Háború

5.6K 402 13
                                    

  A szívem is megáll egy pillanatra. Valami meleg folyik a kezemre. Qwixre nézek, akiknek a vállából folyik a vér. Rohadt vékony egy asztal ez. A kezemet a sebre feszítem, a törékeny testet pedig jobban magamhoz húzom, miként jobban megindul a lövöldözés. A pap testét használom pajzsként. Nem egy szép dolog ez, de ebben a világban már nem érzem ezt rossz dolognak. Néhány ablak betörik, majd a lövések elhalkulnak. A pap testét ledobom mellénk és óvatosan kinézek az asztal mögül. Karon ragadom a remegő fiút és átszaladunk az épület falához. Elég szépen szétszedték a berendezést. Mondjuk, a hangok alapján legalább egy gépfegyvert rántott elő valaki a zsebéből, vagy sokkal többen voltak.
  -Róka!-Leo hangjára megfordulok. A ház sarkánál kukucskál ki ránk. Qwix elindul, ezért én is követem. Leguggolunk a földre, ahol Leo elmutogatja a tervet. Egy kocsi van a fal túloldalán és ránk vár. Ott majd beszélünk. Elsőnek Qwixet dobjuk át a falon, aki a sérült keze ellenére is simán felkapaszkodik. Utána jön Leo és végül én. Nekifutásból sikerült megkapaszkodnom a betonkerítés tetején. Átmászok és bepattanok a nyitott ajtajú furgonba, ami pillanatokon belül elindul. Meg kell mondjam, ebben a nadrágban nagyon szar betonkerítést ugrani.-Ha odaérünk, biztos ellátnak.-Nyugtatja Leo a remegő, szótlan és kissé sápadt Qwixet.
  -Ezt akartam mondani. Anyám biztos nem fogja hagyni és, hogy ez lesz belőle.-Próbálok én is valahogy jó irányba hatni a helyzetre, de Leo könyöke az oldalamba a tudtomra adja, hogy ez így nem biztos, hogy jó. Pedig pár napja, milyen vidám volt. Még mindig nem hiszem el a dolgot teljesen. Előtte olyan "áh" volt. Magyarul semleges érzelmileg. Ami felkeltette az érdeklődésem, az inkább a látszólagos megközelíthetetlensége volt. Meg, hogy anyám ősellenségének a fia. Ez a kettő volt ami vonzott hozzá. Amúgy teljesen átlagos volt. Most viszont, hatalmas izmok nélkül is egy erős embert látok benne. Ez pedig furcsa. Kinézek az ablakokon. Egy kíséret jobb szélén vagyunk. Gondolom, vagy anyu van középen, vagy valaki más, csalinak.
  -Az mondjuk engem is érdekelne, hogy mi történt.-Nézek mindent tudóan Leora. Ő felemeli a kezét.
  -Hosszú.-Óvatosan billent egyet a fejével Qwix felé. Bólintok, hogy megértettem a dolgot. Szóval nem akarja, hogy hallja. Vagy, mert nagyon titkos, vagy mert csak jobban összetörné.
  -Róka?-Néz rám Qwix tettetett kíváncsisággal.
  -Hát.-Váltok át direkt önelégültbe. Na gyerünk Leo, te is szállj bele.-Tudod, a zsenialitásom, az ügyességem és a kiváló ösztöneim után.-Hülyülök tovább. Leo is kapcsolt és közelebb hajol Qwixhez.
  -Kellett egy név, ami alatt tuti nem rá gondolnak.-Odapillantok. A műsor láttán megjelenik egy kis mosoly az arcán. Visszadőlök az ülésre és nézek kifelé az ablakon. Nem hiszem, hogy reális 120-szal száguldozni a belvárosban, de a sofőr tudja.
  -Anya?-Érdeklődök Leotól.
  -Berohant a házba a lövöldözés kezdetekor. Nagyon menő volt, de nem tudom, hogy hova tűnt.-Némán bólintok. Remélem őt nem lőtték meg. Még kérdeznék Qwix apjáról, de azt hiszem, az nem lenne túl jó hatással a fiúra, szóval inkább hallgatok. Gondolnom az egyik menekülő helyre megyünk a több százból. Ha szerencsénk van, nem lesz ebből 3. VH, de sokáig fog tartani. Ha tudjuk tartani az erőinket a fegyveres erőkkel szemben, akkor a gazdasági helyzetünk miatt miénk a győzelem.

