Valahol

7.2K 509 20
                                    

*Qwix sz.sz*

   Szinte érzem, hogy kezdek szétesni. Kár volt megkérdeznem. Végül, csak ennyit mondok:
  -Ha normális vagy, nem is vagy annyira irritáló.-Egy kicsit kinyitom a szememet. Látom, hogy mosolyog.
  -Ez felért egy szerelmi vallomással.-Szórakozik tovább.
  -Na, azért ott nem tartunk!-Szólok rá erélyesebben. Ő természetesen ezen jól szórakozik. Az autóút vége felé már képes voltam ellazultan ülni az ülésben. Luc nem lassít miután beérünk egy városba. Kanyargunk még egy kicsit, aztán leparkol.-Maradjak itt?-Kérdezem tőle ő pedig vállat ránt. Szóval én is kiszállok. Luc bekopog az ajtón. Látszólag semmi extra, csak egy kopogás. Ám aki olyan mint én, az könnyen rájöhet, hogy ez egy kód. Alig észrevehetőek a szünetek, de mégis itt vannak. Az ajtó hamarosan kinyílik és egy lány alakja tűnik fel. Motorolajos a mindene és tipikus szerelőruhában van. E mellett meg kell jegyeznem, hogy meleg szemmel is nagyon szexi. Csak mint Sarah, nagyobb mellekkel és barna, hosszú hajjal.
  -Mit basztál már el megint?-Kérdezi mindent tudóan. Ekkor rám néz. Illedelmesen felé nyújtom a kezem.
  -Qwix.-Mutatkozok be röviden.
  -Leo.-Kezet fogunk. Van egy olyan sanda gyanúm, hogy Leoninak hívják, csak gondolom nem akart rendesen bemutatkozni, mikor én se tettem.
  -Máris becézés? Én nekem bezzeg évekig kellett gyötrődnöm miatta.-Bosszankodik Lucifer és látszólag jól besértődött.
  -Ne gyerekeskedj. Inkább dalolj! Mit csináltál ezzel a szerencsétlen autóval megint?-Meg sem várva a választ az autóhoz lép.
  -Meglőtték az üveget. Ki kéne cserélni.-Leonak egy pillanat is elég volt, hogy felmérje a károkat. Luc beállt a műhelybe, én pedig hallgattam ahogy beszélnek, miközben Leo kicserélte az üveget. Teljesen hétköznapi dolgokról beszélnek, mégis jó őket hallgatni. Azért az mondjuk, hogy Lucnak ilyen barátja van, meglep.
  -..és te?-Néz hirtelen rám Leo. Megszeppenve nézek rá.-Mi járatban erre?-Lucra nézek aki megrántja a vállat.
  -Ellógtam a sulit Luciferrel.-Leo Luciferre néz, aztán vissza rám és még egyszer.-Hosszú sztori. Maradjunk annyiba, hogy nem volt kedvünk ott maradni.-Leo bólint és visszatér a motor áttúrásához, amit csak azért tesz meg, nehogy valami baj legyen vele.
  -És te? Hogy hogy nem vagy suliban?-Lucifer néhány nyakazó mozdulattal jelzi, hogy ezt lehet nem kellett volna.
  -Apunak kell itthon segítenem, szóval csak 2 hetente járok be. A miértjére nem válaszolok.-Feleli miközben félig el van merülve a motorházban.-Mit akarsz magaddal kezdeni a suli után?-
  -Az egyedül meghalásról már lemondtam, szóval lehet unalmamba öngyilkos leszek.-A válaszom nem csak engem, hanem Lucifert is megdöbbenti. Nem tudom mit csinálok. Ez a csaj ránézésre nem szimpatikus, mégis olyan gyorsan mondok el neki személy infókat, mintha kötelező lenne.
  -Nem éri meg.-Bújik elő a motorházból. A beszélgetést ennyivel le is tudja.
  Óraműpontossággal ez után érkezik meg egy kisebb banda. 3-an vannak. 2 fiú és 1 lány. Az egyik fiúnak hozzám hasonlóan fehérre festett haja van. Az egyik oldalon lenyírva, a másikon fülig meghagyva. Ami egyből feltűnik rajta, a hosszabb tincs, amire 2 nagyobb gyöngy van fűzve. A másik fiú egy nagydarab állat, van vagy 2 méter. Neki fekete haja van, csak úgy összekócolva. A lány pedig Leohoz hasonló idomokkal megáldott, látszólag röplabdázó lány, fekete, göndör hajjal. Ekkor reflexből felállok és kicsit arrébb, a kocsi előtt a falnak támaszkodok.
  -Lucifer!-Köszönti a lány Luc-t hatalmas mosollyal és megöleli.
  -Haver!-Pacsiznak le vele a fiúk. Ekkor mindegyikük rám néz, és nagyon hamar kapok néhány gyilkos pillantást.
