Ki az ellenség?

6.3K 491 17
                                    

*Lucifer sz.sz*

  Este 9 fele érek haza. Megkezdem a szokásos esti rutinom, bár, arra nem számítok, hogy Qwix jön velem szembe a folyosón. Velem ellentétben ő már pizsamában van és ahogy elnézem eddig nem a barátaival cseverészett, hanem papírmunkát végzett.
  -Ma már azért fejezd be. Nem akarok egy ilyen elnyűtt képű emberrel mutatkozni, ha valahova mennünk kell.-Qwix sóhajt egyet, de meg nem áll.
  -Jó, jó....-Egyezik bele. Megfordulok és megnézem magamnak a seggét, majd mikor megbizonyosodok róla, hogy olyan nadrág van rajta, ami miatt semmit nem látok belőle kedvtelenül megyek a szobámba. Összeszedem a cuccaimat és elmegyek fürdeni. Benézek Qwixhez, aki most is az íróasztala felett görnyed. Megforgatom a szemem a makacsságán és kicsit hangosabban csukom be az ajtót, hogy tudja, hogy itt voltam és láttam. Bemegyek a szobámba és befekszek az ágyba. Még megnézem a telóm és elmegyek aludni.

***

  Másnap reggel nyűgösen kelek. Bal lábbal keltem, szóval ma senki se csesszen fel, mert halál fia. Fél 8-kor benézek Qwixhez, aki már felkelt és éppen a gyógyszerét veszi be. Érkezésemre felém tekint, és ellenséges pillantásokkal illet.
  -Kopogni luxus nálatok?-Morgolódik és visszarakja a levelet a szekrényébe.
  -Nem, csak jöttem ellenőrizni.-Kijelentésemre megforgatja a szemét.
  -Eddig évekig egyedül éltem. Nem kell bébiszitter.-Kezd el durcizni. Egyem meg, ilyenkor olyan édes. Még folytatnám az idegesítését, ha nem kéne suliba mennem most.
  -Ne hajszold túl magadat. Nincs kedvem megint a kórházban látni.-Szúrom oda neki búcsúzásképp és elhagyom a szobáját. Összeszedem a cuccomat és a házat is elhagyom. A suliba időben érkezek. Írok egy sms-t Braidonnak, hogy kéne infó erről a Joranról. Természetesen a többiről már intézkedtem. Ma, miután hazaértem elmondom neki a tervemet, aztán remélem hajlandó figyelni rám. Jorannal találkozok a folyosón.
  -Szia drága Lucifer!-Köszön.
  -Oh, Joran! De rég láttalak!-Viszonozom kötözködő köszönését.-Sajna nem elég rég.-Megállok előtte és lenézek rá, ha már magasabb vagyok. Így jár egy gerinctelen alak. Én is csak loptam a sajátom.
  -Kötözködsz?-Kezd el velem farkasszemezni.
  -Kivel nem? Tök mindegy, hogy az anyám engedi e, vagy nem, ugyanúgy foglak csesztetni. Tudod, Qwix is hasonlóan járt pár éve. Mindenesetre most nincs itt, szóval minden figyelmem a tiéd.-Vigyorgok rá.
  -Csak meg ne tudja. Mikor lesz az esküvő?-Nem tudom, hogy ez a fasz honnan tud erről, de most a dühömet leplezve csak elmosolyodok.
   -Tudnom kéne?-Próbálom menteni a menthetőt.-Ahogy arról is, hogy kitagadtak mert csalódást okoztál apunak?-Kérdésemre ökölbe szorul a keze. Telibe.-Nem csak neked vannak fegyvereid Jorán.-Elindulok az osztályba és közben a vállammal nekimegyek.

***

  Otthon egyenesen Qwix szobájába megyek. Természetesen kopogás nélkül próbálok bejutni, de az ajtó zárva van. Mérgesen sóhajtok egyet és elkezdek dörömbölni az ajtón.
  -Engedj be!-Parancsolok rá a bent lévőre. Ha alszik, akkor most felébred. A zár csak perceknek tűnő másodpercek múlva kattan és egy rohadt álmos tekintetű Qwixszel találom szembe magamat.
  -Mi a fasz van már?-Néz rám mérgesen, de mikor meglátja, hogy én se vagyok túl jó kedvembe inkább csak türelmesen vár.
  -Ne bassz fel. Bal lábbal keltem szóval gyors leszek: A régi gyárban keletre lesz egy találkozóm egy fazonnal aki ki tudja iktatni Joránt. Holnap, este 8-kor.-Felvonja a szemöldökét.
  -Ezt most miért mondod el?-Érdeklődik kissé bosszúsan.
  -Hogy ne intézkedj.-Felelek egyszerűen és homlokon pöckölöm.
  -Áu! Mi bajod van már megint?!-Rivall rám. Ha egy ilyen kis pöckölés ilyen hatást kelt benne, akkor mi lesz, ha tűt szúrok a combjába?
  -Azt mondtam aludd ki magadat, te meg azt mondtad kialszod. Nem tetted meg, szóval leszel szíves rendbe szedni magadat, mert anyámhoz véletlenszerűen jönnek a vendégek. Ha azt látják így vagy itt, nem fognak repdesni az örömtől, amitől meg az én anyám nem fog repdesni az örömtől.-Mérgében eltorzul az arca és becsapja az ajtót. Nekem így is jó.

2 Maffia fiúWhere stories live. Discover now