***

5 óra utazás után, Qwix elaludt. Leteszteltük. Mélyen alszik. Lehet nem aludta ki magát mostanság rendesen. Leváltunk a többi autótól. Egy kísérő autó jön mögöttünk. Őszintén, fogalmam sincs, hogy hova mehetnénk.
  -Szóval? Elmeséled ezt a hosszú történetet?-Leo gondterhelten néz az alvó Qwixre.
  -Gondolkodtam már azon, hogy akkor én leszek az, aki ezt az egészet megakadályozza. Leginkább Shara, Filippe és a harmadik srác miatt. Tudod, az egyetlen önálló szervezet apámé az egész országban. Mondjuk anyud területén, szóval nem kérdés, hogy kinek az oldalán harcolunk. Csakhogy, ezzel nem mindenki van így. Shara kénytelen volt visszamenni az apjához, a srácok pedig sokat vacilláltak, de végül ők is hazamentek. Tudod, ott is ott van a családi balhé... Így inkább hazamentek. Sharat nem valószínű, hogy újra látjuk élve, a 2 srácban pedig nem vagyok biztos. Szóval, amikor teljesen véletlenül meghallottam, hogy mennyire kétségbe van esve Qwix, beszálltam a lövöldözésbe. Én akartam leadni a lövést, mert akkor nem biztos, hogy kirobban a háború. A többiek már leléptek, csak arra vártak, hogy mit lépek. Végül elkéstem és anyád lőtt először.-Szomorú ami Qwixszel történt, de nem lehet rájuk haragudni. Vagy, inkább hibáztatni őket. Most aztán össze kell szednem magamat. Ne legyen 180°-os a fordulat, de legalább 1 fokkal kedvesebb legyek. Szegénynek most minden összejött.

***

  Még 5 óra út után végre megállunk. Minden bajom van, de a legsürgetőbb wc-re menni. A vaskapu kinyílik és előttünk terem anyám egyik szeretett erődje. Kiszállunk a kocsiból. Kinyújtóztatom a lábaimat és kiropogtatom a hátamat. Átmegyek a kocsi túloldalára és valahogy kivarázsolom az alvó Qwixet. Mivel ez a legkényelmesebb fogás ilyen helyzetben menyasszony pózban juttatom el a megfelelő szobába. Ami egy elég hosszú út, hiszen a pincében van a szoba. Ott hagyom az ügyeletesnél, aki még hagyja egy kicsit aludni, mert elállt a vérzés.
  Miután elvégzem a dolgom, megkeresem Leot. Éppen egy lőfegyvert tart a kezében. Rám néz és elmosolyodik.
  -Férfi lett a fiúcskából?-Kérdez kicsit ínycselkedve. Megejtek egy könnyű mosolyt és kiveszem a kezéből a fegyvert.
  -Oh, de még mennyire. Nem látod? Vagy 40 évet öregedtem.-Szemléltetésképp beletúrok a hajamba és édesen rá mosolygok. Feldúlt, ideges és teljesen ki van ő is. Lassan kezdem azt érezni, hogy aki nem teljesen őrült nálunk, az legalább depressziós. A karjaim közé vonom őt is.-Bocsi, de azt hiszem, most csak ennyit tehetek.-Duruzsolok a fülébe. Tudom, hogy szereti.
  -Irigy vagyok.-Motyog a mellkasomba.-De így jártam.-Egy szöget üt egy kósza gondolat a fejem.
  -Ugye nem azért kockáztatsz ennyit, mert....-Mielőtt befejezhetném a mondatot, Leo félbeszakít.
  -Nem. Már nem vagyok szerelmes beléd. Csak az együtt töltött esték hiányoznak.-A válasz megnyugtat. Még az kéne nekem, hogy ezek az érzések miatt tegyen meg ennyi mindent, teljesen feleslegesen. Az már rég volt. Szép volt, meg minden, de örüljön, hogy idővel ugyanolyan barátok tudtunk lenni mint előtte. Hiába minden képessége, nem tud hazudni. Én pedig, ha komolyan gondolok valamit nem fekszek le senkivel rajta kívül. Qwixszel is tisztáznom kell majd a dolgokat. Ha komolyan akar közöttünk valamit, akkor fontos lenne ezt nekem is tudnom. Szerelmet nem fog vallani, de egy egyértelmű választ akarok. Percek múltán elengedem Leonit és körbeérdeklődök anyám után. Nem túl nehéz, hiszen az egész épület tele van biztonsági őrökkel. Csak, senki nem tud semmit. Ez pedig aggasztó számomra. Lemegyek a szobába, ahol Qwixet hagytam, viszont amit találok egyáltalán nem az, amire számítok. A keze el van látva, viszont infúzió mellett lélegeztetőre van kötve. A nővérre nézek.
  -Nem tudtam felébreszteni. Méreg van a szervezetében.-Rögtön szíven szúr a felismerés, hogy talán napok óta nem kapott gyógyszert a mérgezésre. Végignézek a gépeken, amikből megállapítom, hogy nincs túl jól.-Nem tudom mikor fog felébredni. Vért is köhögött. Talán meg se éli a hét végét.-A torkomon akadnak a szavak. Ha meghal, akkor én... én... Nem! Nem fog meghalni. Ha ennyi mindent már túl élt, akkor ez meg se kottyan neki. Remélem.... nem. Tudom!
  -Kimenne egy perce?-A nő minden szó nélkül kimegy a szobából. Qwixre nézek és átgondolom amit mondani szeretnék neki.-Megint figyelmetlen voltam. Elfelejtettem egy kurva fontos dolog, szóval haragudhatsz rám. Viszont, azért légyszi éld túl, hogy utána lekiabálhasd a fejemet. Szar érzés, hogy végre újra láthatlak, viszont nem vagy ébren. Éld túl. Már az életem fontos része vagy. Nem akarlak elveszíteni, akármennyire is önzőnek hangzik a dolog.-Megfogom az egyik fekete hajtincsét.-Ha pedig tudni akarod, a fehér jobban állt.-Veszek egy mély lélegzetet. Remélem hallod.-Itt vagyok. Már nem vagy egyedül. Az igazi kutya pedig az állítólagos apád. Ébredj föl minél hamarabb, hogy Glosten lehess.-A kisebb monológom után elhagyom a szobát és felmegyek az ideiglenes szállóhelyemre. Előveszek egy papírt és máris tervezni kezdek. Aztán, amint tudok, értekezek anyuval is. Elég messzire jöttünk és a hely, mint mondtam kész erőd, de nem bevehetetlen. Menekülőút 2, abból egy alagútrendszer, 1 pedig egy helikopter a hátsó kert alatt bebiztosítva. Így rejtve is van és egy kosárlabda pálya is helyet kaphatott. Mondjuk, elég szerencsétlen dolog játszani rajta melegben, mert a vas, ami a felnyitható ajtó nagyon fel tud melegedni. Nem, mintha sokszor rászorultam volna a dologra, de egyszer kipróbáltam. Simán sütöttem rajta tükörtojást.Mert mi jobb, mint a vason megsütött tükörtojás? Mint érzékelhető, egyik se túl biztos kiút.

Ugye vagytok még itt? OwO
Nem akarok lespoilerezni semmit, de nyugi, nem fog Qwix meghalni. Abba nem csak ti, de még én is belehalnék (ahogy a kémia dogába amit ma írtam, szerintem egy gyönyörűen kanyarított 2-esre p.p) viszont kellett egy ilyen cuki monológ Luctól UwU
U.I.:Nyugi, ha Leoni bármit is szeretne csinálni, vele festem ki a szobám falát ^^ és ne kérdezzétek, fogalmam nincs, hogy honnan szültem ezt az ötletet p.p

Már gyártom a kövi részt szóval remélhetőleg Hétfőn egy kis jó kedvvel indíthatom a heteteket (legalábbis remélem) ^^"

2 Maffia fiúDove le storie prendono vita. Scoprilo ora