VI - Part II

387 46 35
                                    

Giriş

Sonsuz talih üzerinde olsun yabacı, eski bir tarihe tanıklık etmek üzeresin çünkü,

Yıllar önce tanık olmuş bulunduğum bu beş hikayeyi sizlere sunuyorum.

Bilesiniz ki talih Kader'in oyunudur, her yol Ölüm'e çıkar ve biz de Yaşam'dan geliriz.

Kader'in zalim eğlencelerinin kurbanlarıyla tanışacaksınız, dilerim öncekilerin kız kardeşlerle olan deneyimleri sizlere yol göstersin.

-Ozan Beedle

¦×¦×¦×¦

1. Bölüm, Büyücü ve Zıplayan Kazan

Eski zamanların orta dünyasındaki basit bir köyde yaşayan iki büyücü baba ve oğul var idi.

Yaşlı büyücü baba, zeki ve deneyimli bir adamdı. Nerede nasıl davranacağını bilirdi, görmüş geçirmiş adamdı. Kendisinin de çok özendiğim bir kazanı bulunuyordu o dönem, kalaylı ve ejder nefesine dayanıklı birinci sınıf bir kazandı.

Yaşlı dostumun onu nereden bulduğunu merak etmişimdir hep, ancak kendisi bu sırrı ne bana ne de oğluna layık görmemişti yaşar iken.

Neyse ne, eski dargınlıklarımın hikaye ile bir ilgisi yok tabi. Yaşlı dostum geçimini köyde yaşayan büyü dışılarla sağlardı. Kazanını kullanarak dertlerini çözerdi köylülerin, geçimini de bu yolla sağlardı.

Ancak köylülerin bilmediği küçük bir ayrıntı vardı, kazanın üstündeki tılsım. Kazan kullanana beladan başka bir şey getirmezdi, daha sonra da yine aynı kazan derman olurdu sadece. Yaşlı büyücü kazanı asla kullanmazdı kendi için, sadece köylüler. Bunu bir tür dişe diş meselesi gibi görürdü dostum, muggleların önceden yaptıklarının bedeliydi bunlar.

Tabi kazanı kullanan bir kez döngüye girer ve hiç çıkamazdı. Bu şekilde yaşlı dostumun kazancı da daimi olurdu.

Tabi, doğal olarak her canlı gibi yaşlı dostum da güzel Leydiye teslim oldu. Geride sadece oğlu kalmıştı artık.

Oğlan biraz aptal biraz da bencil oluşundan gerek, kazanı kendine saklamak istedi. Babasının ona ölüm döşeğinde iken ulaştırıp saklamasını istediği terliği de bir köşeye atıverdi.

Ondan yardım dilenen tüm köylüleri geri çevirdi. Kendisini güzelleştirmek için yaptığı iksir onu tanınmaz hale getirdi. Karnını doyurmak isterken dayanılmaz hastalıklara sahip oldu.

Kazan, oğlan tarafından kullanıldıkça güçlenmeye devam etti. Yaşlı dostum kazanı çok sık kullanmazdı, ancak oğlan sürekli bir yerleri düzeltmeye çalışıyordu. En sonunda kazanın ayağı çıktı.

Belli ki kazanın ayağının çıkması durumu daha da kötüleştirmişti, artık nereye giderse peşindeydi oğlanın. Hangi büyüyü denese yarar sağlamıyordu. Oğlan da belli ki kazandan uzak durmaya karar vermişti.

banned rituels ¦ harry potter. Where stories live. Discover now