3. fejezet

49 4 0
                                    


Valami félőrült ráfeküdt a csengőre. Fáradtan töröltem ki a szememből az álmot, miközben az ágyból kimászva a telefonomon megnéztem az időt. Hajnali fél öt volt és már Lay is mocorogni kezdett. Nyammogva fordult oldalra és átölelte saját magát. Láttam rajta, hogy nem tervez felkelni és tudtam, hogy a többi szobában is javarészt ez a nézet erősödött meg. Ezért sóhajtva kiballagtam a bejárati ajtóhoz, ahonnan jött a hang.

A fejemet vakargatva kótyagosan nyitottam ajtót, de abban a pillanatban majdnem fel is döntöttek.

– Vigyázz Boo, sietnünk kell! – suttogta sürgetőn Kangin, aki az utat törte. Után meg szépen bemasírozott az összes Super Junior tag a kezükben mindenfélével. Oldalra pillantottam és ekkor megláttam Suho, Kai és Chanyeol kialvatlan fejét.

– Mi folyik itt? – kérdezte higgadtságot erőltetve a hangjára a leader-em.

– Ma van a szülinapja Leeteuk hyung-nak! Reggeli bulit rendezünk neki! – vigyorogta széttárt karokkal Eunhyuk leleplezve a nagy tervet.

– Aha. – meredt maga elé üveges tekintette Chanyeol. Látszólag nem jutott el hozzá az információ, csak a hangokat hallotta.

– Én visszafekhetek? – kérdezte bátortalanul Kai, de nem érkezett válasz, mert Suho következett.

– De miért pont itt? A ti dorm-otokban miért nem jó? – mutatott az ajtó irányába kétségbe esetten Suho, de a kipakoló vidám srácokat elnézve rájöttünk, hogy itt nincs menekvés.

– Azért, mert Leeteuk általában nagyon korán szokott kelni és nem akarjuk a kalamolásunkkal felébreszteni. – magyarázta szalvétahajtogatás közben Siwon. Ezalatt Shindong és Sungmin a mi étkező asztalunkat és egy valahonnan, gyanítom tőlük áthozott ugyan olyan asztalt toltak össze és terítették le rá a terítőt. Kyuhyun elhelyezte a tányérokat, míg Heechul megigazította mindet utána. A szemem sarkából még éppen láttam Kai-t, ahogy a szobájába próbál visszavonulni feltűnés nélkül. Azonban a tortánál ugráló Ryeowook határozottan rászólt.

– Kai-shii édes, felébresztenéd a csapattársaidat? Még dekorálnunk kell, meg reggelit csinálni! Siess, siess Kai-shii! – legyezett a kezével drámaian. Kai teste egy pillanatra megfeszült, aztán ránézett jó barátjára és már beletörődő arccal és talán egykedvű derűvel az arcán elindult a hálátlan feladatot végrehajtani.

– Ha így csápoltok, akkor nem tudom a hűtőbe berakni a tortát! – figyelmeztette Donghae Eunhyuk-ot és Ryeowook-ot. Nem sokkal később a többiek is felébredtek és ekkor két részre oszlottunk plusz volt Sehun, aki nem akart semmit sem csinálni, így ő a Suju nappaliban figyelte, hogy Leeteuk mikor kell fel. A többiek szerint ébredés után egyből a fürdőbe siet zuhanyozni, így ha Sehun elbújik a konyhában észrevétlenül ki tud majd osonni szólni nekünk.

– Jól van emberek, mindenki munkára, mert már csak háromnegyed óránk van! – tapsolt körbenézve Ryeowook. Úgy tűnt ő volt a főszervező a jelenlegi akcióban.

Épp egy girlandot próbáltam felhelyezni az ajtófélfára, mivel a dekoráló csoportban voltam a főzős helyett. Csak egy apró problémám akadt, sehogy sem értem el a megfelelő magasságot. – Hagyd csak, majd én! – kapta ki a kezemből Yesung a girlandot és két másodperc alatt felrakta a helyére. Egy ragyogó mosollyal nyugtázta teljesítményét, de közben rám nézett. Ilyenkor igazán hasonlított egy vidám plüss kutyára.

– Khm... Nem akarlak bántani tényleg nagyon jól nézel ki így is, de szerintem át kéne öltöznöd a pizsamádból, mivel Leeteuk hamarosan felkel. – nézett rám kidugott nyelvvel és én nem tudtam eldönteni, hogy elpiruljak vagy kötekedjek vele. Ugyanis a komoly pizsamám még mindig csak a hosszú pólóm volt és egy bugyi. A nagy rohanásban meg is feledkeztem róla és persze a srácok nem szóltak róla. Végül az elpirulásnál maradtam és egy apró 'jót' mormogva a hálóba siettem. Azonban, amint beléptem meglepődtem. Lay még mindig ugyan abban a pózban feküdt. Róla megfeledkeztek. Jellemző...

Leeteuk villámhárítजहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें