H17 Kerstfeest

872 12 0
                                    

'Mevrouw Travers, ik zou u graag willen uitnodigen naar mijn kerstfeest.' Zegt Professor Slughorn als ik weg wil lopen bij potions.

'Dat zou een genoegen zijn, Professor Slughorn.' Hij glimlacht. 'Neem een gast mee.' Zegt die.

Ik knik en loop dan weg. Ik zoek naar Draco. Ik zie hem dan zitten buiten. Ik   ga naast hem zitten en leg me hoofd op zijn schouder.

'Draco, ga je mee naar Slughorn zijn kerstfeest.' Ik kijk hem aan. Hij ziet er echt slecht uit, witjes en grote wallen.

'Draco?' Vraag ik. 'Ik kan het niet Riley.' Hij staat op. 'Draco, wat is er aan de hand?' Vraag ik.

'Ik kan gewoon niet meer, Riley!' Roept die dan. 'Zeg dan wat er is.' Zeg ik kalm. 'Kan ik niet.' Zegt die. Hij klinkt als of die ieder moment kan instorten.

'Waarom niet?' Vraag ik en pak ze hand vast. 'Riley, alsjeblieft. Ga.' Zegt die. 'Draco, zeg het.'

Hij trekt ze arm weg. 'Het is beter als we nu niet samen zijn.' Hij loopt dan weg. Ik ga hier niet omhuilen.

Ik loop maar de common room. Ik zie Hermione en ga bij haar zitten. 'Jij gaat ook naar Slughorn zijn feest?' Vraag ik. 'Met wie ga je?' Vraag ik zodra ze knikte. 'Stocker.' Zegt ze. 'Stocker?' Vraag ik. 'Hermione?'

'Ja.' Antwoord ze. 'Doe je dit om Ron jaloers te maken. 'Nee, waarom zou ik. Ron is met Lavender.' Ratelt ze. 'Oké.' Lach ik.

Ik zie Drew dan. 'Drew.' Ik sta op en loop op hem af. 'Ga jij mee naar Slughorn zijn kerstfeest?' Vraag ik met een  grote glimlach op me gezicht.

'En Draco dan?' Vraagt die. 'Hij heeft het uitgemaakt, zo net.' Zeg ik. 'Gaat het.' Ik bijt op me lip, ik heb zo nog gezegd niet te huilen. Maar de tranen stromen al over me wangen. Drew neemt me in een knuffel en gaat met een hand door me haar.

'Ik ga mee, goed.' Zegt die.

'Bedankt.' Zeg ik en knuffel hem stevig.

'Het is over twee dagen.' Zeg ik als ik hem los laat. 'Is goed, ik ben er voor je.' Ik glimlach.

~*-*~
Ik maak me klaar in me dorm. Ginny komt binnen gelopen. 'Het zit goed.' Zegt ze als ze met haar hoofd op schouder hangt. 'Bedankt, Gin.' Zeg ik.

'Drew, is beneden.' Ik knik en we lopen naar beneden. 'Kom we gaan.' Zegt Drew. Ik knik. We lopen naar het feest.

'Mevrouw Travers. Wat fijn dat u er bent.' Zegt Professor Slughorn. 'Het ziet er mooi uit.' Zeg ik en Drew en ik lopen door.

'Mevrouw Travers, Meneer Adams zouden jullie op de foto met mij willen?' Vraagt Professor Slughorn als die aankomt lopen. 'Tuurlijk.' Antwoord ik.

Ik ga naast professor Slughorn staan en Drew naast mij. Er wordt dan een foto gemaakt. Ik zie dan Ginny staan  laat Drew en professor Slughorn alleen.

'Hoe gaat het nou echt met jou en Dean?' Vraag ik en kijk haar streng aan. 'We hebben ruzie.' Zegt ze dan en kijkt naar de tafel. 'Ik weet dat Hermione en ik hebben gezegd dat je door moet en dat Harry van zelf op je pad komt. Maar dat is nu. Ik beloof je het.' Zeg ik en een kleine glimlach staat op haar gezicht.

'Kan je dit advies niet better aan Ron en Hermione geven.' Zegt ze dan.

'Maar een klant tegelijk.' Lach ik. Ik zie Drew kletsen met professor Slughorn. Hij zit hellemaal in ze verhaal.

'Jij en Draco zijn uit elkaar  ik hoorde het van Andrew en Hermione.' Zegt ze. 'Er is iets aan de hand, hij zegt maar niet wat.' Ik denk nu ook terug aan het gesprek van met Harry, zou die toch een deatheater zijn.

Ik zie Harry en Snape dan praten. Er gaat dan een deur open en zie Malfoy en Flitch binnen lopen. Snape neemt hem mee naar buiten. Hij geeft me nog een blik en gaat dan met Snape naar buiten. Ik moet met hem spreken.

Unforgettable Love~ Draco Malfoy(voltooid)Where stories live. Discover now