H20 Terug op Hogwarts

767 13 3
                                    

Ik loop samen met Drew en Sarah door de gangen. 'Harry had wel dood kunnen zijn. Jij had mee genomen kunnen zijn. De ministerie moet wat doen.' Zegt Drew dan.

'Zo makkelijk gaat dat niet.' Leg ik hem uit. Drew en Sarah weten van de Sluwe en dat Voldermort me kan gebruiken om de toekomst te zien, en niet zo rare waarzeggerij gebeuren, de echte toekomst.

We lopen dan in de hal en zien Lavender en Ron. 'Ze is zo klef die Lavender.' Zegt Sarah dan. 'Beetje maar.' Voeg ik toe. Drew lacht en waardoor Sarah en ik ook moeten lachen. We lopen dan door naar de volgende les.

~*-*~
Het is in de ochtend als ik te horen krijg dat Ron is vergiftigd. Waarom?

Ik loop richting de ziekenzaal als ik Ginny de zaal zie verlaten. Ik ren op haar af. 'Gaat het goed met hem?' Vraag ik. 'Ja, en ik denk dat Hermione en Ron toch wel wat gaan worden.' Het laatste lacht ze. Ik kijk haar raar aan.

Ik loop daar naar de opening van de zaal en zie Hermione aan Ron zijn bed zitten en ze handen vast houden. Ze glimlacht. Ze ziet mij dan staan. Ik maak een hartje met me handen.

Ze schud haar hoofd. Ik hal me schouder op en loop dan lachend weg.

Ik zie dan Draco staan. Hij ziet er alleen maar slechter uit.

'Wat?' Vraag ik hem. Snape en McGonagall lopen dan de zaal uit. 'Iemand heeft het op Albus gemunt.' Hoor ik haar zacht zeggen.

Ik kijk naar Snape. Ze lopen door. Snape geeft Draco ook zo blik. 'Jij.' Zeg ik dan. Draco kijkt me verbaasd aan. Hij begint weg te lopen.

Ik loop snel achter hem aan. 'Draco stop!' Roep ik. Hij rent naar buiten.

Buiten zie ik hem niet.

Ik wordt dan vast gepakt en achter een muurtje getrokken en tegen een andere muur aan geduwd. Best hard.

Ik laat even een kreun van pijn los. 'Sorry.' Hoor ik dan Draco zijn stem zeggen. Ik kijk hem aan. 'Je bent een deatheater niet waar? Je hebt de opdracht Dumbledore te vermoorden.' Zeg ik dan. 'Hoe?' Vraagt die. 'Gaat je niks aan hoe ik het weet.'

Ik pak me arme beet. 'De Sluwe.' Zegt die. Ik kijk hem aan. 'Voldermort.'

'Voldermort wat!?' Roep ik. Hij doet een hand over me mond.

Ik voel een spanning bij deze aanraking ontstaan. Draco halt ze hand langzaam weg.

Ik kijk hem in ze mooie groen grijze ogen. Hij komt dichter bij en drukt ze lippen dan op de mijne. Hij duwt me hier bij weer tegen de muur. Ik doe me armen om ze nek heen slaan en zoen hem terug.

We laten dan los. 'Het maakt je niks uit?' Zegt die. 'Ik hou van je Draco.' Zeg ik dan. 'Ik hou ook van je Riley, maar–'

'Maar niks, ik hou van jou en het maakt me niet uit aan welke kant je staat.' Zeg ik dan en pak ze handen vast. Hij trekt een weg, daar staat ze mark waarschijnlijk op.

'Behalve als je me vrienden wat aan doet. Je hebt ook geen keus niet waar. Je vader je tante.'

Hij kijkt weg. 'Ik wil dat je gaat.' Zegt die dan. 'Waarom?' Vraag ik. 'Ik breng je in gevaar. Als voldermort er achter komt dan krijg ik de opdracht je mee te nemen.'

'Daarom maakte je het uit.' Zeg ik dan.

Hij knikt. 'Ik zag de gevolgen er eerst niet, en toen hoorde ik... van... daarom was ik minder bij je, we kunnen niet samen zijn. Het is gevaarlijk. Voor jou.' Zegt die.

'Ik hou van je.'

'Ik ook van jou.'

Als die dat zegt geef ik hem nog een kus en loop dan weg.

Unforgettable Love~ Draco Malfoy(voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu