XXII.

694 80 6
                                    

Următoarea zi

Intră în institut pregătit de lucru. Nu mai avea nevoie de timp sa își plângă de milă. După încă cateva ore de depănare de amintiri și-a reluat starea normală. Înapoi la prins criminali. Urca pe platforma de lucru privind noul cadavru.

-Unde iti este halatul de lucru, domnule Barrow?întreabă Edith fără să își ridice privirea de pe cadavru

-Merg pe teren.zice sigur pe el

-Serios?spune Red si se intoarce spre el apoi da cu ochii de cadavru si isi ridică privirea spre tavan

-Dar nu există nicio pistă nouă. Suspectul principal nu a dus nicăieri.zice femeia si se uită la el

-Trebuie să ajung acolo si după pot spune daca duce undeva sau nu. Ne bazăm pe dovezi, nu? O a treia părere e bine venită oricand.

Red abia aștepta să audă asta. Edith ii oferă libertatea de a pleca si cei doi se fac dispăruți.

-Deci...

-Nu vreau sa vorbesc despre ziua de alaltăieri, cu atât mai puțin despre trecutul meu. Conversația poate avea loc doar dacă e despre acest caz.zice că un robot apoi urcă în mașină

-Prea bine, dar eu sunt șeful!zice simtindu-se putin amenințat de atitudinea lui Robert

-Irelevant.mormaie si isi trage centura

-Cum adică irelevant?spune ofensat si porneste la drum

-Faptul că vrei să fii șef, e irelevant. Suntem parteneri, daca faci pe șeful nu ești o companie mai plăcută.

Acum Red se simțea cu totul băgat în ceață. Vedea o schimbare radicală la Robert, dar alese liniștea.

***

Citise deja dosarul suspectului, stia în mare parte totul despre el. Ajung la locul în care se presupune că trupul băiatului a fost îngropat.

-Au găsit fire de par in locul ăsta.zice Red privind pământul din fața lor. Și urme de descompunere, se potriveau cu primul cadavru.

Ploile din ultima vreme au făcut acum toate dovezile imposibil de detectat de ochii lui Robert. Primul cadavru a fost îngropat aici acum 1 an apoi dezgropat si trimis către FBI, al doilea a fost pus in fața tribunalului, tot într-o cutie. Cel de  doilea a fost ucis cu aproximativ 6 luni în urmă. Cineva își luase tot timpul din lume pentru această crimă. Voia să le dovedească faptul că acum e mai bun la asta? Voia să îi facă să fie priviți ca niște incompetenți de restul lumii.

-Cât e până la casa lui?

-Zece kilometrii, crezi că el e?

-A fost închis pentru pedofilie, pe puțini timpul petrecut in inchisoare îi schimbă în bine, marea majoritate devin mai rău. Nevoile lui sadice s-au acumulat, a avut timp să își plănuiască timpul ce il va petrece în libertate. Imaginația lui nu avea limite si acolo se simțea cel mai puternic. Habar nu ai câte poate...

-Fii serios, nimeni nu poate planifica totul pas cu pas.

-Te bazezi pe faptul că soarta intervine?râse Robert si iese pe șosea. Atunci când esti inchis ai posibilitatea să calculezi toate variabilele. Odata ce un plan cade intră planul B, si de aici poti continua pentru ca alfabetul e lung.

𝐷𝑒𝑠𝑐𝑒𝑛𝑑𝑒𝑛𝑡𝑢𝑙 𝑐𝑟𝑖𝑚𝑖𝑛𝑎𝑙𝑢𝑙𝑢𝑖 𝐼 (boyxboy)Where stories live. Discover now