107. Fejezet

598 67 64
                                    

Ash hetekig kovácsolgatta a tervét, mire szinte tökéletesnek vélte. Legalábbis azzal a rengeteg ismeretlennel és veszéllyel, amit magában hordozott. Nagyon sok buktatója volt, azt sem látta biztosra, hogy beválik, de abban a pillanatban nem volt jobb választásuk. Dumbledore továbbra sem jelentkezett, márpedig a csapatnak muszáj volt valamit kezdenie magával. Nem ülhettek évekig tétlenül, várva a csodára vagy Dumbledore instrukcióira.

Végül a lány úgy döntött, hogy a legközelebbi közös vacsoránál jön elő a dologgal. Már javában márciusban jártak, ami azt jelentette, hogy majdnem nyolc hónapja nem csináltak az ég világon semmi értelmeset. Ez pedig nagyon frusztrálta a lányt. Nem bírt tétlenül várni, sem ücsörögni. A Rendes akciók sem bizonyultak elégnek. Csak az lebegett a szeme előtt, hogy minél előbb kicsinálják Voldemortot. 

- Srácok, az utóbbi hetekben összeraktam egy tervet. - szólalt meg Ash az asztalnál.

Perselus és Regulus érdeklődve pillantott a lányra, Damien egy amolyan 'Merlin ments meg' pillantással díjazta a lány rövidke mondatát, Sirius meg összeszűkült szemmel méregette Ash.

- Miféle tervet? - kérdezte Sirius. 

- Szóval. - kezdte izgatottan Ash, mivel tudta, hogy eljött az ő pillanata - Sokat gondolkodtam azon, hogy hogyan tudhatnánk meg, hogy hol vannak a horcruxok és felötlött bennem egy terv. Nem biztos, hogy beválik, és egy kicsit veszélyes is, de szerintem meg lehetne próbálni...

- Ash, mondd már Merlin szerelmére! - vágott közbe türelmetlenül Sirius.

- Jó, jó, nyugi! Mondom már. - mosolyodott el halványan a lány - Szóval azt ugye tudjuk, hogy valami van Lestrange-nél, Malfoynál és a Roxfortban. És mit szólnátok, ha valamelyikhez elmennénk és egyszerűen megszereznénk az emlékeiket. Mármint Malfoy-ékra és Lestrange-ékre gondolok természetesen. Abból kiderülne, hol van és mi az adott dolog.

A négy fiú sokatmondóan összenézett, majd Damien szólalt meg először.

- Őrül vagy Ash.

- Tudom, de beválhat. - bólogatott a lány - Ha kiütjük mondjuk Bellatrixot, megszerezzük például az emlékátadó bűbájjal a kellő infót és gyorsan töröljük az emlékeit, még csak fel sem tűnik neki. 

- Nekem csak annyi kérdésem van, hogy mégis hogyan akarsz bejutni Lestrange-ékhezhez? - kérdezte Perselus.

- Jó kérdés, ezt még nem találtam ki. - mondta a lány.

- Na látod, ezért nem akcióztunk eddig.

- Sirius, nyolc hónapja csak a seggünkön ülünk és nem csinálunk semmit. Még Regulus infóival sem kezdtünk az ég világon semmit, pedig igenis lehetne. 

- És pontosan mit terveztél? - kérdezte Damien.

- Bejutunk Lestrange-ékhez, kiütjük Bellatrixot, megszerezzük a resadoptioval az emlékét, az egészet töröljük majd a felejtésátokkal aztán lelépünk. - mondta tömören a lány - Az előbb is ezt mondtam. Nem tudom jobban ragozni.

- Egyszerűnek tűnik. - bólogatott Regulus.

- Tudsz valamit Lestrange-ék házáról? - kérdezte Sirius az öccsét.

- Csak annyit, hogy valahol itt Angliában laknak egy nagyobbacska kúriában. Hasonlóan lehet hozzájuk bejutni, mint Malfoy-ékhoz. Meg kell mutatni a sötét jegyet aztán annyi. Ha megkeressük, hogy hol van, akkor én Ash-el be tudok oda jutni. - mondta Reg.

- Én benne vagyok. - bólogatott a lány.

- Én viszont nem. - mondta határozottan Sirius.

- Sirius, ezt ne most. - kérte a lány - Így is túl sok időt elvesztegettünk, ha nem lépünk semmit, várhatunk Dumbledore-ra, vagy akire akarsz, de nem leszünk sehol. 

A Múlt Árnyékaحيث تعيش القصص. اكتشف الآن