44

8.3K 566 56
                                    

Alarm sesiyle gözlerini araladı Ayaz. Birkaç saniye etrafa baktıktan sonra nerede olduğunu anlayabilmişti. Alarm sesi kesildi, uykusuna geri döndü.

Ne kadar daha uyumuştu, bilmiyordu ama adım sesleri yüzünden uyandığında, mutfaktaki Can'ı gördü. Biraz doğrulup iyice uyandıktan sonra koltuktan kalkıp paytak adımlarla mutfağa ilerledi. Kulağına Lana Del Rey'in 'Video Games' şarkısı gelince bir şey demeden durdu öyle. Can onu görmüş, ama müziğin tadını çıkardığını fark ettiği için bir şey dememişti.

"Günaydın."

"Günaydın."

"Sabah alarm çalınca işe gittin sandım."

"Kapatmayı unutmuşum." Kettle'a su koyup tekrardan Ayaz'a döndü. "Nasıl hissediyorsun?"

"Bilmem. Şu an burada olduğumdan dolayı mutlu olabilirim." Can gülümsedi.

"Ne yemek istersin?"

"Sen ne yiyeceksen. Yardım edebilirim."

"Tost yapacağım, yardıma gerek yok sen otur." Ayaz başını sallayıp sandalyelerden birine oturdu ve dirseğini masaya koyup çenesini eline yasladı.

Can dönüp telefonda bir şeylere bastıktan sonra 'Carmen' çalmaya başlamıştı. Müzik zevkleri aynı olduğu için gülümsedi Ayaz.

Can tost yaparken Ayaz annesinden gelen mesajlara bakıyordu. Hep nerede ve nasıl olduğuyla ilgili şeyler sormuştu. Ona bir süre Can'da kalacağını söyleyecekti ama nasıl diyeceğini bilmiyordu. Ne yapacağı hakkında en ufak bir fikri bile yoktu.

Can'ın evindeyim

Bir süre onunla kalacağım çünkü o eve dönemeyeceğimi ikimiz de biliyoruz

En azından bir çare bulana kadar beni misafir etmeyi kabul etti

Yarın eve gel oğlum

Oturup konuşalım

Gelirim

Can önüne tabağı bıraktığında "eline sağlık" diyerek tostu ısırdı. Karşısına oturup müziği kapattı ve o da yemeye başladı.

.

Kahvaltıdan sonra tekrar koltuğa uzanmıştım ama uykum yoktu. Bedenim, ruhum yorgundu.

"Film izleyelim mi? Gün boyu?"

"Bana uyar." O televizyodan netflixe girmiş, film arıyorken onu inceliyordum. Ona duyduğum sevginin yanında hayrandım da. Kişiliğine, yaptığı şeylere, düşüncelerine hayrandım.

Addicted (bxb)Where stories live. Discover now