2.sen kimsin

25.7K 2K 856
                                    

Esma eşinin şakasına tatlı tatlı kıkırdadı. Bütün kabloların üzerinden eğilip burnunu eşinin boynuna dayadı, derince soluduktan sonra gözlerine kocaman bir sevinçle baktı.

- Bir yere kaybolma, doktora haber verip geliyorum sevgilim dedi.

Eşine göz kırpıp hızlıca kapıya ilerleyen kadın arkasında bıraktığı dehşete düşmüş adamın farkında bile değildi.

Tarık bu başıkapalı kadını hayatında ilk kez görüyordu ve ona neden sevgilim deyip böyle samimi davrandığına anlam veremiyordu. Bulunduğu odayı incelemeye başladığı sırada bir doktor ve iki hemşire kapıda gözüktü. Şimdi sorularına cevap bulabilirdi.

- Tarık bey merhaba, beni rahat işitebiliyor musunuz?

Hafifce başını sallayarak cevap verdi Tarık. Boğazı hala çok kuruydu.

-En son hatırladığınız şeyi söyleyebilir misiniz

Biraz düşündü. Askeriyeden çarşı izni için ayrılıyordu.

- Askeriyeden çarşı iznine çıkmıştım.

- Bize bu günün tarihini söyleyebilir misiniz

- Kasım 2014.

Doktor altı yıl öncesinin tarihini veren hastasına çok fazla şaşırmadı. Bu tarz ameliyatlarda sıksık olmasa da geçici hafıza kaybı görülebiliyordu.

Hastayı çok yormadan kısaca bir açıklama yaparak fiziksel muayenelerini de gerçekleştirdikten sonra dinlenmesi için yalnız bırakıp hasta yakınlarının yanına ilerledi. Kendisine umutla bakan gözlere kötü haber vermek en zoruydu, neyse ki bu hastanın durumu gayet iyi gidiyordu.

- Hastamızın fiziksel bulguları gayet iyi şu an için bir problem gözükmüyor. Bu günün tarihini Kasım 2014 olarak hatırladı, kendisini askerlikte zannediyor. Kısmi bir hafıza kaybı söz konusu. Bu tarz vakalarda rastlanabilir bir sonuç bu. Çogu zaman müdahale gerekmeden hafızasına kavuşuyor hastalarımız. Lütfen endişe etmeyin. Şu an kendisi dinleniyor. Bir saat sonra tekrar uyandıracağız. Beş yıl öncesinden tanıdığı biri ziyaret edebilir. Şimdilik hatırlamadığı şeylerle beynini yormayalım. Yarın servise çıkardığımız da rahatlıkla hepiniz görüşeceksiniz zaten.

Adım adım uzaklaşan doktorun arkasından bir müddet boş boş baktı genç kadın. Kocası ona kim olduğunu sorarken ciddiydi demek.

Beş yıldır hayatı paylaştığı kocası onu bir yabancı gibi görüyordu. Bu biraz zoruna gitse de sağ salim kurtulmuştu, evliliklerini de hatırlardı elbet. Tuhaf olan Esma kocasının Kasım 2014 de tanımıştı. Tam olarak kendisiyle olan yıllar silinmişti sanki. Bu biraz garipti.

Bir saat sonra Yahya bey oğlunun yanına girip çıktı. Tarık babasına az önceki kadının kim olduğunu sormak yerine eski nişanlısı Sevdayı sormuştu. Bu oğlunun sorabileceği en zor soruydu belki de, Yahya bey vereceği bir cevabı olmadığı için sen şimdi bunları düşünme diye geçiştirmekte bulmuştu çareyi. Ne deseydi ki, o senden ayrılmasının üzerinden bir ay geçmeden en yakın arkadaşınla evlendi mi deseydi. Şimdilik bunları konuşmanın zamanı değildi.

Oğlunun, İçeriden haber bekleyen yakınlarına kısaca hala birşey hatırlamadığını ama iyi olduğunu söylemekle yetindi.

Saatler birbirini kovaladı. Esma çocukları da alıp eve götürmek üzere dayısı ve yengesini Halimeye emanet etti.

Hemşireler kocasının yanına girdi çıktı, kayınvalidesi birkez girdi. Doktor iki kez kontrole geldi. Mahir işyerini yola koyup geldi, tekrar gitti tekrar geldi. Keriman hanım ve Yahya bey yarın dönmek üzere evlerine gittiler. Mahiri de Esma biraz zoraki de olsa dayısı ve yengesinin yanına gönderdi.

SerencâmNơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