19. deo

1.1K 64 0
                                    

Suzdržala sam emocije. Uspela sam da ih zadržim duboko u sebi i da ih potisnem.
Prišla sam mu bliže i rekla mu istim glasom kao malopre; staloženim i mirnim, kakav nije bio njegov.
J: ,,A sada, želim da se odmorim od svega i da živim normalno. Želim da idem na fakultet i bavim se veterinom bez da nosim prelepe haljine koje ne prijaju mojoj duši."
Potapšala sam ga po ramenu i odmakla se korak nazad. Dva kelnera, jedan što je služio naš sto i drugi koga nisam ranije videla, stajali su u ćošku i posmatrali šta ćemo naredno napraviti. Bojali su se da priđu iako je staklena čaša razbijena na hiljadu sitnitnih delova a sok od pomorandže je bio prosut oko naših nogu.
T: ,,Mislim da te je raskid promenio."
J: ,,Mislim da je došlo vreme da živim punim plućima i radim šta želim."
T: ,,Zar sam ti branio? Oduvek si imala sve šta si htela. Novac nikada nije bio problem, putovanja su ti uvek bila plaćena, najbolja garderoba se nalazi u tvojim ormarima..."
Moj gromoglasan smeh ga je prekinuo u najbrajanju stvari. Prostrelio me je zbunjenim pogledom koji je sazdržao i dozu besa.
J: ,,Sve što si nabrojao, u prevodu jeste novac, novac i još novca. Sve šta ti vidiš jesu pare i ništa drugo. Pare ne čine sreću."
T: ,,Itekako čine. Radio sam ceo svoj život da bih došao dovde gde jesam i srećan sam jer imam sve što poželim."
Uzela sam torbu za ručku sa stolice pored sebe.
T: ,,A imaš i ti sve."
J: ,,Nemam."
Nasmejala sam se kroz suze. Napravila sam dramsku pauzu kako bih došla do reči koje neće zvučati jadno.
J: ,,Nemam oca."
Njegov podrugljiv osmeh sa lica je nestao.
T: ,,Laura, šta to govoriš?"
J: ,,Ti si sjajan biznismen, dobar čovek za ostale, osoba koja donira novac u humanitarne svrhe, putuješ svuda i odličan si skoro u svim poslovima. Takođe ne zaboravljaš i da se provodiš po klubovima i da se zabavljaš.
Ali sve ove godine, zaboravio si jednu stvar, koju si sve vreme preskakao.
U tome nisi dobar, štaviše, očajan si. Nisi dobar otac jer se svakoga sećaš osim mene. Ionako sam imala samo tebe kada već mamu nikada nisam videla, nadala sam se da ćeš mi zameniti i nju, ali nisi odigrao ni svoju ulogu oca. Nisi ni pokušao da budeš u toj ulozi."

Savršeno nesavršeni (Završena)Where stories live. Discover now