44. Fejezet

1K 88 77
                                    

Szeptember végére Ash-nek világossá vált, hogy a sötét varázslatok kivédése órák maguk lesznek a pokol. És még nem is ő volt a célkeresztben.

Minden egyes órán volt valami kisebb-nagyobb incidens, így Sirius már az első hetet büntetőmunkával kezdte, karöltve griffendéles barátaival. 

Ash barátaival a Hollóhát asztalánál ücsörögtek, amikor is feltűnt nekik, hogy Regulus közeledik feléjük. Ash kérdő tekintettel nézett fel rá.

- Neked egyel odébb van az asztalod, ha jól emlékszem. - mondta mosolyogva a lány.

- Tudom, de Lumpi megkért, hogy adjam oda ezeket nektek. - nyújtott át három gondosan összetekert pergament Ash-éknek - Elvileg ti is része vagytok a kis klubjának.

Erre Ash csak fintorgott.

- Ezek szerint téged is megtalált.

- Persze, hogy megtalált. - mondta unott hangon a mardekáros - Szombaton lesz az első ilyen hülyeség. 

A többiek bólintottak, majd Regulus felállt, és elvonult a saját asztalához.

§

Kedden bájitaltannal kezdenek, így Ash, Damien és Perselus együtt indultak el az alagsor felé, míg Lily bűbájtanra ment a többi griffendélessel. 

Dupla bájitaltan után Ash és Damien elindultak ki a Tiltott Rengetegbe, mivel legendás lények gondozása volt a következő órájuk. Idén sokkal több órájuk volt, mint harmadévesen, mivel már készültek az RBF-ekre, hiába volt még több, mint egy év.

Kiérve a birtokra, megcsapta a lányt a kellemes őszi szél. Mivel még szeptember vége volt, igazán kellemes volt az idő, bár a lombhullató fák már jelezték, hogy lassan jön az ősz. 

Leérve az erdő mellé megpillantotta griffendéles barátait. Lily láthatóan unta a négy fiú hülyeségeit, mivel amikor meglátta hollóhátas barátnőjét közeledni, szinte repült oda hozzá.

- Csak hogy végre ideértetek, azt hittem, hogy végzek azzal a néggyel ott, aztán saját magamat is elásom. - mondta megkönnyebbülten a vörös hajú.

- Mit követtek el ezúttal? - kérdezte egy félmosollyal Ash.

- A begyűjtő bűbáj volt az anyag most, és gyakorolni kellett. Az a két ökör - mutatott James és Sirius felé - becélozta Flitwick professzort, akit sikeresen odagyűjtöttek magukhoz. És ezt megcsinálták háromszor. 

- Annyira tipikus. - mondta nevetve a lány, miközben az említettek felé sandított, akik éppen egy adag földel dobálták egymást - Érett tizennégy évesek.

Ebshont professzor hamar feltűnt az erdő mellett, és köszöntötte a diákokat.

- Mivel az elmúlt hetekben gyorsan feldolgoztuk a tüzes rákok anyagát, így úgy döntöttem, hogy ma egy kicsit más jellegű óra lesz, teljesen úgy anyaggal természetesen. - mondta, miközben letett a földre egy nagy dobozt, és leemelte a tetejét.

A dobozból kiugrott egy hatalmas, macskaszerű lény. Eléggé hasonlított a házi macskákhoz, de vagy kétszer akkora volt, hatalmas fülekkel és az oroszlánéhoz hasonlító farokkal. 

- Ő egy Kneazle. - mutatott büszkén az állatra, aki most elkezdett a diákokkal ismerkedni - Róluk annyit kell tudni, hogy nagyon intelligensek, képesek kiszúrni a bizalomra nem méltó embereket, emellett tudnak kommunikálni akár animágusokkal is. Ez csak így megjegyzem, - vette halkabbra a hangját a professzor - Vulna elég jóban van McGalagony professzorral is.

A Múlt ÁrnyékaWhere stories live. Discover now