  -Hát ez a kerti törpe meg ki a faszom?-Indul meg felém a gyöngyös hajú felemelt ököllel.
  -Bajod van, indián?-Rugaszkodok el a faltól. Ekkor a magas srác a kisebb vállára teszi a kezét. Ekkor a kisebb srác megáll, de még mindig tűzben égő szemekkel méreget.
  -Srácok, ő itt az osztálytársam, az ellenségem és úgy néz ki, a jövendőbelim.-A levegőbe intek egyet.
  -Nem is tudtam, hogy kályha lettél.-Böki oldalba a lány.
  -Az ellenséged?-Csillan fel az unszimpatikus srác szeme.-Akkor megkínozhatjuk?-Ekkor esik le, hogy Lucifer pszichopata haverjainak karjaiban vagyok.
  -Az a része kimaradt, hogy a jövendőbelim?-Kérdezi Lucifer szemrehányóan.-Őt csak én kínozhatom meg!-Pedig már kezdem azt érezni, hogy rosszul ismertem meg.-Amúgy meg nem, nem vagyok kályha, csak az anyám, meg az ő apja úgy gondolják, hogy így egyesítjük az erőinket és az egész világnak jó lesz.-Leo lecsapja az autó motorházát és felül rá.
  -Ez röhejes.-Jelenti ki határozottan.
  -Legalább nem csak én vagyok így vele.-Értek egyet a lánnyal.
  -De megtaláltátok a közös hangot.-Gúnyolódik Lucifer.
  -Féltékeny vagy?-Kérdezem tőle mosolyogva.
  -Nem.-Vágja rá rögtön.-Csak nem tetszik, hogy az ellenségem a barátommal barátkozik.-Erre csak megforgatom a szememet.
  -Én eddig azt nem hittem volna el, hogy neked egyáltalán vannak barátaid. Arról meg igazán nem tehetek, hogy nem akar első ránézésre a torkomnak esni, ezért szimpatikus.-Utalok a pattogó fehér hajú srácra.
  -Nem pattogj, mert itt hagylak.-Szól rám én meg csettegek egyet és ráérősen a falnak dőlök.
  -Szörnyű vagy.-Közlöm vele a szörnyű igazságot. Megrántja a vállát.
  -Van ez így.-A haverjai felé fordul és elkezd velük beszélni. Leo is csatlakozik hozzájuk, én meg távolról hallgatom őket. Csiga lassúsággal telnek a percek.-Mi van antiszockám?-Érkezik meg mellém egyszer csak Lucifer.
  -Nem vagyok antiszoc, csak nincsen kivel társalognom.-Hárítok és felnézek a plafonra.-Sok értelme volt eljönnöm veled.-Sóhajtok feszülten.
  -Itt vagyunk 5-en és nincs kivel társalognod?-Kérdezi hitetlenkedve.-Akkor nincs miről beszélnünk.-Elrugaszkodik a faltól.
  -Ez most egy meghívás a társaságba?-Kérdezem tőle és ránézek. Biccent egyet a társai felé. Nem jó szájízzel követem a kis asztalnál ülőkhöz. Mivel nincs több hely, az egyik széket a műhely széléből az asztalhoz húzok és a támlás felére támasztom a fejemet.
  -Ha összeházasodtok vele, meg kell tanítanod normálisan leülni egy székre.-Gúnyolódik a gyöngyös hajú.
  -Amúgy Qwix vagyok.-Mutatkozok be utólag.
  -Ezt is én adtam neki.-Örömködik Lucifer.-De ezt már meséltem nektek. Szóval ő itt Braiden,-Mutat a gyöngyös hajúra.- a magas, Krisztofer, a lány pedig Andrea.-Bólintok jelezvén, hogy megértettem. Ez után előkerül a pókerkártya a zsetonokkal és játszani kezdünk. Én nem próbáltam meg csalni, de ez Braidneről meg Luciferről nem nagyon mondható el. Én meg természetesen 1 alkalmat sem halasztottam el, hogy lebuktassam és ezzel együtt idegesítsem vele őket.
  -Kajálnék valamit!-Jelenti ki egyszer csak Leo.-Eszünk valamit?-Kérdezi a társaságot. Bezsebelem az újabb zsetonjaim és várok a többiek reakciójára. Egész jó hangulatban telt a játék, bár leginkább Braidonnal csak csipkelődtünk.
  -Én benne vagyok!-Kiált fel elsőnek Braidon.
  -Én is.-Folytatom a sort.
  -Kezdek én is éhes lenni.-Áll fel az asztaltól Andera és kinyújtóztatja magát.
  -Nekem is kezd üres lenni a pocakom!-Csatlakozik Lucifer.
  -Biztos nem csak zavar, hogy vesztésre állsz?-Vigyorgok rá.
  -Ha visszaértünk folytatjuk!-Csap az asztalra sértődötten és az autó felé indul a többiekkel.
