao se.

"Ali.."

"Uvijek ima taj 'ali'. " prekinuo me.

"Da zato sad slušaj što ću ti reći." potvrdno je klimnuo glavom, "Oprostit ćemo ti ako o našem poznavanju," pokazala sam na prostor između mene i njega, " i bilo ćemu što znaš o meni i toj noći ne kažeš nikome. Ako se sazna, ok, ali ne od tebe." završila sam te je nakon nekoliko trenutaka lagano klimnuo glavom.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

❤️VOTE/KOMENT/SHARE❤️

Donor✔Where stories live. Discover now