38.

2.8K 163 33
                                    


"Surea?" trzne me glas negdje u daljini te pokušam otvoriti oči. Nije uspijelo. I dalje je mrak jedino što vidim.

"Misliš da će se probuditi?" čula sam drugi glas, ali malo bolje nego prvi.

"Trebala bi uskoro. Doktor je rekao da nije ništa strašno." odgovorio je prvi glas te sam osjetila trnce po rukama.

Netko mi je stisnuto ruku te sam skupila svu snagu da otvorim oči i pokažem im da sam tu.

Kad sam ih otvorila trepnula sam par puta prilagodivši se na svjetlost. Stisnula sam ruku osobe koja me držala da dobijem pozornost.

"Surea?" osoba je pogledala prema meni dok mi je još uvijek bila mutna.

"Lucas odi po doktora." rekla je osoba i okrenula mi glavu prema sebi.

"Surea, jesi dobro?" vid mi se napokon razbistrio i ugledala sam Anu. Imala je razbarušene kosu, crvene oči i suze koje su joj tekle niz obraze.

"Ana? Što se dogodilo?" pitala sam ju gledajući okolo sebe i ugledavši Debru i Huntera u suzama sa crvenim očima.

"Surea... Tt-i i Xavier ste imali..... s-saobraćajku na mostu." spustila je glavu na što je Debra počela još više plakati te ju je Hunter zagrlio.

"Ako sam ja tu, gdje je onda Xavier?" pitala sam s nadom u glasu dok ona nije dizala pogled.

"Surea.. Ja... Ovaj... Xavierovo tijelo nije nađeno. Kažu da je preletio preko ograde u rijekun od siline udarca te su našli njegovu kacigu na obali rijeke. Sumnjaju da je preživio." svaka riječ je iznova ubadala moje srce. Stegnulo me u prsima od boli. Osjetila sam kako se moje tek nedavno zaraslo slomljeno srce, ponovo slomilo na duplo više komadića.

"M-molim?" pogledala sam u šoku prema Debri i Hunteru. Debra je još jače počela plakati dok je Hunter lagano potvrdno klimnuo.

"Nemojte se šaliti sa mnom. OVO NIJE ZA ŠALU!!!" rekla sam osjećajući suze kako mi klize niz obraze.

"Ne šalim se." rekla je Ana zagrlivši me.

Vratila sam joj koliko sam mogla od silnih žica koje su bile spojene na mene.

Ubrzo je s Lucasom došao doktor. Pregledao me da vidi kako mi refleksi i osnovne stvari funkcioniraju.

"Nisi puno stradala. Samo si imala par porezotina od pada koje smo zašili no ostalo je u redu. Možeš danas doma." rekao je kad je završio i napustio sobu.

"Donijela sam ti odijeću za presvuć." Ana mi je pružila vrećicu. Potvrdno sam klimnula i otišla u kupaonicu koja je bila spojena sa sobom.

Presvukla sam se i kad sam izašla, krenuli smo prema doma. Sjela sam s Lucasom u auto i nisam riječi prozborila cijelo vrijeme. Gledala sam kroz prozor i vratila događaj u glavi.

Kako sam mogla biti tako glupa. Koliko sam dugo bila protiv motora i govorila sama sebi da više nikada neću sjesti na jedan. Tom je isto poginuo na jednom i to mi očito nije bila dovoljna poruka koliko su oni opasni. Morala je umrijeti jedina osoba koju sam  toliko voljela da bi meni došlo iz guzice u glavu da se ne petljam s takvim stvarima.

"Surea, Surea stigli smo..." čula sam Lucasa kako govori u pozadini. 

Pogledala sam kroz prozor i ugledala vrata svoje zgrade. Lucas mi je otvorio vrata te se samnom zaputio prema mome stanu.

"Odi se otuširati, ja ću ti složiti večeru." nisam odgovorila nego sam samo potvrdno klimnula glavom i zaputila se prema kupaonici. Skinula sam odjeću koju mi je Ana dala te ušla u tuš. Na brzinu sam se namočila vrelom vodom kako bi mi se mišići opustili.

Polako se krv sa ogrebotina počela ispirati sa mene, te sam osjetila peckanje na desnom ramenu kao i na lijevoj strani tijela. bila sam puna ogrebotina i posjekotina koje nisu bile dovoljno velike da izazovu štetu, ali dovoljno velike da ih osjetim pri svakom pomaku.

Kad sam stavila gel za tuširanje sve me peklo. Svaka rana je bila žarište boli. Pokušala sam ga što prije isprati kako bi ovo mučenje što prije završilo.

Kad sam napokon završila, lagano sam se obrisala ručnikom i sanirala sve rane kako ne bi došlo do infekcije, a meni do većih problema.

Čula sam kucanje na vratima, "Jesi gotova? Malo si dugo unutra." s druge strane je bio Lucas.

"Da, da jesam. Čekaj me u kuhinji, samo da se obućem."  odgovorila sam mu i čula korake kako se udaljavaju.

Obukla sam donje rublje i ušla u svoj ormar. Već sam unaprijed znala što ću obuć i automatski sam se zaputila prema njegovim stvarima. Obukla sam Xavovu duksu koju je ostavio kad je zadnji put bio kod mene. Sezala mi je do pola bedra i bila duga u rukavima.

Dolje sam obukla tajice i debele zimske čarape te kosu stavila u punđu.

Zagrlila sam sama sebe u toj duksi pokušajući što više upiti njegov miris koji je još uvijek bio na njoj. Zamislila sam da je sve dobro, da je živ i da me on sada grli.

"Vaša večera milostiva." Lukas je stavio tanjur na stol taman kad sam sjela. Ispred mene su bila dva topla sendviča i čaša kakaa.

"Vau Lucas, stvarno si se oznojio radeći ovo?" rekla sam sa minijaturnim smješkom. Lucas je bio potpuna suprotnost mene. Ne zna kuhati ni da mu život ovisi o tome.

"Zapravo i jesam, skoro sam toster zapalio." počešao se iza vrata sjedajući za stol sa svojim tanjurom i svojim sendvičima.

"Ajde bar nisu izgoreni." zagrizla sam jedan i odmah ispljunula. Okrenula sam sendvič na drugu stranu i nisam vidjela kruh od crnila koje ga je prekrivalo. "Povlačim to."

"Budi zahvalna što sam ti uopće to napravio."

"Jesam, jesam. Hvala braco." puhnula sam mu pusu i pokušala pojesti drugi sendvič koji je bio, ajmo reć, malo manje zgoren.

"Hoćeš pričati o tome?" prekinuo je tišinu kad je završio sa jelom. Taman kad su mi misli prešle na nešto drugo morao je spomenuti to.

Jesam li sprema?

"Ne još." spustila sam glavu i ustala se od stola.

"Sprovod je prekosutra u podne, samo da znaš." rekao je i napustio stan. 

Jučer je bila nesreća, a oni su već organizirali sprovod? Imaju li ti ljudi malo srca i suosjećanja.

U krevet sam ušla u njegovoj duksi grleći njegov jastuk. Pustila sam suze koje sam držala cijeli dan. Plakala sam zbog njega. Zbog gluposti zbog koje je poginuo. Plakala sam zbog svog trulog odnosa s roditeljima. Nikad nisam tražila takav odnos, no eto tako je kako je.

Te večeri plakala sam za sve što me mučilo od zadnjeg puta kada sam lila suze, kada je Tom umro, i po prvi put u nekoliko godina zaspala sa suzama u očima.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

❤️VOTE/COMMENT/SHARE ❤️

Donor✔Where stories live. Discover now