  -Kit hagyunk itt?-Megyek utánuk. Leo elmegy közben átöltözni.
  -Téged?-Csap le rögtön a lehetőségre Braidon.
  -Miért kéne bárkit itthon hagyni?-Érdeklődik Lucifer.
  -5 személyes az autó és hatan vagyunk.-
  -Hát akkor megyünk gyalog!-Határozza el magát Lucifer. Leo ekkor megjelenik egy egyszerű farmerben és fehér pólóban.
  -Hova megyünk gyalog?-Érkezik a kérdés.
  -A pizzázóba!-Vágja rá gondolkodás nélkül, tökéletesen egyszerre Braidon, Lucifer és Andrea.
  -Akkor oda. Úgy is rég ettem pizzát.-Egyezek bele én is. Egymás mellett csoportosulva indulunk meg a számomra ismeretlen utcákon. Idő közben ránézek a telefonomra, hogy megnézzem mennyi az idő. Nem csodálom, hogy mindenki éhes. Délután kettő van. Jól el pókereztük az időt.
  -Ismerős a háttérképed.-Jelenti ki Lucifer a telefonomat nézve.
  -Sokan szeretik a bandát, szóval bárhol láthattad.-Mondom neki unottan.
  -Mutasd!-Kapja ki a kezemből a telefonomat Andrea.-Juj de pici!-Jelenti ki miután a kezébe veszi a telefonom.-Ugyan az a háttérképed mint Beninek!-Ekkor Braidonhoz kerül a telefonom.
  -Nozoru? Komolyan?-Kérdezi hitetlenkedve. -Nem is gondoltam volna, hogy ilyen jó ízlésed van törpe.-Visszanyújtja nekem a telefonom. Elveszem tőle és zsebre rakom.
  -Ki nem néztem volna belőled.-Viszonozom a kedvességét.-Ki a kedvenced a bandából?-Indítok háborút. Egész úton tőlünk zeng a társaság. Megpróbáljuk egymást túlkiabálva, a másikra tuszkolni az igazunkat. Mert bár mindketten szeretjük a bandát, mások a kedvenceink, más a véleményünk, és ezen el lehet órákat vitatkozni. Aztán, mikor megérkezünk, Krisz ránk néz egy gyilkos pillantással, mi meg nem nagyon tartjuk jónak megszólalni.-Majd ezt később folytatjuk.-Mondom neki halkan.
  -Nem kérdés.-Ez után keresünk egy helyet ahol mindannyian elférünk.
  -Luc!-Szólítom meg a mellettem ülőt. Kérdőn fordul felém.-Meghívsz egy pizzára, ha visszafizetem? Nem voltam felkészülve erre a kiruccanásra.-Lucifer elgondolkodó fejet vág.
  -Legyen ilyen kedves?-Kérdezi leginkább magától.
  -Nem muszáj, de nem lepődj meg, ha lenyúlom a kocsikulcsod és hazafurikázok ameddig te is jól teleeszed magadat. Mert mint mondtam, van jogsim.-Mosolygok rá angyalian.
  -Legyen.-Egyezik bele.
  Bátran állíthatom, hogy jól telt a pizzázás. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen jól elleszek a barátaival. Természetesen nem maradhatott el néhány ellenséges megjegyzés, se tőle, se a barátaitól, de bátran állíthatom, hogy el voltam velük. Éppen a műhely felé tartunk vissza amikor minden jó szertefoszlik. Görcsbe rándul a gyomrom, ahogy meghallom csörögni a telefonom. Egy pillanat alatt csend telepszik a társaságra. Előveszem a telefonom és a képernyőt ott virít apám neve. Odanyújtom a telefont Lucifernek, aki elveszi és ezzel egyidőben fel is veszi.
  -Szép napot!-Köszön hagosan a telefonba. Semmi válasz nem érkezik, amit mi is hallhatnánk.

*Lucifer sz.sz*

  Az egy nagyon jó kérdés, hogy mit is csinálok. Tudtam, hogy el fog jönni ez a pillanat, de az, hogy gyomorgörcsöm legyen tőle, az már egy enyhe túlzásnak számít.
  -Lucifer?-Érkezik a meglepődés a vonal túlsó feléről. Biccentek a társaságnak, hogy induljunk el.-Qwix merre van?-Érdeklődik hallhatóan kedvesen.
  -Mellettem.-Adom meg a rohadt egyszerű választ. Nem fogok neki hazudni. Ha azt mondanám WC-n van, meglepődne a mellettünk elhaladó autók hangján.
  -Szóval te is ott vagy.-Kezd el komorodni a hangja.
  -Igen.-Erősítem meg a gyanúját.
  -Pontosan hol is?-Érdeklődik kedvesen.
  -Valahol.-Válaszolom ugyanolyan kedves, mézes-mázas hangon.

2 Maffia fiúWhere stories live. Discover now