I

816 88 247
                                    

Yeni yıla kutlamalarla giren bir grup muggle, oldukça geç bir saat -neredeyse sabahın 4.30'u, oldukça sarhoş yarım düzine muggle.

Gerçi Harry de neden burada bilmiyordu. Yılbaşı geceleri saçma gelirdi, neden değişen bir rakamı kutluyordu ki bu aptallar?

O saçma Noellerinin bile bir anlamı vardı, büyücü bayramı Yule kadar olmasa da. Ama yılbaşı dedikleri bu gece sadece daha da içip dünyayı pisliğe boğmalarına uydurulan bir kılıftı.

Harry asasına uzanmaya gerek bile duymadı, zaten ona bir şey yapamayacak kadar gidikti kafaları, ki sağlam hallerinde de bir şey yapabileceklerinden değildi de. En kenarda bulunan adamın kimliğini aldı ve uzaklaştı.

Bir süredir sahte kimliklerle dolaşma alışkanlığına sahipti. Neden yaptığına dair bir fikri de yoktu ama o kız ondan bunu istiyordu.

Finlandiya'nın orta kesimlerinde bulunan küçük bir kasabanın yanındaydı. Pek soğuk, pek tenha, pek Harry'lik.

11 yaşından beri yerleşmemişti bir yere. Gezgin halde olmayı daha eğlenceli buluyordu. Son bir aydır da Finlandiya'da dolaşıyordu. Burada olmasının asıl nedeni ise yapmakta olduğu iksirdi.

Elindeki iksirin en önemli malzemelerinden biri de taze koparılmış buz mantarıydı. Buz mantarları 75° enlemi ve yukarısında nadir yetişen bir bitkiydi. Sadece ilkbahar başlarında Mart gibi çıkardı.

Buz mantarları genel olarak antik zehirlerin yapımında kullanılan ve şimdiki Sihir Bakanlıkları tarafından 'kara ve tehlikeli' listesine alındığı için satışı yasak olan bir bitkiydi, almak isteyen kişiler mecbur Alaska, Rusya, İskandinavya gibi yerlere tatil ayarlamak zorundaydı.

Yaklaşık son bir haftadır her sabah erkenden dağlara mantar aramaya gidiyordu. Sabah güneşi sayesinde mantarlar ışığı yansıtır hale gelip parıldıyorlardı. Onları bulmak için en uygun saatti, ancak Harry henüz bulamamıştı.

Yapacağı iksir bir iz sürme iksiriydi. Eğer bu kadar 'karanlık' olmasaydı Bakanlıklar tarafından kullanılabilirdi ancak bu iksir kullanımı hem 'karanlık' oluşundan hem de özel hayat gizliliği ihlalilden dolayı yasaktı.

Kendi kendine hah'ladı genç adam.
"Özel hayatmış, sanki özle hayat kaldı da."

Ancak Harry'nin amacı birisini bulmak değildi, bir şeyi daha doğrusu elinde ikinci cildi bulunan Antik Rünler ve İksirler kitabının üçüncüsünü bulmaktı. Elindeki cildin bu yapacağı iksir dışında her bir rün ve iksirini denemişti. Malzeme bulmak biraz sıkıntı çıkarsa da Harry buna da bir çözüm bulmuştu.

Elinde bulunan Kara ve Yasaklılar adlı büyü kitabında rastladığı saptanamaz genişletme büyüsüyle valizini büyülemişti. Eh valiz tiyosunu da ünlü araştırmacı Newt Scamender'dan almıştı.

Dünyayı gezmeye mektubunu alışından bir hafta sonra başlamıştı ve o günden beri çok şey görmüştü. 13 yaşında valizine büyü yapmayı öğrenmesiyle birlikte kendine geniş bir sığınak kurmuştu. Gittiği yerlerden topladığı nadir iksir bileşenleri, bazılarının soyu tükenmiş olduğu 49.000'den fazla bitki ve hatta bazı özel fantastik yaratıklar. Sadece bunlar da değildi, yıllardır gittiği yerlerden topladığı kitaplar ve antik eşyaların sayısı da epey fazlaydı.

Ne bir büyücü ne bir muggle olsan da kendini iyi yetiştirmeliydi insan. Harry de öyle yapmıştı. Mektubu geldikten bir hafta sonra yarı dev Hagrid ile alışverişe gitmiş ve ilk büyü eşyalarını almıştı.

Amacı davet edildiği okula gitmekti, ancak yarı dev ve bazı karşılaştığı çocuklardan dinlediği kadarıyla oldukça ünlü birisiydi. Zaten sıradışı bir çocuk olduğunun hep farkındaydı, ama bu kadarını beklemiyordu. Girdiği kitapçıda kendi adıyla yazılan saçma sapan maceralar bile görmüştü!

banned rituels ¦ harry potter. Where stories live. Discover now