H32 Het gaat beginnen.

670 11 1
                                    

1 Mei, 1998
Ik wordt wakker van geroezemoes. Ik kijk in de krib van Lune ze slaapt nog.

Ik loop naar beneden. Remus en andere leden staan in de woonkamer. 'Wat is er aan de hand?' Vraag ik.

'De laatste strijd gaat beginnen.' Zegt Molly. 'Waar?' Vraag ik. 'Hogwarts, maar je gaat niet mee.' Zegt Remus. 'Je moet hier voor Lune blijven.' Zegt Molly dan streng.

'Ik ben 17 en oud genoeg om te bepalen waar ik heen ga, ik ga mee. Om voor een betere wereld te strijden. En niemand stoot me daar van.' Zeg ik als George ze mond open wil doen.

Ik loop naar boven en kleed me snel om.

Ik ren richting de trap. Ik loop snel terug. Ik kijk in Lune haar krib. Ze ligt rustig te slapen. 'Mama, houd van je.' Zeg ik en druk een kusje op haar voorhoofd en loop dan naar beneden.

'We gaan.' Zegt Kingsley. Muriel blijft achter om op Lune te passen.

We komen aan bij een huis. We lopen naar binnen en gaan dan via een tunnel naar Hogwarts. We komen aan in een ruimte. Ron en Hermione staan er. 'Ron, Mione.' Zeg ik blij en omhels ze beide. 'Riley, je bent oké. We hoorden van Andrew over.' Zegt Mione. Ik knik.

'We moeten door.' Zegt Remus dan. Ik loop achter hem aan. 'Waar is Tonks? Vraag ik. 'Bij Teddy, net zoals jij bij Lune had moeten zijn. Hellaas ben je net zo eigenwijs als je moeder.'

'Hopen dat Lune niet zo wordt.' Grijns ik. Hij gaat met ze hand door me haar.

We wachten dan voor de ingang van de great hall. We lopen dan met heel de orde naar binnen.

Als Snape weg is en de rest praat loop ik door de menigte leerlingen opzoek naar Sarah en Drew. 'Riley!' Hoor Sarah dan. Ik draai me om en zie ze staan.

'DREW! SARAH!' Ik ren op ze af tussen de leerlingen door en omhels ze stevig.

'Is ze veilig?' Vraagt Sarah. Ik knik. 'Lune is veilig.' Zeg ik. 'En nu blijf jij veilig.' Zegt Drew. 'We komen hier allemaal leven van dan.' Zeg ik. 'Alle drie.' Zegt Drew. 'Alle drie.' Zeggen ik en Sarah tegelijkertijd.

'Riley.' Hoor ik dan. Ik draai me om en zie Luna. 'Luna.' Zeg ik en omhels haar ook. 'Riles!' Er komen nu meerdere mensen me knuffelen.

'We moeten ons voor gaan bereiden.' Zegt Fred. 'Wij staan boven.' Zegt George. 'Blijf veilig beide, alsjeblieft.' Ik omhels ze tegelijkertijd.

'Doen we, Riri.' Zegt George. 'Beloofd.' Zegt Fred. Ik laat ze los en ze lopen weg.

'Kom wij moeten ook gaan.' Ik loop samen met Sarah mee. Drew gaat met Seamus en Dean mee.

Ik besef nu dat het enger wordt wat als ik iemand kwijt raak.

Unforgettable Love~ Draco Malfoy(voltooid)Where stories live. Discover now