VI - Part III

343 38 42
                                    

3. Bölüm, Sihirbazın Kıllı Kalbi

Bir zamanlar yakından tanıma şerefine ulaştığım genç bir sihirbaz arkadaşım vardı.

Uzun gözlemleri sonucu aşkın etkilerini tüm çevresinde gözlemlemiş ve hoşuna gitmediği kanaatine varmıştı.

Aşkın insanları zayıflaştırdığını düşünmekteydi ve kendini bu düşmandan korumanın bir yolunu bulmak istemekteydi.

Kendisine yardım edebilir bir durumda olduğum için istediğine ulaşmasında ona rehber oldum, her yetenekli gence olduğum gibi.

Karanlık Sanatlar diye tabir ettiğimiz alanda da yetkin birisi olacak ki genç sihirbaz, tüm aşamaları başarıyla tamamladı.

Onun bu yaptığından habersiz olan herkes onu soğuk olmakla suçladı. Birini sevdiğinde düzeleceğini söylemişlerdi birbirlerine.

Ancak sihirbaz dostum kendisine yaklaşan yaklaşmayan kimseyi beğenmiyordu.

Çevresi yuva kurup çocuklara sahip olduğunda, onların kendi çocuklarını güldürmek için yaptıklarını izledikçe kararından daha da emin oluyordu yaptığından.

En sonunda ailesi öldüğünde, tüm miras ona kalmıştı. Ancak dostum üzülmek yerine daha da mutlu olmuştu, ya da hislerine en yakın tanım mutluluktu. Her şey ona kalmıştı.

Bu elindekiler yüzünden hasete uğrayacağını düşünürken acımayla karşılaştığında büyük bir şaşkınlık yaşamıştı. Hizmetçileri bile ardından kimseyle evlenmediği için konuşuyordu.

Bu olay ise sadece dostumu hırslandırmıştı. Kendisine layık bir eş bulmaya karar vermişti. Güzel, zengin ve sihir yeteneğiyle doğan bir eş aramaya başlamıştı.

Şansına ertesi gün gerçekten de böyle bir bayanla tanışmıştı, kendisine kur yapmaya başladı. Ancak amacı duygusal değildi.

Kız ise çevresi ona adamın iyi bir talip olduğunu söylese de dostumun duygusuzluğunu farkedebilmişti.

İkili kızın onuruna verilen bir şölende konuşmuşlardı. Kız dostumun iltifatlarını taktir ettiğini ancak bir kalbi olsaydı bunları etkili bulacağını söylemiş.

Böylece dostum da yıllardır sakladığı şeyi göstermek için kızı mahzene indirmiş, endişe duymamasını söyleyerek.

Mahzendeki kristal bir tabutta dostumun çarpan kalbi durmaktaydı.

Uzun zamandır diğer şeylerden uzak olan kalp yanlızlık ve bir başınalıktan büzüşmüş ve kıllarla kaplanmış halde durmaktaymış.

Kalbi gören kız dehşete düşmüş ve dostumdan kalbi olduğu yere koymasını istemişti. Eh sihirbaz da kızın kalbini kazanmak için bu denileni yapmıştı, asasını alıp kalbi vaktiyle olduğu yere yerleştirmişti.

Kız şifa bulabileceğini söyleyip dostuma sarıldığında, yıllardır bir köşede duran kalp tekrar atmaya başlamış.

Onca yanlızlıktan sonra kızın güzelliği ve iyi niyetiyle mest olmuş.

Kız ve ev sahibinin yokluğu farkedildiğinde konuklar onları aramaya başlamış. Nihayet mahzene geldikleri zaman manzarayı görmüşler.

banned rituels ¦ harry potter. Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin