4.bal köpüğüm, aslan parçam

24K 1.9K 552
                                    

Genç adam yaşadığı gitgellerle iyice yorulan zihnini biraz olsun dinlendirmek için gözlerini kapadı, çok geçmeden daldığı uykudan doktorun seslenmesiyle uyandı. Durumunu kontrol etmek için gelen doktor önce tahlil ve MR sonuçlarına baktı sonra da fiziksel muayenelerini tamamladı.

Bu esnada genç adamın anne babası hastaneye dönmüş normal odaya alınmasına da pek sevinmişlerdi.

Neredeyse üç gündür hastaneden ayrılmayan gelinin kıpkırmızı gözleri, moralsiz halleri ikisinin de dikkatinden kaçmamıştı.

Keriman hanım oğlunu kendilerinden koparan bu kadını bir evlat gibi bağrına basmaya hala oldukca uzak hissetse de haline üzülmüştü elbette.

Kadın Servet avcısı değildi, oğluna iki evlat vermişti ve dört yıldır hiçbir taşkınlığını görmemişlerdi. Bu hastalık döneminde canla başla kocasının yanında olmuş sağlığına kavuşması için elinden geleni yapmıştı üstelik.

İçten içe bir minnettarlık hissettiğini fark etti. Oğlu biliyordu ki emin ellerdeydi. Bu sebeple kendilerini ayakta karşılayıp " hoşgeldiniz efendim" diyen kadına ilk kez cevap vermek istedi.

- Hoşbulduk Esma. Tarık bu gün nasıl oldu, sen sabah görşebildin mi?

Esma kulaklarına inanamıyordu. Dört yıldır birşeyler için ikaz etmek dışında kendisiyle muhatap olmayan kadın onunla konuşuyor, oğlunun sıhhatinden sual ediyordu. Yüzüne teklifsizce yayılan gülümsemeyi zaptedecek fırsat bulamamıştı. Heyecandan titreyen sesini düz tutmaya çalışarak cevap verdi

- Odaya alındığında görüşme fırsatı buldum, ağrısı yoktu. Konuşmasında bir sıkıntı da yoktu. Kendi kendine yatağında oturabildi yani denge problemi de çekmeyecek diye umuyorum. Hala hafızasında kopukluklar var ama inşallah o da en yakın zamanda düzelecektir.

Gelinlerini Yahya bey cevapladı

- İnşaallah kızım, biz de öyle umuyoruz. Bu gün çocukları getirirsin artık, babalarını özlemişlerdir. Ben de özledim kerataları.

- Doktorun izin vermesini bekliyorum efendim. Kafası hala karışık, bu durumda çocuklar kötü etkilenebilir mi bilemiyorum, Tarık için de zorlayıcı olabilir bu karşılaşma. Moral kaybı yaşayacağı konulardan uzak tutulması gerekiyor.

- Ne demek moral kaybı, benim torunlarım mı moral kaybettirecek. İhtimal yok, olsa olsa yaşama sevinci aşılar onlar.

- İnşaallah efendim, söylediğiniz gibi olmasını ben de yürekten istiyorum. Yine de öncelikle doktora sorup öyle hareket edeceğim.

Keriman hanım başını sallayarak onayladı gelinini. Oğlunu herşeyin önüne koyan tavrı takdire şayandı. Şu tutucu halleri olmasa fena bir kadın değildi aslında. Kılık kıyafetine çekidüzen verip cemiyet hayatına katılsa kimseyi mahcup etmezdi. Saygılıydı, ölçülüydü en önemlisi de oğluna sonsuz değer veriyordu.

Yahya bey karısının gelini ile muhatap oluşuna hem şaşırdı hem sevindi. Demekki karısı da önyargıların yıkmaya karar veriyordu. Kim bilir belki tekrar eski mutlu günlerine geri dönebilirlerdi. Kızları Funda da bu tabloya eşlik ederse ölse de gam yemezdi artık.

Kendi içinde düşüncelere dalan aile doktorun kapıda gözükmesiyle dikkat kesildi. Doktor iyi haberler verecek gibi gülümsüyordu.

- Evet artık ciddi anlamda geçmiş olsun diyebiliriz. Tarık beyin durumu gayet iyi, fiziksel bulgularında hiç bir problem yok. MR sonuçları da temiz. Şu an kaybettiği son beş yılı haricinde hiçbir problem gözükmüyor. En geç hafta sonuna kadar taburcu olacağını tahmin ediyorum. Hertürlü ihtimale açık olmakla beraber bu saatten sonra ameliyat ile ilgili bir problem olacağını zannetmiyorum. Hafıza kaybının fiziksel değil psikolojik olduğunu tahmin ediyorum. 12 Kasım 2014 ün oğlunuz için özel bir anlamı olmalı. Belki çok mutlu oldu yada çok arzu ettiği bir şeye kavuştu. Belki hayatının gerçekten mutlu geçen son günü o gündü ve orada takılıp kaldı bilemiyoruz. Hafıza kaybı psikolojik sebeplerle meydana geldiyse hastanın hatırlamayı reddettiği gerçeklerle yüzleşmesi için daima zaman tanırız. Sizlerden ricam bu süreçte üzerine gitmemeniz. Hatırladığı kadarı ile mutlu olmasına fırsat verin.

SerencâmWhere stories live. Discover now