II.

1.4K 96 3
                                    

Dimineața de după o ploaie zdravănă reprezintă pentru unii un început de zi minunat, iar pentru alții...

Telefonul de pe colțul biroului sună, robotul preia automat un mesaj lăsând câteva secunde niste bip-ăituri să îl deranjeze pe Robert. Flint, ghicise dinainte să ii audă glasul.

-Bună dimineața, Robert!se auzi vocea bărbatului în întreaga încăpere. A fost găsit un cadavru. Într-o oră ar trebui să ne vedem la adresa pe care ți-am trimis-o pe telefonul mobil. După poate bem o cafea si îmi povestești despre Harrison, cineva mi-a spus că munca de acolo ti s-a parut cam "superficială". Nu pot să cred că i-ai spus asta... Sper că esti treaz.

Sunt treaz, foarte treaz. Apelul se încheie si se ridică la marginea patului apoi isi aminteste ca nu e singur, văzându-l pe Thomas în fața lui în aceeași poziție.

-Cadavru?întreabă pierdut

Poate daca află unde lucrez dispare de unul singur, își spuse în timp ce se ridică în picioare.

-Sunt medic legist, aproape.

Tot ce a auzit in urma lui a fost un "oh" foarte confuz. Se pregătise și în câteva minute era gata de plecare.

-Nu îmi atinge lucrurile.spuse amenințător și trântise ușa în urma lui

Trebuia să ajungă la Lockwood cat mai repede cu putință. Traficul ar fi putut să ii puna bețe in roate, nu conta ca e abia 7 dimineața. Luase cel mai apropiat tramvai, se asigurase că o sa treacă pe acolo apoi s-a prins de o bară metalică. O victimă imediat după ploaie? Dacă a stat afară în ploaie multe dovezi au fost contaminate, dacă e vorba de crimă. Imediat ce a coborât a luat-o la pas având grijă să nu calce în apă. O dimineață începută prost este o zi proastă. Vedea masinile de politie si o multime de oameni curiosi dupa banda galbenă pusă de autorități. Era nerăbdător să vadă ce il asteaptă. Atat de nerăbdător ca nici nu l-a bagat in seama pe polițist atunci cand a trecut pe sub bandă.

-E cu mine!strigă Flint si ii face semn cu mâna polițistului din spatele lui Robert

Mergea cu pași apăsați spre el apoi s-a oprit în dreptul lui.

-Ce părere ai, Robert?

O crimă. Sunt in mijlocul parcului, iar în fața lor se află o femeie culcată pe o bancă. Își pune mănușile primite de la Flint apoi se lasă pe vine si privește atent cadavrul. Ce psihopat omoară o femeie apoi o învelește într-un cearceaf si o lasă pe o bancă în parc? Chipul ei erau albăstrui, parul negru si ondulat era răvășit și ochii ei erau goi. Îi analizează corpul expus la vedere apoi se ridica. Cu toate astea, a avut dreptate. Cadavrul a stat acolo toată noaptea sau cel putin mare parte din ea. Avea nevoie de aparatura din laborator să estimeze exact timpul pe care victima l-a petrecut afară.

-A fost torturată.spune si îi arată semnele lăsate pe încheieturile mâinilor și pe glezne. Apoi ucisă.

-Încă un nebun în libertate.spune ofițerul aflat lângă ei ridicându-si șapca de pe cap si scarpinandu-si fruntea

Meseria ta e îl găsești. Astfel de remarci nu ajută, gândi Robert privindu-i atent gesturile. Ceva parca totuși ii atrăgea atenția la femeia aceasta. Se apropie de ea si ii cuprinse capul in palme făcându-l pe ofițer să se crispeze.

𝐷𝑒𝑠𝑐𝑒𝑛𝑑𝑒𝑛𝑡𝑢𝑙 𝑐𝑟𝑖𝑚𝑖𝑛𝑎𝑙𝑢𝑙𝑢𝑖 𝐼 (boyxboy)Where stories live. Discover now